Boulderhal Krachtstof in Leiden (review)

door Angela van de Rijt
Boulderhal Krachtstof review

Angela gaat graag boulderen samen met haar dochter. Hun favoriete plek is boulderhal Krachtstof in Leiden. Benieuwd waarom? Dat deelt ze met ons in dit blog artikel 😀 !

Wat is boulderen?

Boulderen is klimmen zonder zekering, dus geen gordel of touwen. De routes zijn maximaal 4.5 meter hoog en dikke matten breken een val. Behalve een korte veiligheidsinstructie is er geen uitleg nodig om aan de slag te gaan, dus super laagdrempelig. En door de gradatie aan moeilijkheid in de routes is het voor iedereen leuk. Dus ook voor een gezin waarin vaardigheden vanzelfsprekend uit elkaar liggen.

Boulderen met kinderen kan bij de meeste hallen vanaf 6 jaar, zo ook bij Boulderhal Krachtstof in Leiden.

Boulderhal Krachtstof in Leiden

Boulderhal Krachtstof is een grote boulderhal in Leiden, en onze favoriet. Vijf redenen waarom wij zo graag in deze hal komen:

De opbouw van de hal

De hal is groot, maar omdat het bestaat uit drie niveaus voelt het toch intiem en gezellig. Zelfs op een drukke zaterdagmiddag lijkt het niet overvol omdat klimmers zich verspreiden over de drie niveaus. Een aantal routes zijn “top-out”. Dat betekent dat je aan de bovenkant uit de route kunt klimmen, in plaats van terug naar beneden klauteren.

Boulderhal Krachtstof review

Er zijn veel routes, van absolute beginner tot het niveau “gekko-kleef-aan-de-wand”. En er worden iedere week een aantal routes aangepast, waardoor er altijd wel iets nieuws te ontdekken is.

Het is in de hal best fris, wij doen altijd een trui aan die we uittrekken als we opgewarmd zijn. Er is voldoende plek om je spullen op te bergen, zowel in de klimhal als in de kleedkamers.

Gezellige bar

De boulderhal heeft een grote bar, waar ook een steeds wisselend menu geserveerd wordt. Het eten is echt lekker, ook voor vegetariërs en er zijn opties voor kinderen. Er staan heerlijke banken om in weg te zakken na een klimsessie. Maar het grote voordeel van dit restaurant is wel dat niet-klimmers zich er ook prima kunnen vermaken. Er is een speelhoek voor de kindjes die te jong zijn om te klimmen, een kast vol met spelletjes voor iedereen, goede WIFI en lekkere koffie voor niet-klimmende partners of vrienden.

In de bar is ook een winkeltje met een kleine selectie aan boulderkleding, schoenen en benodigdheden. Alle medewerkers zijn fanatieke klimmers, dus aan advies geen gebrek.

Boulderhal Krachtstof bar

Openingstijden

De hal is doordeweeks van 9 uur tot middernacht en in het weekend van 9 tot 22 uur open. Dit betekent dat klimmen altijd in het dag schema past. En dus ook te combineren valt met de lunch- of avondmaaltijd. Zo maken wij er soms een gezellig familie-uitje van.

Activiteiten en cursussen

Er worden cursussen aangeboden op elk niveau. Voor de kinderen zijn er klimgroepjes waarin spelenderwijs klimvaardigheid wordt bijgebracht. De cursussen en groepjes zijn een goede manier om skills te verbeteren en andere klimmers te ontmoeten.

Naast boulderen is er een wekelijkse yogales. De Fysiofabriek heeft er ook kantoor, en biedt wekelijks een gratis fysio-inloopuurtje.

Locatie in het leuke Leiden

De hal ligt net buiten de Leidse grachten en is dus leuk te combineren met een bezoekje aan deze heerlijke stad!

Eerste aankomst

Er is niet veel parkeerruimte op het terrein van Boulderhal Krachtstof, maar omdat veel klimmers op de fiets komen hebben wij toch nooit moeite om een plekje te vinden. Parkeren op het terrein van de boulderhal is gratis, aan de straat is betaald.

Als je voor het eerst komt klimmen registreer je jezelf op een van de computers. Daarna kun je een kaartje kopen en eventueel klimschoenen huren. Er zijn ook 10-rittenkaarten beschikbaar of een abonnement. Een medewerker zal de belangrijkste veiligheidsregels met je doornemen, dit duurt 5 minuutjes. Daarna kun je aan de slag!

Wil je ook klimmen in Boulderhal Krachtstof?

Boulderhal Krachtstof in Leiden is een echt aanrader voor een sportief uitje met de kinderen of voor een fijn momentje voor jezelf. Voor ons is het vaste prik, we zijn er wekelijks te vinden!


Boulderen met kinderen; doe jij het al? En komen jullie ook graag bij Boulderhal Krachtstof? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel. Ook als je vragen aan Angela hebt.

You may also like

4 Reacties

Janet 19 februari 2024 - 2:39 pm

Ik heb dit nog nooit gedaan, maar het lijkt me ontzettend leuk om eens te doen. Ik verwacht dat ik dit zelf momenteel niet voor elkaar krijg (fysiek), maar wie weet in de toekomst.

Reageren
Linda schrijft 't op 19 februari 2024 - 6:05 pm

Toevallig verstelde laast iemand dat ze deze sport bedreef. Wat leuk om te zien hoe dat parcour er dan uitziet. Het lijkt me best moeilijk om te klimmen zonder touwtjes.

Reageren
Sandra 20 februari 2024 - 2:13 pm

Ik had van boulderen eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Voor mij is dit niet meer maar ik denk dat kinderen dat geweldig vinden!

Reageren
Tessa 25 februari 2024 - 3:44 pm

Ik zou dit echt niet durven, ben veelte bang dat ik zou vallen

Reageren

Laat een reactie achter