Avonturenboerderij Molenwaard (review)

door Claire
Avonturenboerderij Molenwaard 5 jaar

Hoe groeit een aardbei? Is een tomaat groente of fruit? Hoe werkt een molen? En hoe maken bijen honing? Bij Avonturenboerderij Molenwaard kun je middenin de Hollandse polder samen met kids ervaren hoe het is om te leven op een boerderij. Het boertje en boerinnetje, Fien en Teun, nemen je daarnaast mee en laten je van alles zien over hun boerderij in verschillende shows en attracties die zelfs voor de kleinste geschikt zijn. Benieuwd wat je er allemaal kunt beleven en/of Avonturenboerderij Molenwaard een aanrader is? Ik deel het met je in dit blog artikel 😀 !

Over Fien & Teun

Fien en Teun zijn twee vrolijke boerenkinderen die wonen op Avonturenboerderij Molenwaard. Samen ontdekken ze spelenderwijs het Hollandse landleven op hun boerderij, middenin de polder! Hier beleven ze de leukste avonturen met hun dierenvriendjes en leren ze van alles over het verzorgen van dieren, de natuur en de herkomst van voedsel.

Op de Avonturenboerderij

Avonturenboerderij Molenwaard is de boerderij waar Fien en Teun wonen. Kom je op bezoek? Dan nemen het boertje en boerinnetje je mee en laten zij je van alles zien over het leven op de boerderij. Hier kan je koe melken, trekker rijden, varen in een bootje, ponyrijden en nog veel meer! Ga aan de slag met het opdrachtenboekje en wordt, net als Fien & Teun, een écht boertje of boerinnetje. Natuurlijk kan je op de Avonturenboerderij ook Fien en Teun ontmoeten en kijken naar de verschillende shows die zij door de dag heen geven! 

Toegang voor kinderen tot 2 jaar is gratis. En kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen betalen dezelfde prijs (€16,95).

Attracties

Op de Avonturenboerderij Molenwaard is enorm veel te beleven! Zo kun je je in het grote Hooimijttheater en in de boerenschuurshows laten verrassen door verschillende spectaculaire shows en verhalen. Ook is er in het een park een blotevoetenpad, moestuin (waar je ook samen een plantje kunt planten die je mee naar huis mag nemen), een vogelkijkhut, Fien & Teun Tractorbaan, kun je bootje varen, pony rijden, fietsen en nog veel meer!

Ook zijn er heel veel dieren waar je mee kunt knuffelen en waar je veel van kunt leren. Zo kun je een kijkje nemen bij de bijenkasten waar de bezige bijtjes druk bezig zijn. Zijn er paarden, koeien, geiten, varkentjes, konijnen en nog veel meer bewoners!

Op het park vind je daarnaast ook een échte oude molen, genaamd De Jonge Sophia. En kun je op  bezoek gaan bij de Molenaar, die je vol liefde alles verteld over zijn ambacht.

En is het een aanrader?

Nou en of; JA 😀 ! Er is onwijs veel te beleven op het park en onze kleintjes keken hun ogen uit. Na een hele dag gespeeld te hebben bij Avonturenboerderij Molenwaard hebben we zelfs lang nog niet alles gezien en gedaan. Ook de shows hebben we nog niet eens bekeken. Maar dat is helemaal niet erg, want wat is dit park een feest!

Het educatieve karakter zorgt er ook voor dat je niet alleen heerlijk kunt spelen met het hele gezin maar de kids ook echt iets leren. Heel waardevol dus! Zo vond Lana het fantastisch om haar eigen radijsjes te mogen potten en een enorm feestje om dit mee naar huis te mogen nemen (het is inmiddels al een plantje!).

Daarnaast is het park prachtig opgezet en heel mooi ontworpen. Kids kunnen hier echt even zorgeloos spelen en zijn.

Het eten in het park is op zich prima, maar het is wel goed om te weten dat je hier als veganist bijvoorbeeld niet verder komt dan een patatje, waterijsje of wat chips. Wat eigenlijk best wel een beetje gek is. Vooral omdat er wel is nagedacht over de producten die verkocht worden. Want deze hebben allemaal een verhaal en komen bij lokale boerderijen vandaan. Dus wie weet dat dit aanbod in de toekomst ook uitgebreid kan worden met wat gezondere opties zoals aardbeien, appels en meer. Dus heb je bijzondere wensen qua eten; neem dan zeker iets mee. Want in het park zelf, kun je eigenlijk alleen terecht voor ongezonde opties.

Maar om deze review toch met een positieve (en verdiende) noot af te sluiten; de merchandise die in de winkels verkocht worden is erg leuk! Lana en Lyam hebben allebei een super leuk knuffeltje uitgezocht (Mike & Molly) en een mooi hydrofiele doek.

Eindconclusie

Lana & Lyam (en ook wij), hebben een onvergetelijk dagje uit gehad bij Avonturenboerderij Molenwaard! Het is een heerlijk echt oer Hollands dagje uit, waar je heerlijk kunt genieten met zelfs de allerkleinste. Wat ons betreft dan ook een echte aanrader! Wij gaan dan ook zeker nog een keertje op bezoek.


Gaan jullie binnenkort ook naar Avonturenboerderij Molenwaard? Of hebben jullie al een keer een bezoek gebracht aan deze bijzondere plek? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?

You may also like

5 Reacties

nicole orriens 29 augustus 2023 - 9:34 am

Wat ziet dat er leuk uit zeg! Dit spreekt zelfs mij erg aan, en ik houd doorgaans niet zo erg van parken bezoeken. Maar dit lijkt me een rustige variant van een pretpark die ook nog eens fijn educatief is. Echt een bezoekje waard!

Reageren
Linda schrijft 't op 29 augustus 2023 - 1:25 pm

Wat een veelzijdige boerderij met zo veel leuke en leerzame dingen.

Reageren
Jessie 29 augustus 2023 - 8:21 pm

Wat ziet dat er leuk uit! Ik ga het zeker aanraden aan mijn zwager en schoonzus om een keertje te bezoeken met de kinderen

Reageren
Mitchel 30 augustus 2023 - 2:50 pm

Leuk geschreven artikel. Ik denk dat velen graag naar Fien en Teun gaan!

Reageren
Tessa 30 augustus 2023 - 6:04 pm

Ik ga deze tip aan een vriendin van mijn geven. Dit zal haar dochter ook leuk vinden

Reageren

Laat een reactie achter