Zomer op Avonturenboerderij Molenwaard (review)

door Mandy
Zomer op Avonturenboerderij Molenwaard (review)

De juiste route zoeken in het wilgendoolhof, een ritje op de tractor en balanceren op het blotenvoetenpad. Dat Roan (4 jaar) het leven van Fien en Teun leuk zou vinden op Avonturenboerderij Molenwaard wist ik al van te voren. Want welke peuter houdt er nou niet van ontdekken en dieren? Maar hoe Elise (1 jaar) en nichtje Lovina (bijna 8 jaar) zouden reageren was nog een vraag. Of Avonturenboerderij Molenwaard iets is voor de allerkleinste en bijna tiener? Dat samen met de nieuwe attracties en het zomerprogramma lees je in dit blog artikel!

Avonturenboerderij Molenwaard

Claire bracht samen met haar gezin al eerder een bezoekje aan Avonturenboerderij Molenwaard. Haar ervaring en blog artikel zagen er zo leuk uit dat ik heel erg nieuwsgierig was geworden. Is het wel iets voor de aller allerkleinste? In deze review van Avonturenboerderij Molenwaard lees je alles over het park!

In een jaar tijd is er wel iets veranderd. Zo zijn de prijzen omhoog gegaan. Toegang bedraagt momenteel €19.50, een parkeerkaart €8.50. Maar daarvoor krijg je een groter park terug, want er zijn ook meer dingen bijgekomen.

Nieuwe attracties in Avonturenboerderij Molenwaard

Laat ik gelijk met de lievelingsattractie van Roan beginnen.

De Fien en Teun Trekkerbaan!

Samen met je gezin stap je in een tractor. Je hebt twee zitplaatsen voorin en twee zitplaatsen achterin. Samen maak je een rit door de beleveniswereld van Fien en Teun. Je rijdt door de stallen, moestuin en boomhut. Tijdens de rit ga je opzoek naar alle dierenvriendjes, zoals Stip en Mike & Molly. We zijn er vier keer in geweest en we hebben hem over moeten halen om geen vijfde keer erin te gaan, want er was nog veel meer te ontdekken. Zelfs Lovina wilde er elke keer opnieuw in en Elise keek haar ogen uit. Vooral de dieren waren erg leuk en zelf sturen scoorde ook punten. Het eerste ritje wilde ze nog op schoot. Toen ze het eenmaal begreep wilde ze zelf zitten en sturen! Voor ons is de Fien en Teun Trekkerbaan een mega aanwinst voor het park!

Zomer op Avonturenboerderij Molenwaard (review)

Bakkerij ‘de boerderij’

Naast de Trekkerbaan vind je Bakkerij ‘de boerderij’. De hele dag kan je er onder andere belegde broodjes en plaatpizza verkrijgen. Wij probeerde verschillende broodjes, plaatpizza en de kinderen aten een broodje knackworst. Heel eerlijk wij schrokken een beetje van de prijzen en de kwaliteit. Zelf had ik een broodje eiersalade. Aangezien ik had gelezen dat de prijzen in het park te doen waren had ik niet verwacht dat ze negen euro zouden vragen voor een taai broodje met goedkope eiersalade (ik had iets ambachtelijks verwacht). Op het broodje parmaham lag een heel dun plakje ham, je kon er gewoon doorheen kijken.

Het broodje kruidenkaas was vegan, dus fijn dat ze hier wel opties hebben voor de vega(n)s. De plaatpizza was wel erg lekker net zoals de koffie. Het broodje knackworst was echt een heel klein broodje. Lovina had er drie op en een stukje brood met kruidenkaas voordat haar buik een beetje gevuld was. Roan at twee broodjes knackworst, een derde had hij ook nog op gekund. Aanraders zijn zeker de worstenbroodjes en de boerenijsjes. Het is wel fijn dat ze andere opties hebben dan friet en andere frituur dingen. De volgende keer zal ik zelf meer brood meenemen voor de kinderen, je hebt namelijk leuke picknickplekken.

Het insectenpad

Bij het insectenpad ontdek je welke insecten hier leven. Het wijds uitgezette insectenpad was een beetje eng voor alle drie. Mega insecten, zoals een mega mier of liefheersbeest beginnen te bewegen zodra je ervoor staat. Roan begon bijna te huilen en Lovina sprong achter mij. Elise riep dat ze bang was. We hebben niet alles gezien aangezien de kinderen het geen succes vonden. Het insectenhotel met Fien en Teun vonden ze wel leuk! In het insectentheater kan je meer leren over insecten tijdens de boerenschuurshow ‘Kriebelbeestjes’. Je snapt wel dat we die over hebben geslagen.

Zomerfestijn op Avonturenboerderij Molenwaard

29 maart begon het zomerfestijn op Avonturenboerderij Molenwaard. Tijdens deze periode staat het park in teken van zomerse activiteiten en gezelligheid van niet alleen Fien en Teun, maar ook van Woezel en Pip!

Tot 22 september kunnen alle kinderen meedansen en zingen tijdens het Liedjesfeest van Fien en Teun. De vrolijke liedjes laat iedereen genieten. Elise deed dat nog verlegen in de kinderwagen (het was eigenlijk ook slaaptijd), Roan met een glimlach op schoot bij zijn tante en Lovina staat vooraan mee te dansen. Dat was zelfs op haar leeftijd nog leuk!

Helaas waren Woezel en Pip niet aanwezig. Bekijk de evenementenpagina van Molenwaard voor wanneer ze er wel zijn. Dit is meestal in het weekend en tijdens de zomervakantie zijn ze er ook vaker.

Ook is er een Stip’ s Stokpaardenrace, doe mee en wie weet mag jij op 17 augustus meedoen met de grote finale!
Van 20 juli tot en met 18 augustus is Avonturenboerderij Molenwaard een uur langer open. Dat is heel fijn, want wij kwamen tijd te kort, zelfs nu het rustig in het park was.

Is Avonturenboerderij Molenwaard een aanrader voor een éénjarige en bijna 8 jarige?

Ja en ja!! Elise keek haar ogen uit, rende achter haar broer en nicht aan en genoot van de vele speeltuinen! De dieren vond ze een beetje spannend. Dat is het fijne van het park. Het is een boerderij, maar het draait niet alleen maar om dieren. Er is zoveel te doen en te ontdekken. De verschillende paden, polderspelen, shows en activiteiten (wel gericht op de natuur) maken het zoveel meer dan een boerderij. Hierdoor is het aantrekkelijk voor de allerkleinste maar ook voor wat oudere kinderen.

Elise vond de mini – trekker geweldig. Einde dag is het veel rustiger in het park en zo mocht ze gewoon blijven zitten als het afgelopen was. En daar genoot ze van, drie keer achter elkaar zelfs. Lovina ontdekte van alles in de kweek- en fruitkas en hielp nog even met vegen en koemelken.

Wij zagen veel mensen met een bolderkar in het park. Dat gaat net zoals een kinderwagen goed. De paden zijn op sommige stukken smal, waardoor je op elkaar moet wachten. Al zal ik de kinderwagen hiervoor niet thuis laten. Het park is namelijk best groot en dan is het fijn als de kleintjes even kunnen rusten en/ of slapen!

Op Avonturenboerderij Molenwaard zijn er verschillende plekken waar je kinderen kan verschonen. Ze hebben fijne zachte verschoningsmatten die je kan verschuiven. Ook hebben ze magnetrons waar je eten/ melk kan opwarmen voor de aller allerkleinste.

Wij waren op een maandag buiten de vakanties in Avonturenboerderij Molenwaard. Het park ging om 17 uur dicht, maar het viel ons op dat verschillende attracties al voor 16.30 uur aan het opruimen waren en wij er niet meer in konden. Dat vonden wij vreemd. Om 18 uur gaat het voorplein dicht. Je kan dus tot 18 uur door het park lopen alleen alle attracties en horeca (behalve die op het voorplein) zijn dicht. Mijn tip: gebruik dit uur voor dingen zoals het blotenvoetenpad, speeltuinen en het insectenpad. Gebruik je tijd overdag voor attracties en shows.

Wij sloten onze dag af met een pannenkoek in de fruitschuur. Die was echt heerlijk!

Eindconclusie

Avonturenboerderij Molenwaard is leuk voor alle kinderen van verschillende leeftijden! Zelfs als je één jaar bent of als je al richting tiener gaat. Wij hebben zo genoten met z’n allen. Wij gaan zeker nog een keer terug, want ook wij hebben niet alles kunnen doen in één dag!

You may also like

3 Reacties

Heidi 11 juli 2024 - 7:17 pm

Ziet er echt super leuk uit, echt iets voor mijn neefje van vier jaar.

Reageren
Kijkje in huis en tuin 17 juli 2024 - 7:18 pm

Ik ken de boerderij niet, maar dieren en tv helden doen het altijd goed.

Reageren
Elsa 12 juli 2024 - 6:18 pm

Wat een leuk park de Avonturenboerderij Molenwaard voor de kleineren. Echt heel tof! De foto’s zijn ook heel mooi gemaakt. Bedankt voor deze uitgebreide review.

Reageren

Laat een reactie achter