Review: Camping Huttopia Meursalt

door Claire
Camping Huttopia Meursalt

Na heerlijke weken in Spanje en Frankrijk beleefd te hebben, was het tijd om weer langzaam richting huis te rijden. Eén van onze laatste overnachtingen die wij in mei tijdens onze eerste camperreis hebben gedaan, was bij Camping Huttopia Meursalt. Benieuwd of deze Bourgondische camping een aanrader is voor het hele gezin? Ik deel het met je in dit blog artikel 😀 !

Over Camping Huttopia Meursalt

Een idyllische camping, klein en gemoedelijk, gelegen tussen de prachtige Bourgondische wijngaarden. Wat wil een mens nog meer? Toen wij de foto’s van Camping Huttopa Meursalt zagen, was het liefde op het eerste gezicht. Ondanks onze eerdere ervaring met Huttopia Rambouillet, waren we dan ook vastbesloten om Huttopia een tweede kans te geven.  

Camping Huttopia Meursalt ligt op een terrein van 5 ha tussen de bomen in de Bourgondische wijngaarden. De camping is volledig gerenoveerd met nieuwe faciliteiten, woonruimtes en accommodaties die stuk voor stuk uitzicht bieden op de prachtige wijngaarden. Daarnaast heeft Camping Huttopia Meursault een heerlijk verwarmd buitenzwembad.

Wat je er in de omgeving kunt beleven

Camping Huttopia Meursalt ligt op een paar minuten van Beaune en in het hart van het dorpje Meursault. De wijngaard route die Satenay met Dijon verbindt is toegankelijk vanaf de camping en kun je zelf wandelend of met (gehuurde) fietsen gaan ontekken.

Daarnaast bied de camping voor jong en oud vertier. Zo kun je er wekelijks kennis maken met de bevriende wijnmakers; Elodie, Régis, Maxime en Jean-François. Die je met veel enthousiasme kennis zullen laten maken met hun grootste wijnen, hun beroep en de streekproducten van de Bourgogne.

Ook kun je meedoen aan een circusworkshop en leren jongleren en balanceren met hoepels of Chinese borden. En kun je mee doen met een eeuwenoude Bourgondische traditie; het ton stapelen.

Daarnaast is Meursalt vooral ook een paradijs voor wandelliefhebbers. In de regio van Beaune zijn namelijk een dertigtal wandellussen te ontdekken waarbij je kastelen, wijngaarden, hunebedden en typische Franse dorpjes kunt gaan ontdekken. Waaronder de bergen la montagne des 3 croix, de Mont Rome, de Cirque du bout du monde, de combe à la Vierge en de kliffen van Cormot.

En is het een aanrader?

Voor ons was Camping Huttopia Meursalt een doorreis camping waar wij één nachtje verbleven hebben. De omgeving is spectaculair mooi! Echt beeldschoon! Ook om te wandelen met bijvoorbeeld de hond, is het hier fantastisch.

Wel zijn de pitches om je camper op te kunnen parkeren heel erg klein en zit je enorm dicht op je buren. Waardoor je toch een gevoel van vrijheid en privacy mist. Ook de faciliteiten zijn niet zo luxe en uitgebreid als waar wij blij van worden (dit blijkt toch een Huttopia ‘ding’ te zijn waar wij niet zo goed mee matchen).

Maar de speeltuin bij Camping Huttopia Meursalt was een schot in de roos! En wat betreft onze kindjes de mooiste van de hele reis die wij gemaakt hebben 😀 ! Ook het personeel is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Van het zwembad hebben wij dit keer geen gebruik gemaakt, maar ook deze zag er mooi en goed onderhouden uit.

Wist je dat Huttopia trouwens speciaal voor kindjes een Natuur Activiteitenboek heeft die je gratis bij de receptie kunt krijgen? Het is een ontzettend leuk boekje en echt een aanrader!

Natuur Activiteitenboek Huttopia

Eindconclusie

Ben je op zoek naar een fijne doorreis camping in de Bourgondië waar je even kunt overnachten, lekker de benen kunt strekken en vervolgens de weide wereld weer in kunt rijden? Dan is Camping Huttopia Meursalt absoluut een aanrader (ook wanneer je op avontuur met kids bent)!


Ben jij weleens bij een Huttopia camping geweest? En wat is jouw ervaring? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie.

You may also like

1 reageren

Jessie 18 augustus 2023 - 7:20 pm

Dat ziet er uit als een leuke camping! Bijna jammer dat het maar voor 1 nachtje was

Reageren

Laat een reactie achter