Parkeren op de luchthaven? Zo doe je het goedkoop!

door een gastblogger
Parkeren op de luchthaven? Zo doe je het goedkoop!

Gaan jullie binnenkort vliegen? Wat een heerlijk vooruitzicht! En om die voorpret vast te houden heeft één van onze gastbloggers een artikel geschreven met daarin 3 tips hoe je voordelig kunt parkeren op de luchthaven in Nederland. Ik wens jullie alvast een hele fijne reis toe!

Oei! Wat een prijzen!  

Zodra je de parkeerplaats bij een luchthaven op rijdt, is het vaak even schrikken: want wat een prijzen! Zeker als je niet van tevoren reserveert wanneer je wilt parkeren op de luchthaven, betaal je de hoofdprijs. Gelukkig zijn er een paar praktische tips waarmee je flink kunt besparen op de parkeerkosten. Kun je dat geld weer uitgeven op reis 😉 .

Benieuwd naar mijn 3 goedkoop parkeren op de luchthaven tips? Dit zijn ze!

Tip 1: Ontdek de goedkoopste parkeerplekken

Wil je goedkoop parkeren op de luchthaven? Vergelijk de parkeerplekken dan met elkaar. Zo is bijvoorbeeld van parkeren bij Eindhoven Airport bekend dat de P5 Bronze Parking de goedkoopste plek is waar je op de luchthaven kunt parkeren. Deze parkeerplaats ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de terminal. Je betaalt hier ongeveer een tientje per dag, 60 euro per week, 90 euro voor 2 weken of 125 euro voor 3 weken. Heel goed te doen dus!

En als je een vergelijkingssite gebruikt, kun je voor elke parkeerlocatie uitvinden wat parkeren op de luchthaven daar kost, en waar je het goedkoopst kunt parkeren. Je ziet ook meteen hoeveel parkeerplekken er nog vrij zijn.

Tip 2: Reserveer op tijd

Je hoort het vaak: als je op tijd een parkeerplaats reserveert, kun je flink besparen op de parkeerkosten. Dat is geen promotiepraatje, maar gewoon een feit. Reserveer dus op tijd wanneer je goedkoop op de luchthaven wilt parkeren. En heb je geluk? Dan kun je parkeren op parkeerterrein P3. Dit parkeerterrein is het goedkoopste van heel Parking Schiphol! Wel een nadeel: qua ligging is het dan weer niet het dichtste bij. Dat is namelijk Schiphol P1.

Voor beide parkeerplaatsen geldt dat je een leuke korting kunt krijgen als je op tijd reserveert. Soms gaat dat wel om enkele tientallen euro’s! Bovendien weet je zeker dat je een plek hebt, als je van tevoren reserveert. Vaak is het best nog een zoektocht om een geschikt plekje op de luchthaven te vinden, als je niet van tevoren hebt gereserveerd.

Tip 3: Kijk goed naar de voor- en nadelen van shuttle en valet parking

Wanneer je gaat parkeren op de luchthaven, dan kun je kiezen uit shuttle parking en valet parking. Kies je voor shuttle parking, dan rijd je zelf naar het geboekte parkeerterrein toe. Daar parkeer je je auto en dan neem je de gratis shuttlebus, die je naar de vertrekhal van de luchthaven brengt. Kom je weer terug van je reis, dan bel je de parkeeraanbieder. Dan haalt de shuttlebus je weer op bij de luchthaven. Dit is de goedkoopste optie.

Kies je voor valet parking, dan rijd je rechtstreeks naar de vertrekhal van de luchthaven. Je hoeft dus niet meer met een shuttlebus. Je overhandigt de sleutel van je auto aan een medewerker van het parkeerbedrijf. Deze parkeert je auto dan op een beveiligd parkeerterrein. Wanneer je weer terugkomt van je reis, staat je auto al voor je klaar bij de aankomsthal. Het is duurder dan shuttle parkeren, maar bespaart je wel tijd en moeite.

En wat betreft Claire haar persoonlijke ervaring is valet parking op Schiphol een enorme aanrader! Zij deed dit 2 weken geleden met haar gezin en zou nooit meer anders willen. Ze vond het dan ook het extra geld meer dan waard.


Wat is jullie favoriete luchthaven in Nederland? En heb je nog meer tips als het aankomt op goedkoop parkeren op de luchthaven? Deel het dan gerust in een reactie onderaan dit blog artikel.


samenwerken met op avontuur met kids

You may also like

Laat een reactie achter