Een kijkje achter de schermen bij De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond

door Yvonne Bijkersma
Achter de schermen De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond

Wanneer je aan Sinterklaas denkt, verwacht je waarschijnlijk koude winterse dagen en geen 26 graden met volop zonneschijn. Maar voor de acteurs van De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond is dit de keiharde realiteit. De opnames van de film zijn namelijk in volle gang midden in de zomer! Yvonne nam samen met haar zoon Milan een kijkje achter de schermen. In dit blog artikel verteld ze er alles over 😀 !

In deze sprankelende nieuwe De Grote Sinterklaasfilm hebben ze een aantal geweldige bekende Nederlanders weten te strikken, waaronder Janny van der Heijden, Martin van Waardenberg, Eva Jinek, Hans Klok, Stefania, Royce de Vries, Amanda Balvert, Fenna Ramos, Maxim Froger, Robert ten Brink en Martien Meiland. Samen zetten ze hun beste beentje voor om een magische en hartverwarmende Sinterklaasfilm neer te zetten, zelfs onder de warme zomerzon!

Een royale verjaardag

In ‘De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond’ wil Sinterklaas zijn verjaardag royaal vieren. Hij komt dit jaar namelijk voor de honderdste keer naar Nederland en dat is reden voor een groot feest. Zo wil hij dat ieder kind in Nederland dit jaar een extra cadeautje krijgt. Tegelijkertijd willen de Pieten Sinterklaas verrassen met een groot feest met als hoogtepunt een speciaal optreden van één van Nederlands bekendste artiesten.

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond bij Paleis Soestdijk!

Vol spanning en verwachting reden wij vanuit Groningen richting Paleis Soestdijk, waar we waren uitgenodigd namens op avontuur met kids om aanwezig te zijn bij een van de opnamedagen van De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond. Deze historische locatie diende als het betoverende decor voor deze magische productie.

Bij aankomst werden we met open armen ontvangen door de majestueuze uitstraling van Paleis Soestdijk en de prachtige omliggende tuinen. We voelden ons als betoverd, alsof we een stap terug in de tijd hadden gezet, en we dompelden onszelf onder in de sfeer van dit koninklijke landgoed.

Eenmaal binnen zagen we dat er opnames bezig waren in de tuin. Vol enthousiasme liepen we hier naar toe. Er kwam gelijk een dame naar ons toe, wat we aan het doen waren. We waren op de verkeerde plek en zij bracht ons naar de juiste persoon. Overal om ons heen zagen we een levendig schouwspel van kostuums, decorstukken en technische apparatuur die het verhaal tot leven brachten.

We melden ons netjes bij de persafdeling en mochten toen weer terug naar de set. Het was erg leuk om te zien hoe de acteurs en de crew van deze scène steeds weer vol enthousiasme opnieuw deden.

Een kijkje achter de schermen

Er komt zoveel meer bij kijken, dan alleen even een tekst opzeggen, opnemen en klaar. Het geluid, de make-up, hoe de acteurs staan, de figuranten, de camera’s en vergeet ook de special effects niet.

Figuranten

Figuranten spelen een belangrijke rol in films, en dat geldt ook zeker voor De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond. Hoewel ze niet de hoofdrolspelers zijn, vervullen ze een essentiële functie bij het creëren van geloofwaardige en levendige scènes.

Tijdens een van de scènes waarbij wij aanwezig waren, zagen we bijvoorbeeld een mevrouw die rustig op een bankje zat en een boek aan het lezen was. Op de achtergrond liepen verschillende voorbijgangers voorbij. Deze figuranten zijn een cruciaal onderdeel van het filmproces, omdat ze de scènes compleet maken en een gevoel van echtheid toevoegen.

De acteurs

Ik heb diep respect voor de acteurs na het zien van een paar scènes. Ondanks de bloedhete temperaturen buiten, stonden ze daar moedig in hun dikke winterkleding. Keer op keer moesten ze dezelfde scènes herhalen, en steeds met dezelfde passie als de allereerste keer. Er waren scènes die ontzettend vaak opnieuw werden gedaan, of vanuit verschillende hoeken werden gefilmd. Het opnieuw opnemen van scènes is een normaal onderdeel van het filmproces, en het kan veel geduld en concentratie vergen van zowel de acteurs als de rest van de crew!

Stel je voor: terwijl de zon hoog aan de hemel staat, duiken deze acteurs in het sprookjesachtige Sinterklaasverhaal. Het is een unieke ervaring om getuige te mogen zijn van hoe deze nieuwe sinterklaasfilm met deze zomerse temperaturen tot leven komt. Maar geloof me, deze professionals weten hoe ze zelfs de warmste dagen kunnen omtoveren tot een winterse wonderland vol magie en plezier.

Interviews met de acteurs

Naast het bijwonen van de opnames hadden we ook het voorrecht om enkele afspraken te hebben met de acteurs voor interviews. We kregen de kans om meer te weten te komen over hun betrokkenheid bij de film en hun ervaringen tijdens het filmen op zo’n betoverende locatie.

Zo mochten wij Sinterklaas interviewen. Hiervoor kregen wij helaas maar 5 minuten. Sinterklaas was wat voorzichtig met zijn antwoorden, maar toen ik vroeg naar zijn favoriete sinterklaasliedje, begon hij spontaan voor ons te zingen; hoe leuk is dat! En wist je dat Sinterklaas ook dol is op pepernoten en andere Sinterklaas lekkernijen?

Fenna Ramos heeft ook een leuke rol in de sinterklaasfilm. Wat een leuke, lieve spontane vrouw is zij! Het zat gelijk goed tussen ons en dat maakte het interviewen wel erg makkelijk en leuk. helaas werden we wel wat abrupt onderbroken.

Het was ook leuk om te zien hoe andere mensen de acteurs gingen interviewen.

Tot slot…

Het was een onvergetelijke dag, doordrenkt van opwinding en verwondering. We realiseerden ons dat we deel uitmaakten van iets speciaals: een film die het hart van jong en oud zou veroveren met zijn tijdloze verhaal en magische setting.

Wij hebben tijdens deze opnamen dag mogen filmen en interviewen. De video die wij gemaakte hebben verschijnt in oktober op ons YouTube kanaal (Veganlifestyle.tv).

Met volle verwachting kijken we nu uit naar de release van De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond, wetende dat we getuige waren van de creatie van een betoverende wereld vol warmte, plezier en onvergetelijke herinneringen.

You may also like

6 Reacties

nicole orriens 28 juli 2023 - 8:43 am

Wat superleuk om een kijkje achter de schermen mogen nemen bij zo’n film! En wat grappig om in juli Pieten te zien : ) Het lijkt me een heel bijzondere ervaring.

Reageren
Jessie 28 juli 2023 - 8:46 am

Wat een super leuke ervaring moet dat zijn! Ik kan me voorstellen dat het voor kinderen echt helemaal het einde is om op de set te zijn bij een film van Sinterklaas

Reageren
Kijkje in huis en tuin 28 juli 2023 - 10:16 am

Watcleuk een kijkje achter de schermen, het lijkt me erg zwaar om in een dik pak in de zomer te acteren

Reageren
Sandra 28 juli 2023 - 2:21 pm

Wat leuk dat jullie mochten meekijken achter de schermen. Had er niet bij stilgestaan dat dat nu in de zomer werd opgenomen

Reageren
Tessa 29 juli 2023 - 2:35 pm

Wow wat een super bijzondere ervaring is dit!

Reageren
Patricia Heres 4 augustus 2023 - 7:47 pm

Wat bijzonder om dit mee te mogen maken!

Reageren

Laat een reactie achter