Het natuurpark Cabárceno in Cantabrië, Spanje (review)

door Claire
Uitzicht natuurpark Cabárceno in Cantabrië, Spanje

In de bergen van het Peña Cabarga in Cantabrië, Spanje, vindt je het natuurpark Cabárceno. Een bijzondere plek waar meer dan 120 diersoorten van over de hele wereld te bewonderen zijn, in semi-vrijheid. Natuurlijk brachten wij een bezoek aan deze bijzondere plek. Benieuwd of het een aanrader is?

Wat natuurpark Cabárceno zo bijzonder maakt

Het natuurpark Cabárceno is een dierentuin waar dieren in semi-vrijheid leven in een prachtig ongerept stukje natuur. Hoog in de bergen van Peña Cabarga in Cantabrië, Spanje, op 17 kilometer afstand van Santander. Het is een bijzonder park, dat speciaal is ontwikkelt voor onderzoekswerk met betrekking tot het behoud van bedreigde diersoorten en milieueducatie. Iets waar ik enorm achter sta!

En waar wij ook enorm blij van worden is dat je de dieren op afstand kunt bewonderen. Zo kun je met de camper of auto langs de verblijven rijden. Wel moet je even uitstappen zodat je in de verblijven kunt kijken. Maar dat is meer dan de moeite waard! Net zoals de enorme kabelbaan die door een groot deel van het natuurpark loopt. Dit werd ingehuldigd in 2016 en biedt bezoekers een panoramisch uitzicht op het park vanuit een luchtperspectief, door ongeveer 70% van het park te doorkruisen in twee verschillende lucht rondleidingen, met hutten die ongeveer 15 meter boven de grond boven de dierenverblijven passeren.

Fun fact: De kabelbaan wordt ondersteund door 35 bolders en heeft 60 cabines die rond vier stations draaien, waar gebruikers naar boven of naar beneden kunnen. De volledige route van het zes kilometer lange circuit duurt tussen de 30 en 50 minuten.

In totaal wonen er meer dan 120 diersoorten van over de hele wereld in het park

Natuurpark Cabárceno herbergt meer dan 120 diersoorten uit vijf continenten, die in semi-vrijheid leven. De dieren leven naast elkaar, krijgen voedsel uit het park, maar genieten verder van bijna totale vrijheid en instinct. Zo zie je natuurlijk gedrag en kun je bewonderen hoe de dieren ook in hun natuurlijke habitat leven

En is natuurpark Cabárceno een aanrader?

De omgeving is betoverend mooi. Je waant je in Jurrassic Park qua het weelderige groen, de ruimte en de verrassingen van wat je waar zult aantreffen. De kabelbaan is daarom ook GEWELDIG en één groot feest! Vooral wanneer je met kids bent! Je hebt namelijk het idee dat je vliegt en waar je ook kijkt, kun je dieren spotten. Soms goed verstopt, een andere keer heerlijk aan het chillen in het gras of op een rots, al spelend met vriendjes en meer. Je ervaart de rust, vrijheid en ruimte.

Ook met de camper is natuurpark Cabárceno goed begaanbaar! Zo zijn er speciale wegen waar je wel en niet kunt rijden. En zijn er overal in het park voldoende parkeergelegenheden. Wel zou ik het aanraden om eten mee te nemen. De restaurants zijn namelijk niet erg uitnodigend en ook de menukaart ziet er niet heel smaakvol uit. Waar je daarnaast overal weelderige en prachtige verblijven ziet, verandert dit compleet wanneer je uitstapt op de parkeerplaats van de restaurants. Tussen de twee restaurants in, vindt je namelijk hele kleine verouderde verblijven waar de dieren zoals paarden, stokstaartjes en schildpadden er alles behalve gelukkig uitzien. Een beeld wat je liever direct van je netvlies wilt verwijderen en waar wij ook onze kids niet aan bloot hebben gesteld. Maar helaas wel de trieste waarheid van hoe een dierentuin er vaak uitziet.

Eindconclusie

De omgeving is prachtig! Oprecht beeldschoon! En ook de grote weelderige verblijven van de beren, olifanten, giraffen en meer, zijn een lust voor het oog en het hart. Maar helaas geldt dit niet voor het hele natuurpark Cabárceno. Toch zou ik er opnieuw een bezoek aan willen brengen, alleen al voor de kabelbaan waarin onze kids kirde van plezier.


Heb jij weleens een bezoek gebracht aan het natuurpark Cabárceno of staat dit op je wensenlijst? En gaan jullie weleens naar de dierentuin? Ik ben super benieuwd! Deel je het in een reactie?


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

2 Reacties

Linda schrijft 't op 31 juli 2023 - 8:29 pm

Wat een goede aanrader, ik ben dol op uitjes met dieren.

Reageren
Tessa 5 augustus 2023 - 3:09 pm

Wat een bijzonder park is dit. Ik ben er nooit geweest. Vroeger ik ging ik bijna elke woensdag met mijn oma naar de dierentuin

Reageren

Laat een reactie achter