De Orchideeën Hoeve (review)

door Claire
Orchideeën Hoeve review

Een onvergetelijke reis door meer dan 25.000 vierkante meter jungletuinen. In Nederland kun je dat gewoon binnen beleven bij de Orchideeën Hoeve! Wij besloten de reis te maken samen met ons gezin en namen ook opa mee op dit avontuur. Benieuwd of het een geslaagd dagje uit was? Dat deel ik met je in dit blog artikel!

Eerste indruk

Wij deden er anderhalf uur over met de auto om bij de Orchideeën Hoeve te komen. Maar al direct bij aankomst hadden we het gevoel dat het de moeite waard was 😀 ! Direct bij het openen van de deuren waan je je al in de jungle. Het is mooi tropisch ingericht. Aan de linkerkant heb je direct een restaurant, in het midden de toiletten (die al een feestje op zich zijn om te bezoeken, want wauw, wat hebben ze dit mooi gemaakt!) en aan de rechterkant zie je al een stukje van de grote winkel en het mooie entree.

Eten en drinken

Bij de Orchideeën Hoeve is het niet toegestaan om eigen consumpties mee te nemen en te nuttigen. En dat is gelukkig ook nergens voor nodig. Er zijn in het park namelijk drie verschillende locaties waar je verschillende restaurants treft. Zo kun je je bezoek, net zoals wij hebben gedaan, starten met een kopje koffie en wat lekkers in het Junglerestaurant. Daarna kun je ook later nog voor een tussendoortje terecht bij de Citrusbar ‘Pura Vida’ of voor een lunch bij Bistro ‘De Sakura’, gelegen midden in de ‘Zwevende’ Bloementuin.

Maar let op: in de restaurants zelf is eigenlijk alleen gedacht aan de minder gezonde opties. Denk aan patat, een kaassoufflé, chips, een vega saucijzenbroodje e.d. Mocht je hier geen fan van zijn, dan doe je er dus goed aan om alvast gegeten te hebben voor je bezoek.

Eén jungle en 1001 avonturen

En dan is het tijd om naar binnen te gaan! Het ontvangst is ontzettend hartelijk en warm. De kinderen krijgen daarnaast beide een bakje mee met 3 verschillende muntjes. Hiermee kunnen ze in het park eten halen voor de vissen, lori’s en de flamingo’s. Echt super leuk gedaan!

En dan gaat het avontuur van start en het enige dat je hoeft te doen is de pijlen te volgen die op de grond staan en te genieten van al het moois dat je ziet. Een feest! Want wat is er een hoop te zien en te beleven! Van prachtige subtropische planten tot aan watervallen en heel veel dieren. Zo zijn er ontzettend veel verschillende soorten vissen, vogels, aapjes, vlinders, schildpadden, eenden en zelfs ezels, flamingo’s, stokstaartjes, alpaca’s, leguanen en nog veel meer lieve en mooie jungledieren te vinden.

En hoewel de Orchideeën Hoeve als slogan ‘één jungle en 1001 avonturen’ heeft, zijn er wel handige werelden gecreëerd waardoor het super overzichtelijk is. Zo heb je een ‘zwevende’ bloementuin, Amazone Regenwoud, vlindertuin, stokstaartjestuin, orchideeëntuin, lorituin, een jungletheater, een mangrovebos speelparadijs, makirijk, citruslaan, ’t Stekkasje en kwekerijen. En vanaf 13 oktober openen de deuren van de Pankong River. Dit is een gigantisch aquarium waar twee panoramaramen je een bijzondere inkijk geven in de imposante leefwereld van maar liefst 3.000 tropische vissen en een zoetwaterhaai. Hoe gaaf!

En is de Orchideeën Hoeve een aanrader?

Nou en of; JA! Wij vonden het de lange rit meer dan waard en willen in december nog een keer gaan voor de WinterDroom en om de Pankong River te bewonderen. Maar tot die tijd genieten we nog lekker na van de mooie herinneringen die wij hier met elkaar hebben gemaakt en de mooie foto’s die daar het bewijs van zijn. Want ons bezoek aan de Orchideeën Hoeve is absoluut een herinnering die we koesteren. En die wij zeker aanraden voor jong en oud! 😀


Heb jij al eens een bezoek gebracht aan De Orchideeën Hoeve en wat is jouw ervaring? Of is het iets dat op de planning staat? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust onder dit blog artikel in een reactie.

You may also like

3 Reacties

Nicole 26 oktober 2023 - 8:57 am

Wij zijn er in de zomervakantie geweest omdat we toen op een camping in de buurt (lees: uur rijden) zaten. Vanuit ons eigen huis zou het iets van 2,5 uur rijden zijn maar alsnog vind ik het waard. Wel is het eten erg duur en inderdaad niet echt gezonde opties dus dat vind ik wel jammer. Maar verder echt top park!

Reageren
Tessa 31 oktober 2023 - 5:49 pm

Ik ben er nog nooit geweest. Een vriendin van mij komt hier geregeld. Ze vind het geweldig. Voor mij is het net iets te ver om naar toe gaan

Reageren
Kijkje in huis en tuin 5 november 2023 - 8:34 am

Wat ziet het er tropisch uit met alle flora en fauna, dat lijkt me een leuk familieuitje.

Reageren

Laat een reactie achter