Lekkerdag (review & WIN!)

door Claire
Lekkerdag

Lekkerdag: een dag waarop je alleen maar lekkere dingen mag eten. Dat klinkt als een goed idee toch? Maar of dat ook goed uitpakt…? Dat deel ik met je in dit blog artikel. En ik heb super leuk nieuws! Ik mag namelijk een exemplaar van dit mooie prentenboek weggeven. Misschien wel aan jou en je kids?

Over Lekkerdag

Jorn en Bente maken papa wijs dat het Lekkerdag is: een dag waarop je alleen maar lekkere dingen mag eten. Kinderen bepalen zelf wat dat is en dat lekkers moet beginnen met de letter p van patat, pudding en pizza. Als die letter bij veel lekkere dingen ontbreekt bedenkt het tweetal een oplossing. Dan smullen ze bijvoorbeeld van een glaasje Poca-Pola bij een zakje pips. Toch verloopt Lekkerdag anders dan ze zich hadden voorgesteld...

En is het een aanrader?

Ben je op zoek naar een mooi geïllustreerd prentenboek dat boordevol leuke woordgrapjes staat en ook nog eens een aansprekend verhaal is waar menig kind zich in zal herkennen? Dan heb je met Lekkerdag een pareltje in handen!

Want ieder kind wil en heeft weleens zin in een dag gevuld met lekkers toch 😀 ! En hoe leuk is het om hier met elkaar over in gesprek te gaan. Wat ons betreft is dit boek dan ook erg leuk om voor te lezen voor bijvoorbeeld een groep. Zodat je met elkaar kunt gaan brainstormen over de allerleukste lekkerdag, de favorieten snacks en recepten van elkaar kunt gaan ontdekken en lekkere knutsels kunt gaan maken (of samen kunt gaan koken). Al is het ook super leuk om in de ochtend voor te lezen wanneer de Lekkerdag net van start is gegaan…

Wist je trouwens dat Lekkerdag door de Kinderjury genomineerd is tot het beste boek van 2024? Dat beloofd dus veel goeds 😀 !

Nog een paar extra leuke weetjes:

  • Lekkerdag is geschreven door Folkert Oldersma en geïllustreerd door Gewout Esselink (twee papa’s dus! Het is daarom niet verwonderlijk dat het hoofdpersonage ook een papa is 😉 ).
  • Het boek telt 32 pagina’s.
  • Lekkerdag wordt aanbevolen vanaf groep 1. Maar wij weten uit ervaring dat het ook al leuk is om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar. Zolang je met elkaar in gesprek kan gaan over het allerlekkerste eten, de beste snacks en mooiste recepten dan zit je goed. En wordt het voorlezen al snel een enorm leuk feestje!
  • En heb je na het voorlezen van het boek nu helemaal zin gekregen in lekkers? Dan kun je natuurlijk ook altijd zelf een Lekkerdag met kids organiseren!

Enthousiast geworden? Dan hebben wij leuk nieuws!

Heb je na het lezen van dit blog artikel helemaal zin gekregen in een dag gevuld met lekkers? Dan hebben wij super leuk nieuws! Van de uitgever de Vier Windstreken mogen wij namelijk één exemplaar van Lekkerdag weggeven! Mogen wij jou en je kids hier blij mee maken? Laat dan in een reactie onder dit blog artikel weten (met een geldig mailadres) wie je met dit boek wilt gaan verblijden. En misschien dat je ook wilt delen hoe de Lekkerdag er van jou en je kids uit ziet en wat jullie favoriete eten, snacks en recepten zijn? Alles mag en is welkom! Ook een ‘ik doe mee’ telt.

De winnaar ontvangt volgende week dinsdag een persoonlijke mail van mij waarin ik je vraag naar je adres, zodat ik een exemplaar van het boek naar je toe kan sturen.

Update 16-01-2024: Bedankt voor jullie super leuke en smaakvolle reacties 😉 ! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen!


Wie wil jij blij maken met een exemplaar van Lekkerdag en hoe zou jullie Lekkerdag er uit zien als jullie die samen vorm mogen geven? Ik ben super benieuwd! Deel het dan ook gerust in een reactie onder dit blog artikel (met een geldig mailadres). Hiermee maak je automatisch kans op een exemplaar van het boek! 😀


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

16 Reacties

Willem de Wal 9 januari 2024 - 9:46 am

Ik zou dan met de buurmeisjes in de trein naar Dino land in Zwolle gaan. De jarige mag daarna in een leuke winkel een cadeautje uitzoeken. Uiteraard zoeken we daarna een pannenkoekenschip of restaurant uit waar we het feest afsluiten.

Reageren
Marian B 9 januari 2024 - 4:09 pm

Dit boek neem ik graag mee naar school, al zal ik het eerst samen met mijn dochter lezen. Als er maar chips, ijs, popcorn en M&M’s in voorkomen dan hebben mijn kids een echte Lekkerdag. Dit gecombineerd met een zwemparadijs of een pretpark dan kan de dag niet meer stuk!

Reageren
Carolien 9 januari 2024 - 6:47 pm

Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Onze Lekkerdag zou starten op het strand, daarna lekker lunchen met een pannenkoek. Vervolgens door naar de binnenspeeltuin en in de avond lekker relaxen met een filmpje op de bank.

Reageren
Mieke 10 januari 2024 - 8:23 am

Ik doe graag mee voor de kleinkinderen.
We maken er een chocolade dag van, chocolade truffels, chocolade cake, gesmolten chocolade als soep.

Reageren
Lore Van Damme 10 januari 2024 - 12:09 pm

Een hele dag vol aperitiefjes en dessertjes zal ons zoontje supertof vinden 🤩

Reageren
Tess Visser 10 januari 2024 - 2:21 pm

wauw super tof! Ik doe heel graag mee voor mn bonuskindje! Samen een band opbouwen door te lezen, heerlijk! Onze lekkerdag zou starten met pannenkoeken met ijs, daarna een tompouche en we eindigen met patatjes!

Reageren
Nelly 11 januari 2024 - 10:26 am

Leuk voor mijn kleindochter. Lekkere brownies maken en en later frietjes eten.

Reageren
Suleika 11 januari 2024 - 5:49 pm

Leuk voor mijn neefje! Als we weer eens een dag mogen oppassen, vindt hij het altijd leuk om te bakken. Hij is gek op brownies! Ik doe graag mee voor dit mooie boek.

Reageren
G.T. 11 januari 2024 - 8:28 pm

Ik maak graag kans! Wat een leuk boek.
Als ik win, kan eerst mijn zoon het boek lezen en daarna neem ik het mee naar de school waar ik werk. Een mooie aanwinst voor de schoolbieb!

Reageren
Marieke h 13 januari 2024 - 5:33 am

Super leuk voor de kinderen uit mijn klas. Lekker voorlezen onder het genot van een overheerlijke tosti

Reageren
Jolijn 13 januari 2024 - 2:46 pm

Heel leuk, ik maak graag kans voor mijn klas!

Reageren
Diana van Os 13 januari 2024 - 5:28 pm

Wauw wat een super leun boek, ik doe heel graag mee ! Een lekkerdag ik heb een soort van lekker 2 weken ik ben verhuisd en had een elektrische fornuis wat de woning bouw niet kon aansluiten nu kan ik al een week niet koken baal er enorm van . Ben gisteren een gasfornuis wezen kopen die moest weer besteld worden nu moet ik nog een week wachten. Wat wij vandaag gegeten hebben gekookt eitje uit de waterkoker , een hamburger uit de magnetron en wat groente komkommer tomaat . Maar ook kitkat en andere chocolade. Gisteren hadden we pizza en morgen gaan we gewoon gourmette.

Reageren
Angela 14 januari 2024 - 6:27 pm

Ik zou mijn nichtje hier blij mee willen maken. Ze heeft een metabolen ziekte en kan hierdoor niet veel doen vanwege energiegebrek. Heel graag zou ik haar een lekkerdag willen geven waar ze die dag alles kan doen wat ze wil, zonder moe te worden.

Reageren
Ria Poirters 15 januari 2024 - 11:16 am

voor ons middelste kleinzoontje die nu in groep 3 zit en dol is op wafels met slagroom, spekjes, chocolade en chippies! 😉 dus als ze bij ons komen en hij ook nog eens dit boek krijgt zal ie daar SUPERBLIJ mee zijn!!!

Reageren
anja 15 januari 2024 - 6:32 pm

leuk en we maken graag appeltaart

Reageren
Marianne v/d M 16 januari 2024 - 8:51 am

Super leuk voor onze dochter, ze begint net zelf wat te lezen. Een lekkerdag hier zou bestaan uit heeeeel veel bakken, koekjes, cupcakes en een lekkere appeltaart.

Reageren

Laat een reactie achter