Win toegangskaarten voor Het Scheepvaartmuseum!

door Claire
Het Scheepvaartmuseum jongen man meisje op schip

Nog even en dan is het weer meivakantie; het ideale moment voor een leuk uitje met het hele gezin! En die heb ik voor je gevonden bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. In dit museum is er zowel binnen als buiten van alles te doen voor kids van alle leeftijden. Benieuwd naar de verschillende activiteiten? En mag ik jou blij maken met gratis toegangskaartjes voor het hele gezin? Lees dan snel verder 😀 !

Feest tijdens de meivakantie.

Van zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei viert Het Scheepsvaartmuseum de meivakantie en is het een groot feest! Niet alleen kun je hier met hele gezin lekker genieten van de buitenlucht, maar ook binnen valt er een hoop te beleven! En dat is leuk, want Het Scheepvaartmuseum is een bijzonder museum dat laat zien hoe sterk de maritieme wereld en de samenleving verbonden zijn.

Zo kun je buiten het VOC-schip Amsterdam en de Koningssloep bewonderen. En in het weekend van 29 en 30 april ook het gastschip Tara. De Tara is een bijzondere tweemaster en wordt gebruikt voor onderzoek naar het leven in zee. Heel leerzaam dus!

Daarnaast kun je ook binnen op avontuur! Zo kun je samen met je kids op het Open Plein een zelfbedacht eiland tekenen en deze een plek geven op een grote papieren zee. Ook zijn er in het hele museum fascinerende feitjes te beluisteren in de junior audiotour, speciaal voor kinderen. En kun je op zoek gaan naar de gezichten van allerlei mensen op zee met de portretten-kijktocht en van alles leren over het grootste levende zeedier in de tentoonstelling Het verhaal van de walvis

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door © Twycer / www.twycer.nl.

En ook aan de allerkleinste is gedacht!

In de nieuwe tentoonstelling Duiker Doris gaan peuters en kleuters (2+ jaar) met hun gezelschap op avontuur in de wereld van een kleine duiker die zoekt naar de verloren lamp van een vuurtoren. Extra leuk: in het café-restaurant ligt een Duiker Doris-kleurplaat klaar, en dagelijks om 10.30 en 15.30 uur neemt de rondleider kinderen tussen 2 en 6 jaar mee de wereld van Doris in en laat zien wat er op zee allemaal valt te zien, horen en voelen.  

Fun fact: Kinderen geven Het Scheepvaartmuseum een 8,8!

Wist je dat Het Scheepvaartmuseum van kinderen uit heel Nederland een 8,8 als rapportcijfer gekregen heeft? Een prachtig cijfer! En de reden waarom dit museum zich ook in 2023 weer een ‘Kidsproof’ museum mag noemen!

Tot slot…

Voor het volledige vakantieprogramma kun je een kijkje nemen op de website van Het Scheepvaartmuseum. Het Scheepvaartmuseum is in de meivakantie (22 april t/m 5 mei) ook op maandagen open, en alleen op Koningsdag (donderdag 27 april) gesloten. De activiteiten zijn gratis te beleven met een geldig museumentree (gratis voor Museumkaart- en Stadspashouders). Anders betaal je voor een volwassene €17,50 en voor kinderen van vanaf 4 – 17 jaar €8,50. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Enthousiast geworden? Dan heb ik leuk nieuws!

Ik mag van Het Scheepvaartmuseum 6 toegangskaarten weggeven zodat jullie tijdens de meivakantie een bezoek kunnen brengen! Hoe leuk! Mag ik jou en je gezin hier blij mee maken? Laat dan in een reactie weten met hoeveel personen jullie een bezoek willen brengen aan dit indrukwekkende museum inclusief de leeftijden van jullie kids. De winnaars ontvangen volgende week woensdag een persoonlijke mail van mij.

PS: Wist je dat het Scheepvaartmuseum één van de leukste museums voor slimme kinderen is?

Update 27-04-2023: Bedankt voor jullie leuke en enthousiaste reacties!! De winnaars hebben zojuist een mail ontvangen. Fijne dag!!


Willen jullie tijdens de meivakantie een bezoek brengen aan Het Scheepvaartmuseum? En met hoeveel personen zouden jullie willen gaan? Ik ben super benieuwd! Ook of jullie weleens eerder een bezoek hebben gebracht aan dit museum. Laat je het weten in een reactie? Daarmee maak je automatisch kans op gratis toegangskaarten 😀 .


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

10 Reacties

Nicole Orriëns 19 april 2023 - 9:29 am

Wat leuk dat je kaartjes mag weggeven voor dit museum. Het lijkt me een superleuk uitje voor de meivakantie. En ook echt wat anders dan anders!

Reageren
Tessa 20 april 2023 - 2:23 pm

Het Scheepsvaart museum is echt zo leuk. Ik heb een museumkaart, dus ik bezoek regelmatig musea

Reageren
Cynthia 25 april 2023 - 5:35 am

Oooh dat ziet er leuk uit!
Gezellig met ons dochtertje van bijna 2 en oma. Zou erg leuk zijn!

Reageren
Denise Botbijl 25 april 2023 - 9:16 pm

Wauw supergaaf dat dit kan. Leuk ook dat er aan de kleintjes gedacht word! Zou echt leuk zijn voor ons 3e als gezinsuitje. De kleine van 2 zou zijn ogen uitkijken!

Reageren
Fenna Meier 23 april 2023 - 6:41 pm

Daar wil ik graag met mijn 2 dochters heen. We zijn er nog niet geweest en het lijkt me een mooi museum en ook erg leerzaam.

Reageren
Marieke h 25 april 2023 - 3:21 pm

Jaaa, lijkt mij super leuk, ik zou dan graag met ons vijven gaan. 3 kids en papa en mama. Wij zijn er nog nooit geweest. Het lijkt ons super leuk.

Reageren
Fan 25 april 2023 - 6:42 pm

Wij zijn er nog nooit geweest ben wel benieuwd. Wij zijn met ze drieeen en hebben een dochter van 8

Reageren
Denise Botbijl 25 april 2023 - 9:17 pm

Wauw supergaaf dat dit kan. Leuk ook dat er aan de kleintjes gedacht word! Zou echt leuk zijn voor ons 3e als gezinsuitje. De kleine van 2 zou zijn ogen uitkijken!

Reageren
Charlotte 2 mei 2023 - 2:49 pm

Wauwwwww wat leuk dat je kaartjes weggeeft!!!

Doe graag mee voor mijn ouders omdat ze zoveel werken de laatste tijd en daarnaast doen ze ook nog huishoudelijke klusjes en verzorgen ze mij en mijn broer !!

Iedereen veel Suc6 met Winnen

Reageren

Laat een reactie achter