Speelpark Oud Valkeveen (review)

door Claire
Speelpark Oud Valkeveen achtbaan

Een plek waar kinderen van alle leeftijden gewoon lekker kunnen spelen; dat klinkt magisch toch! Wij brachten daarom vorige week zondag een bezoek aan Speelpark Oud Valkeveen. Benieuwd of dit Gooise speelparadijs een aanrader is volgens ons, Lana (3 jaar), Lyam (1 jaar) + oma en opa? Ik deel het met je in dit blog artikel 😀 !  

Over Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Al c.a. 95 jaar is het een paradijs voor kinderen die van ‘gewoon lekker spelen’ houden.

Het park heeft een grote speelweide, een theater, een eigen strand aan het Gooimeer en voor de volwassenen voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur.

Zelfs bij minder mooi weer, kun je hier heerlijk spelen in een van onze overdekte attracties. Daarnaast beschikken ze over een prachtige indoor speelhal van 1500 m2 en een echte bioscoop waar leuke kinderfilms en series draaien.

Het park is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, waaronder peuters en kleuters, waarvoor het speelgedeelte ‘Miniland’ is ontwikkeld. In het theater zijn dagelijks interactieve shows te zien en je kunt je de hele dag vermaken in meer dan 35 attracties en speeltoestellen.

Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. En voor een E-tickets vanaf 2 jaar en ouder betaal je €15,50. Tickets aan de kassa kosten €17,50 en parkeren is gratis.

De attracties

Wat Speelpark Oud Valkeveen zo uniek maakt is dat het hele park geschikt is voor kinderen van alle leeftijden, waaronder peuters en kleuters. Zo kunnen kinderen van 0.90m tot 1.05m onder begeleiding van een volwassene al een ritje maken in de achtbaan. Ook kunnen ze zelf achter het stuur kruipen in een oldtimer, een ritje maken op een ‘boerderijdier’, omhoog klimmen in de nest van een adelaar, zelf vliegen in de bijenzweefmolen, schommelen in een vliegtuig en in een echte zweefmolen gaan. En dat is nog lang niet alles! Want zo heb je ook nog een vallende schuit, botsauto’s, mega glijbanen, een draaimolen, waterfietsen, een treintje, trampolines en nog veel meer!

Ook is er een wereld voor de allerkleinste gecreëerd. Zo kunnen kindjes van 0 t/m 4 jaar eindeloos spelen in Miniland. En is het strandje bij het Gooimeer omgedoopt tot een tropisch stand waar kinderen heerlijk kunnen spelen (ook in één van de vele speeltuinen).

Stronkeltje’s Theater

Naast alle attracties is er ook een bioscoop waar leuke kinderfilms en series draaien én is er het Stronkeltje’s Theater. Hier kun je op rustige doordeweekse dagen genieten van één show, tot wel 5 showmomenten op drukke zomerdagen! De shows zijn zeer interactief. Zo mogen alle kinderen lekker meedoen.

Ook kunnen ze na afloop knuffelen of een high five geven aan Stronkeltje én zijn vriendinnetje Fonkeltje.

En is het een aanrader?

Nou en of; JA! Lyam heeft de tijd van zijn leven gehad in Miniland, de oldtimer, draaimolen, het treintje en een paar andere speeltuinen. En Lana… Die blijkt een echte thrill seeker te zijn! Haha! Het is geweldig om te zien hoe je kids zijn wanneer ze zorgeloos kunnen spelen en in (bijna) alle attracties welkom zijn. Zo kreeg Lana maar geen genoeg van de achtbaan, botsauto’s, vliegen in de bijtjes, draaimolen en hoge glijbanen.

Ook voor de volwassenen was het feest! Want je mag in bijna iedere attractie mee met je kids. Daarnaast is het qua horeca op het park prima geregeld! De prijzen zijn laag en aan iedere trek is gedacht; van de lekkere tot aan de gezonde.

Wat het park daarnaast heel bijzonder maakt zijn de mensen. Er heerst een heerlijk gemoedelijke sfeer. Iedereen geniet en heeft het naar zijn zin. Waardoor mensen ontspannen en relaxed zijn. Je hebt dan ook al snel een praatje waardoor je kids ook weer snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunnen ontmoeten.

Eindconclusie

Wij zijn dan ook fan van Speelpark Oud Valkeveen en kunnen het iedereen aanraden! Sterker nog… Ons volgende bezoek staat alweer gepland 😀 !


Heb jij ook weleens een bezoek gebracht aan Speelpark Oud Valkeveen met het hele gezin? En hoe is jullie ervaring? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie!

You may also like

5 Reacties

Jessie 4 september 2023 - 6:47 am

Ik heb geen kinderen dus ook nog geen reden gehad om het te bezoeken. Het lijkt me wel heel erg leuk als je kinderen hebt

Reageren
Mitchel 6 september 2023 - 4:13 pm

Super leuk dat ook de kleine kinderen kunnen genieten van een rondje in de achtbaan.

Reageren
Tessa 6 september 2023 - 5:04 pm

Dit ziet er leuk uit voor kleinere kinderen. Het doet mij een beetje denken aan de Valkenier in Valkenburg. AL weet ik niet of die nog bestaat

Reageren
Cindy 8 september 2023 - 6:59 pm

Tessa een valkenier is er niet meer na de overstromingen wat er is geweest is het erna gesloten

Reageren
Linda schrijft 't op 20 september 2023 - 6:06 pm

Ik ken het park niet maar een overdekt gedeelte lijkt me ook erg fijn voor dagen als het wat minder goed weer is.

Reageren

Laat een reactie achter