Dirk Scheele over muziek, genieten en nog veel meer!

door Claire
Dirk Scheele interview

Lana en Lyam zijn enorm fan van Dirk Scheele! En wij daarmee natuurlijk ook. Zo gingen ze recent naar een voorstelling van hem toe en gaven hem een high five en ontvangen hun eerste handtekening van een popster. Hoe tof! En mama? Die mocht Dirk Scheele interviewen! Benieuwd naar het onwijs leuke gesprek dat ik met hem had over muziek, liedjes maken, zijn favorieten en nog veel meer? Ik deel het met je in dit blog artikel.

Muziek maken is voor mij echt genieten!

Het is een manier om mijn gevoelens te uiten, of het nu met een instrument is of door te zingen. Ik vind het geweldig om samen met anderen iets te creëren en te improviseren. Wat betreft inspiratie; ik luister veel naar verschillende soorten muziek.

Voor mijn radioprogramma bij Hallokids Radio bijvoorbeeld, luister ik veel naar kindermuziek om ideeën op te doen voor wat ik kan draaien. Daarnaast haal ik ook veel inspiratie uit mijn omgeving. Ik bedoel, je kunt liedjes maken over van alles, van een prullenbak tot een koffiezetapparaat! Het kan ook een emotie zijn, zoals verdriet of liefde.

Een liedje maken

Er zijn meerdere manieren waarop ik liedjes maak. Soms zit ik gewoon lekker te spelen op mijn gitaar, en dan komt er ineens een leuke melodie in mij op. Dan denk ik: “Hé, hier kan ik wel een liedje van maken!” En dan ga ik daarmee aan de slag.

Maar omdat ik muziek maak voor kinderen, is het belangrijk dat mijn liedjes een leuk onderwerp hebben. Dus neem ik de tijd om daarover na te denken. Soms krijg ik ideeën voor liedjes over dingen zoals brandweer, piraten of de boerderij.

Dan ga ik mij ook echt verdiepen in dat onderwerp. Zo heb ik voor een wintervoorstelling een liedje gemaakt over een sneeuwuil. Dan ga ik op zoek naar informatie om inspiratie op te doen en een basis voor mijn liedje te leggen.

Wat ik ook super leuk vind, is om tijdens een optreden ter plekke liedjes te maken met de kinderen. Ik vraag ze om woorden te roepen, en met die woorden maak ik gelijk akkoorden en maak ik samen met hen een liedje. Dat is echt heel erg leuk om te doen!

Het belang van muziek, zang en dans voor kinderen

Muziek is een geweldige manier om je gevoelens te uiten, of je nu verdrietig bent, boos of gewoon niet zo lekker in je vel zit. Het is een manier om te laten zien hoe je je voelt, zelfs als je het moeilijk vindt om dat met woorden te zeggen. Ook brengt muziek mensen samen.

Als je samen met anderen zingt en danst, voel je je verbonden. Het is alsof je een team bent, allemaal samen in het moment. Dat is waarom het zo belangrijk is voor kinderen om al op jonge leeftijd in aanraking te komen met muziek, zang en dans. Het helpt hen om zichzelf uit te drukken en om verbinding te maken met anderen.

Dirk Scheele YouTube filmpjes

Het kiezen van slechts één YouTube-filmpje is bijna onmogelijk omdat ik al zo lang dit werk doe en zoveel leuke dingen heb meegemaakt. Maar als ik er één moet kiezen, zou het waarschijnlijk een aflevering zijn van mijn serie “Op stap met Dirk Scheele”. In die serie beleef ik allerlei avonturen en kom ik op interessante plekken achter de schermen. Een aflevering die ik erg leuk vond, speelde zich af in de dierentuin. Het was geweldig om daar rond te lopen en van alles te ontdekken.

Een andere aflevering die mij bijgebleven is, was die over vliegtuigen. Ik mocht zelfs in een klein sportvliegtuigje vliegen, wat een fantastische ervaring was!

En dan was er nog een aflevering waarin ik mocht rijden in een brandweerauto uit 1928. Dat was ook echt een bijzonder moment.

Kortom, het is lastig kiezen, maar als ik er één moet noemen, zijn het toch wel die afleveringen van “Op stap met Dirk Scheele”. Daar heb ik echt van genoten!

Goede doelen

Ik heb mij aangesloten bij een aantal goede doelen, maar Stichting Opkikker springt er voor mij echt uit. Ik mocht bij hen op bezoek gaan bij ernstig zieke kinderen en met hen muziek maken. Dat was zo’n bijzondere ervaring en daarom heb ik zelf contact met hen gezocht. De andere goede doelen, zoals Muziekids, De Liedjesfabriek, Doe Een Wens, Save the Children, Stichting SAM en Stichting Kinderpostzegels, hebben mij benaderd.

Als een stichting mij de kans biedt om met hen samen te werken en het past in mijn drukke agenda, dan doe ik dat graag. Alle goede doelen waar ik mij voor inzet, hebben elk op hun eigen manier een speciale betekenis voor mij.

Mijn wensen en toekomstdromen

Er zijn al zoveel mooie dingen uitgekomen voor mij. Ik heb in de mooiste zalen van Nederland gespeeld en dat blijf ik natuurlijk doen. Ik heb de wereld gezien, zelfs in China als Dirk Scheele getourd en een Dirk Scheele bioscoopfilm gemaakt. Mijn droom is dat ik dit nog heel lang kan blijven doen. Ik wil leuke liedjes blijven maken en optreden in mooie zalen waar mensen blijven genieten van mijn shows.

We zijn nu ook bezig met het maken van Dirk Scheele animatiefilmpjes voor onze sociale media . Binnenkort gaan we zelfs een voorstelling met deze filmpjes doen en daar kijk ik erg naar uit, omdat het weer iets nieuws is en we met de tijd meegaan. Er staat ook een Dirk Scheele voetbalshow gepland in juni, in samenwerking met grote clubs. Er komen steeds nieuwe dingen op mijn pad en dat vind ik ontzettend leuk.


Zijn jouw kids ook fan van Dirk Scheele? En hebben jullie een vraag voor hem? Stel het gerust hieronder in een reactie. Dirk zal ook meelezen om eventuele vragen te beantwoorden. Hoe leuk is dat!

You may also like

4 Reacties

Corrina 8 maart 2024 - 7:28 am

Ik moet eerlijk zeggen ik had nog niet gehoord van Dirk, sorry Dirk nu komt dat wellicht ook dat ik geen kinderen heb
Ik ga zeker de filmpjes kijken en zelf ben ik ook begaan met goede doelen

Reageren
Kijkje in huis en tuin 8 maart 2024 - 8:23 am

Dirk Scheele is zo leuk, hij maakt unieke kinderliedjes, waar je vrolijk van wordt.

Reageren
Eat Live Travel 8 maart 2024 - 5:39 pm

Ik kende Dirk nog niet! Ik heb net wat liedjes geluisterd en ik snap helemaal dat jouw kids fan zijn. Geeft me een beetje een ernst bobby vibe, haha.

Reageren
Elisabeth 11 maart 2024 - 9:17 am

Je hebt er een leuk interview van gemaakt. Leuk voor mensen met kinderen en/of kleinkinderen.

Reageren

Laat een reactie achter