Eerste jeans voor je kindje? 4 tips!

door Claire
eerste jeans voor je kindje tips

Herinner je nog de tijd dat spijkerbroeken alleen voor goudzoekers waren? Nee? Ik ook niet, maar gelukkig leven we in een tijd waarin iedereen, inclusief onze kleine avonturiers, kan genieten van deze tijdloze modeklassieker. Het moment waarop je kind zijn of haar eerste spijkerbroek aantrekt, is meer dan alleen een fashion statement; het is een rite de passage! Maar waar moet je op letten met de eerste jeans voor je kindje? In dit blog artikel deel ik 4 tips met je!

Een jeans in de garderobe van je kindje

Betrouwbaar, sterk en flexibel: een jeans voor jongens of voor meisjes is eigenlijk het onmisbare item voor in iedere garderobe! En het fijne is dat ze super duurzaam zijn. Dit omdat ze tegen een stootje (of 10 😛 ) kunnen. Ideaal voor eindeloos speelplezier zonder zorgen over slijtage dus! En als ze slijten dan kun je ze eventueel gemakkelijk herstellen met een coole batch bijvoorbeeld. Net zoals in onze kindertijd!

Want dat is ook iets wat een jeans onmisbaar maakt in iedere garderobe; ze zijn tijdloos en gaan nooit uit de mode. Of je nu kiest voor een skinny jeans voor jongens of meisjes, bootcut, straight-leg; je zult zien dat het er altijd hip uitziet! En nog een tip: bewaar ze voor later. Want je zult zien dat je kleinkids er straks super hip uit zullen zien in de eerste jeans van hun papa of mama!

Eerste denim voor je kindje? 4 tips!

Dus redenen genoeg om vandaag nog een eerste jeans voor je kindje te kopen! Maar waar moet je op letten? En hoe kies je dan de perfecte eerste jeans voor jouw mini-me? Geen zorgen, hier zijn wat tips om jou door het denim-doolhof te loodsen:

Pasvorm boven alles

Zorg ervoor dat de jeans comfortabel zit bij het middel zonder te knellen of af te zakken. Comfort is onwijs belangrijk voor de eerste jeans voor je kindje! En het fijne is dat er tegenwoordig in vrijwel alle eerste jeans voor je kindje een verstelbare sluiting in zit aan de binnenkant, met een elastiek en een knoopje. Zo kun je er ontzettend lang plezier van hebben en groeit de eerste jeans echt met je kindje mee.

Zachte stoffen for the win

En gesproken over comfort; een eerste jeans is het allerfijnste voor je kindje wanneer het gemaakt is van een een mooie zachte stof. Bijvoorbeeld met een beetje stretch of gemaakt van zachte denim om irritatie te voorkomen en bewegingsvrijheid te garanderen.

Makkelijk aan en uit

Persoonlijk zou ik voor de eerste jeans van je kindje altijd kiezen voor een fijn exemplaar met een knoopje. Maar er zijn natuurlijk ook exemplaren met een rits. Dus kies vooral een eerste jeans voor je kindje uit waar jullie samen blij van worden! Wel is het goed om in gedachten te houden dat de eerste jeans makkelijk aan en uit kan met het oog op het verschonen van een luier of een kindje dat net zindelijk is.

De eerste jeans onderhouden (3 tips)

En tot slot nog een paar tips voor het onderhouden van de eerste jeans van je kindje zodat jullie er samen zo lang mogelijk plezier van kunnen hebben.

  1. Draai de eerste jeans van je kindje binnenstebuiten voordat je het in de wasmachine doet – dit helpt slijtage en kleurverlies tegen te gaan.
  2. Koude wasbeurt graag! Warm water kan leiden tot krimpen en vervagen.
  3. Lucht drogen boven alles – laat moeder natuur haar werk doen (dit bespaart ook energie).

Tot slot…

Herinneringen maken in die eerste jeans is onbetaalbaar. Of ze nu net leren lopen, al in bomen klimmen, knutselen of gewoon rondhangen met vriendjes – elke scheur en vlek vertelt een verhaal. En laten we eerlijk zijn: foto’s van jouw kleine spruit in hun stoere denims? Goud waard!


Heb jij de eerste jeans voor jouw kindje al in huis? Of hoe zag jouw eigen exemplaar er als kind uit? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.


samenwerken met op avontuur met kids

You may also like

2 Reacties

Helen ten Napel 20 maart 2024 - 10:51 am

Ik hou van jeans bij de kids.. lekker stoer en veel gemakkelijker dan bv die maillots bij de meiden.. lruk artikel

Reageren
Tessa 23 maart 2024 - 3:51 pm

Wat ene fijne tips geef je over het kopen van de eerste jeans voor kinderen. Ik kan met niet echt herinneren dat ik als klein meisje jeans droeg

Reageren

Laat een reactie achter