5 uitjes in Andalusië met kinderen die je niet wilt missen!

door een gastblogger
El Torcal leuke uitjes met kinderen in Andulusië

Een aantal jaar geleden maakten gastblogger Karlien de Bruijn met haar gezin een rondreis door Spanje en Portugal. Tijdens deze reis verbleven zij een week in Andalusië. En dat was liefde op het eerste gezicht! Want wist je dat deze Spaanse regio super veel te bieden heeft en ideaal is voor een gezinsvakantie? In dit gastblog artikel deelt Karlien 5 tips voor uitjes in Andalusië met kinderen die je niet wilt missen!

Waarom je naar Andalusië op vakantie gaat? Deze prachtige Spaanse regio heeft echt voor ieder wat wils. Ga voor een stedentrip naar Malaga, Cadiz of Sevilla. Ontdek de prachtige natuur en bergen of breng je vakantie door aan het strand. Wij kozen voor een rondreis door Andalusië. Tijdens deze reis bezochten we fantastische steden, zagen prachtige bezienswaardigheden, genoten van het Spaanse leven en brachten tijd op het strand door om bij te komen en alle indrukken te verwerken.

Leuke uitjes in Andalusië met kinderen

Alcazaba

Ga je net als wij naar Malaga, dan wil je waarschijnlijk ook wat meekrijgen van de bezienswaardigheden. Wij bezochten zowel het kasteel als het Alcazaba en de laatste vonden wij het leukst. Een bezoek hieraan minstens net zo mooi als het Alhambra in Granada, maar het bezoek in Malaga is goedkoper en rustiger. Mooi hier zijn de kleine tuintjes, de fonteinen en de versierde bogen. Vanaf het Alcazaba geniet je ook van een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de kustlijn van Marbella tot Nerja.

Naast de bezienswaardigheden zijn er in Malaga speeltuinen, mooie stadsparken, musea, winkels, restaurants, ijs zaken en kindvriendelijke zandstranden. Bezoek Malaga voor een daguitstap of maak er een stedentrip van!

El Torcal

Natuurgebied El Torcal ligt net ten noorden van Malaga en wij bezochten dit bijzondere gebied tijdens de rit van Sevilla naar Malaga. De bijnaam van dit gebied is het pannenkoekgebergte. Dat komt door het landschap: het ziet eruit alsof iemand allerlei platte, ronde stenen op elkaar gestapeld heeft. Vanaf het bezoekerscentrum zijn een aantal wandelroutes uitgezet met een lengte tussen de 1,5 en 4,5 kilometer. Bij sommige routes kom je langs het uitkijkpunt ‘Mirador Las Ventanillas’. Is het een mooie, heldere dag, dan kan je vanaf dit punt zelfs Afrika zien liggen! Het bijzondere landschap maakt de wandeling leuk en afwisselend, vol klim- en klauterwerk. De route is dan ook niet geschikt voor kinderwagens.

Malaga - leuke uitjes met kinderen in Andulusië

Grot van Nerja

Een van de andere uitjes in Andalusië met kinderen die wij aanraden, is een bezoek aan de Grot van Nerja. Deze kalksteengrot is langer dan 4 kilometer en heeft een oppervlakte van zo‘n 35.000 m2. Je ziet hier de langste en grootste stalactiet ter wereld. Je bezoekt de grot met een gids of een audiotour. En met kids vanaf 4 jaar kan je met een kajak naar de kliffen van Nerja varen!

Isla Magica

Pretpark Isla Magica in Sevilla vormt een goed excuus voor een stedentrip Sevilla. Wij bezochten deze stad in Andalusië en vonden het fantastisch! Het centrum is prachtig, de sfeer is leuk en er zijn veel bezienswaardigheden. Ga alleen niet in juli of augustus naar Sevilla, want dan wordt het er vaak te warm. Het pretpark Isla Magica ligt net naast het centrum. Dit is een park met allerlei attracties, restaurants en shows. Er zijn vooral veel waterattracties en je kan een duo ticket kopen waardoor je ook toegang hebt tot het waterpark.

Bioparc Fuengirola

Laatste tip voor uitjes in Andalusië met kinderen is een bezoek aan Bioparc Fuengirola. Dit is een wat kleinere dierentuin dan de dierentuinen in Nederland, maar de dieren hebben gelukkig veel ruimte. Je wandelt er door tropische bossen en verkent dieren uit Afrika en het eiland Madagaskar, Zuidoost-Azië en de Indo-Pacific. Onderweg zie je onder meer maki’s, chimpansees, gorilla’s, reuzenschildpadden, Sumatra tijgers en luipaarden. Super mooi en voor de kinderen is er een speeltuin.


Ben jij ook zo dol op Andalusië met kinderen? En welke uitjes beleven jullie hier graag met het hele gezin? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

7 Reacties

Kijkje in huis en tuin 16 augustus 2023 - 7:43 am

De grotten van Nerja lijken me wel leuk, al hoewel mijn kids liever boven dan onder de grond verblijven.

Reageren
nicole orriens 16 augustus 2023 - 10:20 am

Wat een prachtige plek om te bezoeken met de kinderen. Het biedt voor elk wat wils zo te zien.

Reageren
Wanda 16 augustus 2023 - 4:54 pm

Wij waren een paar jaar geleden in de winter in Nerja en dat is ons toen goed bevallen. De grotten hebben we ook bezocht, echt prachtig om te zien. Ook zijn we een dagje in Malaga geweest, maar helaas niet bij het kasteel omdat het toen slechts bepaalde uren open was waardoor het erg druk was.

Reageren
Jessie 16 augustus 2023 - 6:13 pm

Wat een leuke tips! De grot van Nerja lijkt me heel erg mooi om te bezoeken

Reageren
Sandra 16 augustus 2023 - 6:50 pm

Wat leuke tips! Het bioparc in Fuengirola lijkt me erg fijn

Reageren
Tessa 19 augustus 2023 - 2:35 pm

Wat een leuke en veelzijdige uitjes zijn dit. DIe grottten lijken mij echt prachtig

Reageren
Kasia 20 augustus 2023 - 6:19 pm

Wat een prachtig land, wij zijn er nog nooit geweest maar het lijkt mij ontzettend mooi. De grotten zijn ook erg bijzonder!

Reageren

Laat een reactie achter