Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn (review)

door Claire
Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn achtbaan

Let op: spoiler alert! Onze review van Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Benieuwd waarom en hoe wij ons bezoek hebben ervaren? Dat deel ik met je in dit blog artikel.

Over Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn

Wat Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn zo bijzonder maakt is dat het park al is opgericht in 1910 en een rijke geschiedenis heeft. En wat het voor mij bijzonder maakt, is dat ook ik er als kind ben geweest.

Maar het park staat niet stil en wordt anno nu, nog steeds goed bezocht. Het staat daarom ook  bekend als een echt kinderpretpark waar kinderen t/m 10 jaar de tijd van hun leven zullen hebben! Zo zijn er meer dan 60 attracties en shows inclusief een dinoweek waarbij je in een wereld vol prehistorische avonturen kunt stappen.

Eerste indruk en parkeren

Wij waren afgelopen zaterdag te gast bij Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn. En wat is het toch altijd een feest om in de mooie Veluwe te zijn! De rit naar het park toe is namelijk prachtig en heel bosrijk.

Wij waren er vrij vroeg. Maar ondanks dat het park net geopend was, was het parkeerterrein voor het park vol en moesten we noodgedwongen op het andere parkeerterrein van Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn parkeren. We schrokken best wel van de afstand. Het is zeker een autorit van 5 minuten en een wandeling van 8 minuten. Maar gelukkig is hier over nagedacht; zo rijden er grote pendelbussen en is de route door het bos duidelijk gemarkeerd. Wij kozen zelf voor de wandeling en dit was prima te doen! Ondanks dat het grintpad en het wildrooster niet bepaald buggy vriendelijk zijn 😉 .

Schreeuwend welkom

Aangekomen bij het park herkende ik direct de entree. Het is er super smal. En ook de binnenkomst is chaotisch, druk en ongelofelijk smal. Je wordt direct verwelkomt door schreeuwende kleuren en heel heel heel veel merchandise in de vorm van knuffels, speelgoed en meer. Het zijn een soort van ‘etalage winkels’. Waarbij je alles kunt kopen wat je ziet, door het door te geven aan de caissière. Ook het personeel bij de ingang is niet erg verwelkomend.

En wanneer je de entree verlaten hebt, wordt je overweldigt door de hoeveelheid attracties en bezienswaardigheden. Een dino hier, een muis daar, dan weer theekopjes. Echt overal is iets te zien!

Tot rust komen in de draaimolen

Wij kozen er daarom voor om eerst rustig even te landen in de draaimolen. Vanaf deze attractie is ook goed zichtbaar hoe het park in elkaar zit. Het is namelijk erg klein maar daardoor ook heel overzichtelijk. Wel is er op iedere centimeter iets te zien. Is het niet een attractie dan is het wel weer een park karakter, restaurantje, bankje of een prullenbak. Alles maar dan ook alles staat propvol.

In iedere attractie ben je alweer bezig met de volgende

En dat is super zonde! Want de attracties op zich zijn super leuk en zitten goed in elkaar! Maar omdat het park zo vol is en de ene attractie nog harder schreeuwt dan de andere, ben je met het hele gezin alleen maar bezig met de volgende attractie. Iets wat je ook enorm merkt aan andere parkbezoekers. De stemming is namelijk gehaast. Mensen zijn bezig met de rijen en willen niet lang wachten.

Eten en drinken

Ben je van plan om binnenkort naar Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn te gaan? Dan wil ik je adviseren om zelf iets te eten mee te nemen. Wij doen dit namelijk nooit, maar ik had het zo fijn gevonden als we het nu wel hadden gedaan.

Het eten in het park is namelijk onwijs duur en absoluut niet lekker. Ook zijn er vrijwel geen vega(n) opties te vinden. Wat heel jammer is.

Eindconclusie

Lyam heeft enorm genoten van de dino safari en ook in de rest van het park zijn leuke attracties te vinden. Zo vond Lana de dieren safari en ook de dino’s in het park ontzettend leuk! Wel waren wij om een uurtje of 15 uur allemaal compleet overprikkeld en zijn we snel weer richting huis gegaan. Wij zullen dan ook geen tweede bezoek brengen aan Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn en vinden het de entreeprijs van €27,50 (vanaf 2 jaar) dan ook echt niet waard.

Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn review

Ben jij weleens bij Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn geweest? En wat is jouw ervaring? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie 😀 !

You may also like

8 Reacties

Krystle 20 september 2023 - 6:51 am

Wij zijn al heel vaak in Julianatoren geweest, maar dat is wel een tijdje geleden. Al voor Corona. De jongens vonden het altijd erg leuk daar!

Reageren
Linda schrijft ' t op 20 september 2023 - 11:57 am

Mijn kids vonden het vroeger een heel erg leuk, we zijn er vaak geweest.

Reageren
nicole orriens 21 september 2023 - 5:15 am

Wat jammer dat het personeel zo weinig hartelijk is bij de ingang. Dat vind ik toch wel een misser. Ik houd ervan als mensen vriendelijk zijn. Ik herinner me dit park uit mijn kindertijd, en vond het toen altijd erg leuk.

Reageren
Yvonne 22 september 2023 - 12:23 pm

Vaak geweest met de kids, altijd leuk!

Reageren
Malou 22 september 2023 - 1:42 pm

Het is alweer een tijdje geleden dat wij er geweest zijn, de kinderen vonden het toen heel erg leuk. Maar het is inderdaad wel erg duur zeg!

Reageren
Tessa 22 september 2023 - 5:07 pm

Toen ik klein was ben ik hier een keer geweest met de buurtvereniging. Dat was ergens midden jaren ’90. Kan me er niet veel meer van herinneren

Reageren
M 22 september 2023 - 8:05 pm

Wij hebben dit al meerdere malen anders ervaren, mooi overzichtelijk park, leuke en goed onderhouden attracties, fijn restaurant met gemiddelde prijzen.
Personeel zeer vriendelijk en gastvrij.

Reageren
Nicole 28 september 2023 - 8:02 am

Wij zijn er inmiddels al een aantal jaren niet meer geweest maar vonden het altijd superleuk en heb het heel anders ervaren. Wel goed dat je jouw ervaring deelt.

Reageren

Laat een reactie achter