Een onvergetelijk dagje uit in Davos (Zwitserland) met kids

door een gastblogger
Davos Zwitserland rivier vader met kinderen

Chloë Eelen woont samen met haar vriend en 2 kids in Davos, Zwitserland. Dit bijzondere plaatsje staat vooral bekend als wintersport bestemming. Maar ook in de zomer is er heel veel te beleven met grote en kleine kids. In dit gastblog artikel deelt Chloë met heel veel enthousiasme een aantal tips voor een onvergetelijk dagje uit in Davos met kids! En er zit echt voor iedereen wat tussen; van jong tot oud! Wij wensen je dan ook heel veel plezier en inspiratie toe.

Een reuzegrote zandbak in de speeltuin op de Rinerhorn

Het is erg leuk om ook met (heel) kleine kinderen hogerop te gaan. De ouders genieten van prachtige uitzichten en de kleintjes kunnen zich uitleven. Rinerhorn is hiervoor ideaal. Er gaat een kabelbaan omhoog tot bij een restaurant met leuke speeltuin met een reuze grote zandbak, een lange glijbaan, trampolines en zelfs springkastelen. Ook is er in de zomer een afgezette wei met dieren om te aaien. Er zijn meestal lama’s en geitjes.

Na een ochtendje spelen kan je lunchen in het restaurant of plaatsnemen op het terras waar je zelf kunt picknicken met prachtig uitzicht over de omliggende bergen!

Een andere optie is om van het bergstation Jatzmeder naar Aebirugg te wandelen. Dit gaat  zachtjes omhoog en is goed te doen met een kinderwagen of natuurlijk met een draagrugzak voor kleinere kinderen. Bij Aebirugg is een er een barbecue plaats en staan er grote picknick tafels. Je vindt er ook hout en je hebt dus alleen nog je eigen aansteker of lucifers nodig en natuurlijk iets voor op de gril. Het uitzicht is adembenemend!

Of je nu bij het bergstation luncht of bij Aebirugg, bij beide plekken kan je door het bos naar beneden toe wandelen (vanaf Aebirugg is het wel wat steiler). Onderweg naar het bergstation is er ook nog een mooi meertje waar jullie kunnen spelen.

Nog een tip: met grotere kinderen of voor de volwassenen is er de mogelijkheid om een step te huren bij het bergstation en lekker snel naar beneden te flitsen!

Voor wanneer je echt de natuur in wilt en lekker wilt wandelen en spelen in Davos

Vanaf de bushalte Davos Ober Laret (lijn 301) wandel je richting Drusatscha. Het is een mooie bewegwijzerde wandelweg door het bos. Afhankelijk van het seizoen kunnen jullie onderweg bessen of paddestoelen plukken (wil je meer leren over wildplukken? Lees dan ook dit blog artikel).

Drusatscha is een Alp met een paar hutten en een klein meertje en riviertje. Het is een perfecte plek om iets te roosteren want er is een vuurkring aanwezig. Ook kun je er zelf hout sprokkelen. Maar uiteraard is gewoon gezellig picknicken ook een optie! De kids kunnen zich hier uitleven in het bos en bij het water of op de rond liggende rotsblokken.

Nadien kunnen jullie een andere wandelweg terug nemen of jullie gaan verder richting Davoser See (het grote meer van Davos). Als je linksom gaat door het bos langs het meer zijn er veel eekhoorntjes, die komen zelfs nootjes of gedroogd fruit uit je hand knabbelen.

Een beetje verderop is dan het Strandbad met restaurant en speelweide, je kan er ook pedalo’s huren voor een rondje op het meer! Als het warm weer is kan je lekker afkoelen in het frisse meer.

Bij de parkeerplaats is er ook een bushalte op dezelfde lijn als waar jullie gestart zijn.

Zijn je kids al wat groter en best sportief? Ook dan valt er genoeg te beleven!

Als jullie graag mountainbiken kunnen jullie de mountainbikes zelf meenemen of huren (bv. bij Bike Academy) en met de shuttle tot Tschuggen (of zelfs hogerop tot de Flüelapas) gaan. Vandaar uit gaat er een hele mooie en leuke maar niet al te technische bike trail tot beneden bij het Adventure Park.

Gaat niet iedereen graag biken? Ook om te wandelen is dit pad perfect, zelfs voor kleinere kinderen. Het gaat alleen maar naar beneden en er zijn telkens weer kleine beekjes en klauter rotsen te vinden.

Beneden aangekomen bij het adventure park kunnen jullie gezellig barbecuen of picknicken als jullie zelf wat mee gebracht hebben. Ook het restaurantje Chalet Velo heeft een heel gezellig terras met speeltuin en zandbak en heerlijk eten.

Als de bikers er nog niet genoeg van gekregen hebben kunnen ze zich nog verder uitleven in het nieuwe pumptrack. En anders is er het Adventure Park. Hier zijn er verschillende parcours voor verschillende leeftijden. Voor de allerkleinsten is er een erg leuke speeltuin.

Toe aan een rustig dagje?

Voor wie het graag een dagje rustig aan doet, is Sertig een erg leuke optie met kids in Davos, Zwitserland. Je kan er met auto of de bus naartoe. Vanaf de parkeerplaats is het een korte gemakkelijke wandeling, lichtjes omhoog richting de waterval. Ook goed te doen met een kinderwagen. Onderweg kunnen jullie stoppen waar jullie zin hebben om even te pauzeren of gezellig te spelen bij de rivier. De waterval is aan het einde van de wandelweg en erg mooi!

Bij het laatste bruggetje naar links zijn er leuke plekjes langs het zijriviertje om te spelen, plonzen, picknicken of een vuurtje te maken.

Aan het begin van de wandelweg bij de parkeerplaats is er een restaurant met een groot terras, speeltuintje en diertjes. Of misschien willen jullie daar lekker een ijsje eten na de wandeling.

Op het einde van de dag kunnen jullie gewoon met de auto of bus weer terug. Of jullie kunnen er nog een spannend einde aan breien met de grotere kinderen en gaan de hele weg met een gehuurde step naar beneden toe.

Tot slot…

Met deze tips hebben jullie hopelijk een heerlijk dagje uit gehad met de kids in Davos, Zwitserland. Dit zijn maar een paar ideetjes, er is natuurlijk nog veel meer te doen! Als het nu toch eens heel slecht weer zou zijn, is er nog altijd het zwembad met buitenbad of bijvoorbeeld het sportcentrum met klimzaal en reuze trampolines.


Zijn jullie weleens in Davos geweest? Of een ander plaatsje in Zwitserland? En wat zijn jouw tips en tricks? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? En als je vragen hebt aan Chloë; stel ze gerust! Zij leest mij om alles te beantwoorden 😀 .

You may also like

6 Reacties

Tessa 11 maart 2023 - 6:14 pm

Wat ziet Davos er prachtig uit. Ik ben nog nooit in Zwitserland geweest

Reageren
Marion 14 maart 2023 - 1:53 pm

Voor mij is het al weer heel wat jaren geleden dat wij met de kinderen de bergen in trokken. Toen ze groter werden huurden wij ook weleens een step of gingen paragliden. En in de winter natuurlijk op wintersport. Dat was altijd een groot succes.

Reageren
Krystle 15 maart 2023 - 6:38 am

Wat een prachtige omgeving! Ik ben er nog nooit geweest, maar zeker de moeite waard zo te lezen!

Reageren
Uniek overnachten 16 maart 2023 - 6:55 pm

Zelf ben ik er nog niet geweest maar het spreekt me wel aan moet ik zeggen.

Reageren
Linda schrijft ' t op 17 maart 2023 - 11:24 am

Wat leuk om te lezen, en wat een goede tips voor als je met kinderen naaar Zwitserland op vakantie wilt gaan.

Reageren
Wanda 21 maart 2023 - 5:48 pm

Wij zijn jaren geleden eens in Interlaken in Zwitserland geweest, prachtige omgeving en ongetwijfeld ook erg leuk met kinderen want ik zag genoeg gezinnen met kinderen in alle leeftijden.

Reageren

Laat een reactie achter