7x leuke kerstactiviteiten om samen met kids te doen

door Claire
leukste kerstactiviteiten om samen met kids te doen

Kerst is de perfecte gelegenheid om quality time door te brengen als gezin en mooie herinneringen te creëren. Maar wat zijn nu de leukste kerstactiviteiten om samen met kids te doen? In dit blog artikel deel ik 7 leuke ideeën met je!

Maak je eigen kerstversiering

Wat is er leuker dan knutselen met je kinderen? Pak wat gekleurd papier, glitters, lintjes en andere decoratieve materialen en laat jullie creativiteit de vrije loop. Maak samen unieke kerstballen, slingers of zelfs een prachtige kerstkrans voor aan de deur. Het zal niet alleen één van de leukste kerstactiviteiten om samen met kids te doen zijn, maar ook prachtige versieringen opleveren die jullie huis in een feestelijke sfeer zullen dompelen.

Tip: doe je al mee met deze win actie waarmee je een OMY Magic-Do Kit Kerst kunt winnen? Een aanrader wanneer je zelf kerstdecoraties wilt gaan knutselen 😀 !

Bakken en versieren van koekjes

Kerstmis staat synoniem voor lekker eten! Waarom zou je niet samen met je kinderen wat heerlijke koekjes bakken? Zoek een heerlijk recept en ga aan de slag in de keuken. Laat je kinderen helpen bij het maken van het deeg, uitrollen van het beslag en natuurlijk bij het versieren van de koekjes met glazuur en kleurrijke sprinkles. Vergeet niet om af en toe een stiekeme hap te nemen – proeven is tenslotte ook belangrijk en natuurlijk ook één van de leukste kerstactiviteiten om samen met kids te doen!

Maak een winterse wandeling

Trek je warme jassen, mutsen en handschoenen aan en ga samen met je kinderen naar buiten voor een heerlijke winterse wandeling. Geniet van de frisse lucht, de knisperende sneeuw onder jullie voeten (als het gesneeuwd heeft) en bewonder de prachtige kerstverlichting in de buurt. Maak een sneeuwengel, bouw een sneeuwpop of houd gewoon een leuke sneeuwballengevecht – plezier gegarandeerd!

Kerstfilmavond

Niets is gezelliger dan samen met je kinderen onder een warme deken te kruipen en te genieten van een kerstfilmavond. Kies bijvoorbeeld voor een paar klassiekers zoals The Polar Express, Frozen, Santa Buddies, een gelukkig Poeh jaar of de Grinch. Zet wat popcorn klaar en laat het genieten beginnen!

Tip: Vergeet ook de extra kussens en dekentjes niet neer te leggen (voor het geval dat iemand moe wordt tijdens de film).

Schrijf brieven aan de kerstman

En natuurlijk is één van de leukste kerstactiviteiten om samen met kids te doen samen een brief schrijven aan de Kerstman. Zorg ervoor dat er genoeg gekleurd papier, pennen en stickers beschikbaar zijn, zodat je kinderen hun brieven zo creatief mogelijk kunnen maken. Het schrijven van de brieven zal niet alleen voor veel plezier zorgen, maar het zal ze ook helpen om hun gedachten en wensen op papier te zetten. Wie weet komt er wel een persoonlijke reactie van de Kerstman terug!

Organiseer een kerstspeurtocht

Zet je speurneus op en organiseer een spannende kerstspeurtocht voor je kinderen! Verstop cadeautjes, aanwijzingen of kleine traktaties door het huis of in de tuin en laat je kinderen alle hints volgen om ze te vinden. Het is een leuke manier om samen tijd door te brengen en wat beweging te krijgen – perfect voor die drukke energieke kleintjes!

Doe vrijwilligerswerk

Kerst draait niet alleen om ontvangen, maar ook om geven. Breng deze waardevolle boodschap over aan je kinderen door samen vrijwilligerswerk te doen tijdens de feestdagen. Zoek naar lokale organisaties of goede doelen die hulp nodig hebben en betrek je kinderen bij activiteiten zoals voedsel inpakken voor daklozen, speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen of kerstkaarten sturen naar ouderen in verzorgingstehuizen. Het zal niet alleen een waardevolle ervaring zijn, maar het zal ook laten zien hoe belangrijk het is om anderen te helpen.

En dit waren ze; mijn 7 tips voor kerstactiviteiten om samen met kids te doen!

En naast deze 7 leukste kerstactiviteiten om samen met kids te doen nog een bonus tip. Vergeet niet om te genieten van elke moment samen, want dat is waar deze tijd van het jaar echt om draait: liefde, samenzijn en plezier. Fijne kerstdagen gewenst!

Wat zijn jullie favorieten kerstactiviteiten om samen met kids te doen en kun je de lijst nog verder aanvullen? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.

You may also like

Laat een reactie achter