LEGO World 2023 in de Jaarbeurs Utrecht (review)

door een gastblogger
LEGO World 2023 in de Jaarbeurs Utrecht (review)

Afgelopen woensdag was de feestelijke opening van LEGO World 2023 in de Jaarbeurs Utrecht; hét event wat je tijdens de herfstvakantie kunt bezoeken. En Tamara was daar samen met haar zoon namens op avontuur met kids bij! Benieuwd of het een aanrader is?

Spelen met LEGO in de herfstvakantie

LEGO World 2023 had geen betere timing kunnen hebben! Want met deze druilerige regenachtige dagen in de herfstvakantie is een bezoek aan dit event in de Jaarbeurs Utrecht echt een aanrader! En als je denkt dat je er alleen maar kunt bouwen met lego dan heb je het mis. Het is namelijk niet alleen een groot speelparadijs voor kinderen, maar ook volwassen Lego fans kunnen hier hun hart ophalen.

Over de opening van LEGO World 2023

Op woensdag 18 oktober 2023 werd LEGO World 2023 geopend met een echte parade, waarbij je – als je geluk had – mee kon rijden in een echte Legotrein! YouTubers Aaron en Quinn reden ook mee. Net zoals de politieauto van Lego. Ontzettend leuk en een echt feest!

In drie grote hallen van de Jaarbeurs is het een walhalla van bouwstenen en kunst

Je hebt verschillende gebieden en zones. Zo heb je een aantal leuke activiteiten van Lego Dreamzzz, waarbij je zelf met een poncho onder de regendruppels van kleine legosteentjes kunt lopen. Binnen Lego Technic zie je weer technische, uitdagende en innovatieve bouwwerken, waarbij vooral jongens hun ogen uitkijken. Graafmachines met ingewikkelde bouwsels, grote raceauto’s en motoren, alles is grotendeels nagebouwd en alleen bestaande uit Lego steentjes. Je kunt hier met deze grote auto’s op de foto of urenlang kijken naar de kleine steden of andere bouwwerken van steden. Zo heb je de mini Efteling van lego stenen met de Pagode en het Efteling hotel. Ook heb je de een speciaal gedeelte, waar je de Disney figuren ziet.

Spidey heeft een leuk parcours voor kinderen, waarbij je ook met je mobiele telefoon grappige foto’s kunt maken. Je kunt onder het spinnentouw doorlopen, over de stapelbedden klimmen en een leuke/grappige foto maken met het meubilair wat op de kop staat. Als je het gehele parcours afrondt, kun je een echt Spidey diploma krijgen met echte hanger voor op jouw kamer. Hoe leuk is dat!

Voor de echte Lego fans en liefhebbers is er een gedeelte voor de verzamelaars en fans, die unieke bouwwerken hebben vervaardigd, zelfs met werkende waterval. Ook kun je je eigen Lego steentje laten graveren en jouw unieke Lego poppetje samenstellen. Hiervoor gelden op sommige momenten wel lange wachttijden. Maar het is meer dan bouwen alleen. Je hebt er een zweefmolen, een parcours om met een zwemband van een glijbaan af te glijden, dus er is voor iedereen wat te beleven.

Ook zijn er bij het Duplo plein speciale theatershows om lekker te dansen en te bewegen voor peuters en kleine kinderen. Er zijn plaatsen waar je lekker met Lego of Duplo kunt bouwen, maar er zijn ook plekken waar je kunt kijken naar de vele mooie bouwwerken van Lego. En fijn om te weten; het Duplo plein is omheind. Zo kan je kindje zorgeloos spelen.

Onze ervaring

LEGO World 2023 is enorm groot! Gelukkig is er wel een duidelijke plattegrond, want anders raak je snel het overzicht kwijt. In de ochtend was het relatief rustig. Maar ’s middags was het echt te druk. Je bent dan bang om je kind kwijt te raken. Het is daarom ook verstandig om je telefoonnummer op een bandje te schrijven. Ook kun je afspraken maken waar je elkaar kunt vinden. Onze tip? Ga lekker vroeg. Dan is het leuk voor het hele gezin en zijn de wachttijden niet erg lang.

Eindconclusie en meer informatie

LEGO World 2023 is onwijs leuk voor de Lego fans en kinderen, die van bouwen houden. Er zijn een aantal activiteiten voor kleinere kinderen en dan is de ochtend ideaal om te gaan. Je kunt nog kaarten kopen voor de resterende dagen.

LEGO World 2023 is nog tot en met zondag 22 oktober 2023 in de Jaarbeurs in Utrecht te bewonderen. Parkeren kun je het beste op P2 of P4 (ongeveer € 4,40 per uur) of maak gebruik van het openbaar vervoer. De entree van een ticket voor LegoWorld is € 25,- en koop je hier. De horecaprijzen zijn behoorlijk duur, € 3,85 voor een cappuccino en € 12,- voor een broodje caprese, dus neem ook eigen versnaperingen mee.


Zijn jouw kids ook fan van LEGO en gaan jullie ook een bezoek brengen aan LEGO World 2023? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie 😀 !


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

6 Reacties

jouvence 21 oktober 2023 - 1:33 pm

Ik ben hier in 2018 een keer geweest met mijn man en vonden dit erg leuk!

Reageren
Amina 24 oktober 2023 - 10:31 pm

Jaaa, ik heb dit op het journaal voorbij zien komen. Ik heb zelf niet veel met LEGO en er ook nooit mee gespeeld vroeger, maar ik vond het geweldig wat ik voorbij zag komen. Zo knap wat mensen allemaal kunnen maken met die blokjes. En goede tips geef je om je kindje weer snel te vinden.

Reageren
Helen ten Napel 25 oktober 2023 - 6:37 am

Hier gingen we traditiegetrouw ieder jaar naar toe tot 4 jaar geleden.. de jongste is nu 18 jaar , nog wel helemaal in de lego maar we krijgen haar niet meer mee naar Utrecht helaas

Reageren
Tania 25 oktober 2023 - 3:56 pm

Dat ziet er superleuk uit. Echt iets voor mijn zoontje. Alleen vind ik het wat duur klinken allemaal. dan koop ik hem liever een Lego setje waar hij langer plezier aan heeft

Reageren
Linda schrijft 't op 2 november 2023 - 9:38 am

Op Scheveningen heb je Legoland, ik ben er nog nooit geweest omdat de kinderen er nu te groot voor zijn.

Reageren
Claire 2 november 2023 - 10:25 am

Klopt! Daar hebben wij ook een artikel over geschreven 😀 ! Echt een aanrader!

Reageren

Laat een reactie achter