Camping Huttopia Rambouillet (review)

door Claire
Camping Huttopia Rambouillet zwembad

Het is alweer twee maanden geleden dat wij onze camperreis maakte. Wat vliegt de tijd! En ik bedacht mij net dat ik nog helemaal niet had gedeeld, waar wij onze eerste nacht verbleven. In dit blog artikel deel ik dan ook alles over Camping Huttopia Rambouillet dat in de buurt van Parijs ligt. Benieuwd of dit een aanrader is (ook als doorreis camping)? Dat deel ik met je in dit blog artikel!

Over Camping Huttopia Rambouillet.

Op 6,5 uur rijafstand wisten we dat het een pittige eerste rit zou worden. Maar Camping Huttopia Rambouillet zag er op de website betoverend mooi uit! Een heerlijk natuurlijk zwembad (zonder chloor), een idyllisch plekje in een prachtig bosgebied dat zowel dichtbij Parijs als middenin de natuur ligt; het klonk voor ons als muziek in de oren! Helemaal toen we van andere ouders hoorde dat Huttopia echt een aanrader met kids is wanneer je met een camper reist! Het is namelijk natuurlijk opgezet, heeft veel activiteiten en mooie natuurlijke speeltuinen.

Wat je er in de omgeving kunt beleven.

Voor ons was Camping Huttopia Rambouillet een doorreis camping waar we één overnachting gedaan hebben. Maar wist je dat dit een camping is die voor veel Nederlanders een geliefd vakantieoord is? En dat is niet zonder reden! Want op slechts 50 km van Parijs vindt je hier de perfecte mix van natuur, geschiedenis en cultuur. Zo kun je hier een bezoek brengen aan prachtige kastelen, verkenningstochten door het bos maken (te voet, fietsend én ter paard!) en uitstapjes maken naar de pittoreske plaatsjes in de omgeving.

Ook kun je door de centrale ligging aan de rand van de regionale parken Haute Vallée de Chevreuse en Vexin kunt genieten van de groene landschappen van de regio Ile de France. Een geliefde plek van veel kunstenaars!

En ook wanneer je met kids op reis gaat, is hier genoeg te beleven. Zo ligt het Thoiry ZooSafari op 30 km afstand. Dit is een plek waar je je op de Afrikaanse savanne kunt wanen en oog in oog kan komen te staan met wilde dieren zoals zebra’s, olifanten, tijgers en luipaarden. Op 4 km afstand ligt ook het modeltreinenmuseum. En nog 2 km verder, op 6 km afstand, vindt je de Nationale schaapskooi. Dit is een historische, educatieve boerderij (ook wel ‘Bergerie Nationale’ genoemd) waar je alles over dieren kunt leren aan de hand van leuke activiteiten.

En is het een aanrader?

Wij verbleven 1 nachtje bij Camping Huttopia Rambouillet (op 16 mei 2023 om precies te zijn) en hadden pech met het weer. Het regende namelijk pijpenstelen! Maar de pitch was prachtig en enorm ruim! Ook het zwembad zag er erg mooi uit en in het restaurant aten we één van de lekkerste pizza’s. Ook was onze dochter dol op de natuurlijk speeltuin.

De locatie viel voor ons alleen erg tegen. Het ligt namelijk op steenworp afstand van een kerkhof en de L’Oréal fabriek. Van beide kregen wij de kriebels. En wist je dat de L’Oréal fabriek een enorme fabriek is inclusief dito rookpluimen en uitstoot? Dat had ik niet verwacht!

Ook de rest van de faciliteiten waaronder het sanitair en de supermarkt waren heel slecht geregeld.

Eindconclusie.

Hoewel het absoluut niet ons favoriete camping is, kunnen we Camping Huttopia Rambouillet wel van harte aanraden om een nachtje te verblijven en dan weer verder te reizen (naar bijvoorbeeldeen camping in Parijs). Maar als je op zoek bent naar een camping om voor langere tijd te verblijven, dan zouden we adviseren om even verder te zoeken naar een camping die in een mooiere omgeving ligt en betere faciliteiten heeft.


Ben jij fan van Huttopia? En heb je weleens een bezoek gebracht aan Camping Huttopia Rambouillet? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie! Ook als je een goed alternatief hebt.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

2 Reacties

Kijkje in huis en tuin 11 juli 2023 - 9:45 am

Wat een duidelijke uitleg over de camping, zo kun je afwegen of het verblijf je aanspreekt.

Reageren
Tessa 13 juli 2023 - 5:07 pm

Jammer dat de locatie een beetje tegenviel. Zo te zien is er wel veel te doen in de omgeving

Reageren

Laat een reactie achter