Vanaf vandaag te luisteren; de podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’!

door Claire
podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’

Vandaag is het Wereldmeisjesdag. En om dit te vieren lanceert Abel Studios vandaag in samenwerking met Rebel Girls de podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’! Een enorme aanrader wat mij betreft! En daarom deel ik er in dit blog artikel alles over wat je wilt weten 😀 !

De veelgeprezen boekenreeks

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes ken je waarschijnlijk al van de prachtige en veelgeprezen boekenreeks die in meer dan 100 landen is verschenen en waarvan meer dan 7 miljoen exemplaren zijn verkocht. En vanaf vandaag is er dan ook een Nederlandstalige podcast bij!

Over het eerste podcast seizoen van ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’

Het eerste seizoen van ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ bestaat uit elf afleveringen en een cast van elf iconische Nederlandse vrouwen. Tv-ecoloog en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge is één van hen. Zij is erg enthousiast over haar deelname: “Sinds ik een klein meisje was, was Jane Goodall een belangrijk rolmodel voor mij. De manier waarop ze onze visie op niet-menselijke dieren heeft veranderd, zonder zichzelf te veranderen, inspireerde me enorm. Dat ik nu haar verhaal mag voorlezen voelt niet alleen als een enorme eer. Maar ik hoop er ook duizenden andere meisjes én jongens mee te inspireren hun eigen pad te kiezen.

Alle afleveringen van het seizoen van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes en de volledige catalogus van Abel podcasts zijn beschikbaar op Spotify, Apple en andere podcast-platforms.

Een podcast met een missie

Sanne Kanis, CEO van Abel Studios is trots op de samenwerking met Rebel Girls: “Bij Abel zetten we ons in om verhalen die ertoe doen naar jonge luisteraars te brengen. We vinden het dan ook geweldig dat we de indrukwekkende verhalen van Rebel Girls nu voor iedereen toegankelijk hebben gemaakt. Onze Nederlandse versie is een belangrijke stap om Nederlandstalige kinderen de kans te bieden om te leren over inspirerende vrouwen die de geschiedenis hebben bepaald.

Rebel Girls heeft miljoenen meisjes over de hele wereld geïnspireerd om groter te dromen door middel van onze verhalen. We zijn verheugd om samen te werken met Abel. Want door dit geweldige podcast-format, bereiken onze verhalen een nog breder publiek. Door de stemmen van iconische Nederlandse vrouwen, weten we zeker dat meisjes en hun families zullen worden bevangen door de meeslepende verhalen van ‘Bedtime Stories for Rebel Girls’’; zegt Michon Vanderpoel, Rebel Girls Head of Sales and Licensing.

De afleveringen

Benieuwd naar de afleveringen? Dit zijn ze!

 1. Veelgeprezen tv-presentatrice Merel Westrik duikt in het leven van Arianna Huffington. Zij is de media-icoon en schrijfster van 15 boeken, die meerdere uitgeverijen opzette.
 2. Advocate en voormalig senator Mirjam de Blécourt vertelt het inspirerende verhaal van Ruth Bader Ginsburg. Zij is een rechter die vocht voor gelijkheid van iedereen.
 3. De jonge avonturier Laura Dekker vertelt haar eigen boeiende levensverhaal over hoe ze de jongste persoon werd die alleen rond de wereld zeilde.
 4. De multigetalenteerde zangeres Pearl Josefzoon leidt ons door de muzikale wereld van Beyoncé. Eén van de meest iconische artiesten uit de muziekwereld.
 5. Culinaire persoonlijkheid en TV-chef Roberta Pagnier neemt ons mee op een heerlijke reis door het leven van Julia Child. De vrouw die van koken een kunst maakte en miljoenen Amerikaanse huishoudens inspireerde.
 6. Mode-ondernemer Yara Michels onderzoekt de opmerkelijke reis van Diane Von Fürstenberg. Een ontwerpster die de manier waarop we over stijl en mode denken veranderde.
 7. Journaliste Natasja Gibbs vertelt het moedige verhaal van Rosa Parks, een Amerikaanse heldin die voor gerechtigheid en eerlijkheid streefde.
 8. Creatief visionair en ondernemer Merel van Helsdingen onthult de buitengewone prestaties van Grace Hopper. Een pionier die barrières in de technologie doorbrak met computer-programmeren
 9. Wildlife-expert Sterrin Smalbrugge laat ons kennismaken met het ongelooflijke werk van Jane Goodall. De wetenschapper die een revolutie teweegbracht in ons begrip van dieren en leefde tussen de apen.
 10. Schrijfster en ‘Swiftie’ Tatjana Almuli geeft inzicht in het leven en de teksten van Taylor Swift. Een muzieksensatie die nog steeds de wereld verovert op haar eigen, niet conforme manier.
 11. Athlete Tasa Jiya zal de schijnwerpers richten op de prestaties van Megan Rapinoe. De voetballer die zowel overwinningen op het veld als gelijkheid daarbuiten nastreeft.

Tot slot…

Vanaf vandaag zijn alle afleveringen van het seizoen en de volledige catalogus van Abel podcasts beschikbaar op Spotify, Apple en andere podcast-platforms.

En wist je dat er naast deze podcast ook nog andere leuke podcasts voor kids zijn?


Ben jij ook fan van ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ en ga je ook naar de podcast verhalen luisteren? En op welke aflevering verheug jij je het meeste? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie onder dit blog artikel 😀 ?


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

Laat een reactie achter