Familiepark Mondo Verde (review & WIN ACTIE!)

door een gastblogger
dinobos Mondo Verde

In het Limburgse Landgraaf, niet ver van de Duitse grens, ligt een bijzonder familiepark. Mondo Verde combineert attracties, wereldtuinen en een dierenpark tot een bestemming waar voor ieder wat wils is. Maarten Fest bracht samen met zijn vader en twee kinderen (7 en 10 jaar) namens op avontuur met kids een bezoek aan dit park. Benieuwd naar hun ervaringen? En mogen we jou blij maken met 4 tickets voor dit all you can eat familiepark? 😀

Een familiepark met drie speerpunten

Familiepark Mondo Verde is geen standaard pretpark of dierentuin of tuinenpark. Het is alle drie in een. Een enorm leuke combinatie die ik jaren geleden al eens meemaakte in Bellewaerde Park (België) waardoor ik extra benieuwd was of Mondo Verde dit kan evenaren. Door het hele park heen vind je verschillende tuinen die allemaal in een andere stijl zijn, van China tot aan Portugal. In elk type tuin vind je dieren die in dat land te vinden zijn. Tussendoor zijn er speeltoestellen om op te klimmen of kun je met een trekvlot over het water gaan. De grotere attracties vind je wat meer gegroepeerd aan de linkerkant van het park. Doordat het park meer speerpunten heeft, heb je als familie allemaal wel iets om te doen.

Eten is inbegrepen bij de prijs

Veel Nederlanders nemen hun eigen lunchpakketje mee naar een pretpark omdat eten tijdens een bezoek vaak erg prijzig is. In familiepark Mondo Verde is dat niet nodig, want op verschillende plekken in het park kun je gratis eten en drinken halen. All You Can Eat is bij de entreeprijs inbegrepen, maar geldt niet voor al het voedsel en drank. Heb je dieetwensen, dan heeft elk horecapunt een allergenenkaart zodat je kunt zien of je met jouw allergie daar iets kunt eten. Je moet hier wel echt naar vragen bij de medewerkers, want het ligt niet standaard klaar om te pakken. Ondanks dat het eten onbeperkt is, mag je per ronde twee etenswaren meenemen en een drankje. Dit voorkomt het voedsel plunderen en het overschot laten staan. Je mag dan wel weer zo veel rondjes doen als je wilt.

Ga in het juiste seizoen naar Familiepark Mondo Verde

Mondo Verde is 365 dagen per jaar open, je kunt er dus elke dag terecht. Wij bezochten het park in de herfst (op zondag 15 oktober) en dat betekent dat veel bomen hun blad aan het verliezen zijn en dat de bloemen uitgebloeid zijn. De wereldtuinen kwamen daardoor naar mijn mening niet tot hun volle recht. Ik durf te wedden dat deze in het voorjaar en de zomer een heel stuk mooier zijn. Veel attracties hebben te maken met water, een wat koudere regenachtige dag is daar wat minder geschikt voor. Gelukkig is er ook een overkapte hal met botsauto’s en zijn op de droge momenten de achtbanen leuk om te doen.

Onderhoud tijdens openingstijden

Elk park heeft onderhoud nodig. Bouwwerkzaamheden voor nieuwe attracties, reparaties en snoeiwerk van de beplanting. Zelf ben ik van mening dat je dit soort dingen zo veel mogelijk buiten openingstijden moet doen. Als er (rokend) personeel met kettingzagen bezig is midden op het pad waar kinderen onbeschermd langslopen, vind ik dat niet zo’n heel veilig gevoel geven. Dat geldt ook voor de machines en wagentjes die paden versperren en die op de paden rijden waardoor je als bezoeker in de berm moet gaan staan om ze er langs te laten.

Als we het dan toch over onderhoud hebben, dan mag het park nog wel wat investeren. Een dinobos waarbij alle verf er vanaf is en er flinke stukken van de beelden af zijn, dat ziet er toch een beetje jammer uit. Dat geldt ook voor informatieborden waarvan de letters slecht leesbaar zijn, attracties die een likje verf kunnen gebruiken en gebouwen waarbij de tegels van de muur afvallen. Een extra rondje afval opruimen mag ook wel, want met bakjes van inbegrepen eten verspreid zijn er genoeg mensen die het zomaar ergens achterlaten. Wat dat betreft kunnen prullenbakken wat duidelijker geplaatst worden.

Contact met het personeel

Mondo Verde is een klein familiepark vlakbij de Duitse grens. Het trekt dan ook veel oosterburen aan als bezoekers. Dit kun je terugzien in de samenstelling van het personeel. Een groot deel van de medewerkers is Duitstalig. Dat is op zich geen probleem, maar als Nederlands park zou ik de voertaal toch in het Nederlands houden. Personeel dat enkel Duits spreekt is niet erg handig als er aan Nederlandse kinderen instructies moeten worden gegeven. Veel communicatie gebeurt dan ook met hand handgebaren of zacht gemompel. Bij meerdere attracties werd het daardoor wat onduidelijk en als we wat vroegen kwam er niet echt een antwoord. Naast de communicatiestoornis komen veel medewerkers nogal ongeïnteresseerd over, alsof ze liever thuis zouden zitten. Wat dat betreft mogen ze op cursus in het Deense Djurs Sommerland waarbij het publiek in elke attractie aangemoedigd wordt door het besturende personeel: “Zijn jullie er klaar voor? Daar gaan we!” (Maar dan in het Deens).

Mooie collectie dieren

Meteen bij binnenkomst kom je de panters tegen en sta je oog in oog met verschillende grotere vogelsoorten. De collectie aan dieren in Mondo Verde is behoorlijk groot en je komt ze dan ook overal tegen. Het mooiste gedeelte is het Tropisch Paradijs waarbij je in een grote kas kunt dwalen over paden die je naar verschillende hoogtes leiden. Overal kom je bijzondere vogelsoorten tegen en planten die in het wild steeds zeldzamer worden. Dit Tropisch Paradijs doet een beetje denken aan een kleine versie van Burgers Bush. Voor mij een van de sterkere punten van Mondo Verde. In de buitengebieden kom je onder andere langs kapucijnaapjes, tijgers, leeuwen, wolven en kom je ook vele vogelsoorten tegen.

Zowel mijn kinderen als ik hebben enorm genoten van de dieren. Toch bijzonder om er zo dichtbij te kunnen komen. Toch heb ik wat kanttekeningen erbij. Als ik kijk naar de verblijven, het Tropisch Paradijs en het Vogelparadijs buiten beschouwing gelaten, vind ik dat de dieren niet echt in uitdagende verblijven zitten. Wel worden ze prima verzorgd en zien de verblijven er ook hartstikke netjes uit, maar de kooien zelf bieden weinig ruimte voor avontuur voor de dieren.

De kinderen hebben enorm genoten

Het belangrijkste van de hele dag is geluk; de kinderen hebben genoten! Ze hebben genoeg attracties kunnen doen, lekker gegeten en gespeeld. De bezoeken aan de dieren staat nog steeds in hun geheugen, vooral de lievelingsdieren zoals tijgers, panters en wolven. De jongste heeft eindelijk weer in achtbanen kunnen zitten en de oudste lekker gebotst in de botsauto’s. Mijn vader en ik hebben heerlijk met ze meegedaan en hebben nieuwe herinneringen gemaakt. Dat is dan ook wel het belangrijkste wat een bezoek aan Mondo Verde moet betekenen voor een gezin; vermaak en plezier. Dat is ze in ieder geval wel gelukt! 😀

Eindconclusie

Is familiepark Mondo Verde een bezoek waard met kinderen? Mijn antwoord daarop is ‘ja’. Als liefhebber van pretparken en dierentuinen kijk ik misschien wat kritischer naar parken qua aanbod en onderhoud dan de gemiddelde bezoeker. Maar mijn kinderen kijken heel anders naar dit bezoek dan ik dat doe. Ze hebben ervan genoten en zagen eerder een dag vol plezier en een fijne dag met papa en opa. Besluit je om te gaan, maak dan geen grote verwachtingen van te voren, maar geniet vooral van tijd met elkaar.

Nieuwsgierig geworden? Dan hebben wij leuk nieuws!

Ben je na het lezen van deze review nieuwsgierig geworden naar Familiepark Mondo Verde? Dan hebben wij leuk nieuws! Wij mogen namelijk één lezer blij maken met 4 tickets voor dit all you can eat familiepark. Mogen we jou hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen waar jullie je het meest op verheugen en met wie je deze dag wilt beleven? Alles mag! Ook een ‘ik doe mee’ telt. De winnaar ontvangt volgende week donderdag een persoonlijke mail van Claire waarin zij vraagt naar je adres, zodat de tickets naar je toe gestuurd kunnen worden.

Update 02-11-2023: Bedankt voor jullie super leuke en enthousiaste reacties!! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Heel veel plezier! Fijne dag allemaal!


Zou jij een dagje uit willen naar Familiepark Mondo Verde? Laat het ons dan weten in een reactie. Hiermee maak je automatisch kans op 4 gratis tickets.

You may also like

33 Reacties

Myrthe 26 oktober 2023 - 7:15 am

Oeh…het lijkt me heerlijk om eens met vriendlief en stiefdochters een bezoek te brengen aan het park… echt voor ieder wat wils! Ik doe graag mee!

Reageren
Vanheusden Katrien 27 oktober 2023 - 4:06 am

Super leuk.
Mondo Verde stond niet op ons lijstje om te bezoeken.
Na het lezen van jullie ervaringen en tips willen wij super graag gaan met het gezin.
De zin Geniet van elkaar, is volledig van toepassing op ons.

Bedankt voor de leuke reviews.

Reageren
Andrea 26 oktober 2023 - 7:16 am

Super leuk met mijn vader die tijdelijk over is uit bali en onze kleine spruit die dol is op dieren(tuinen)

Reageren
Carolien 26 oktober 2023 - 9:54 am

Dat zou heel leuk zijn. We wonen in de buurt, maar zijn eerlijk gezegd nog nooit bij Mondo Verde geweest. Eens moet de eerste keer zijn.

Reageren
Danielle van de Donk 26 oktober 2023 - 8:22 pm

Lijkt me heel leuk om hier met mijn gezin heen te gaan. Vooral de combi dierenpark/wandelpark/attractiepark vind ik top! Heel benieuwd naar dit park

Reageren
Saskia 26 oktober 2023 - 1:28 pm

Zo te lezen is veel veranderd sinds ik er was, toch wel aantal jaartjes terug.
Toen waren het vooral veel tuinen.

Reageren
Debbie 26 oktober 2023 - 4:14 pm

Heel graag we zijn er nog nooit geweest maar wat ik nu gelezen hebt lijkt het me wel heel leuk
Gezellig met het gezin een leuk dagje weg

Reageren
Erica Schreijnders 28 oktober 2023 - 5:04 pm

In 2014 voor het laatst geweest, en ben heel benieuwd hoe het er nu uitziet.
Ik doe graag mee voor mijn gezinnetje, gezien de laatste keer met oma was, en dit was het laatste uitje met haar. Om die reden ook nooit meer teruggeweest.

Reageren
Ria Poirters 26 oktober 2023 - 4:58 pm

Klinkt goed dus ik zou ook graag eens naar Mondo Verde willen met onze kleinkinderen!

Reageren
Linda van Duren 26 oktober 2023 - 6:05 pm

De laatste keer dat ik zelf in Mondo Verde ben geweest was toen ik op de middelbare school zat. Toen heb ik een werkstuk over Mondo Verde gemaakt voor het vak Culturele Kunstzinnige Vorming. In al die jaren is het park zo veranderd dat ik onze tweeling graag wil laten zien hoe mooi het park is 😍

Reageren
Marja Legius 26 oktober 2023 - 6:51 pm

Lijkt me geweldig om met onze kleinkindjes te gaan bezoeken. Vroeger met onze eigen kinderen al eens geweest dus ben ik benieuwd wat ik zelf nog herken

Reageren
Geuens Rob 27 oktober 2023 - 4:41 am

Heel graag willen we dit met ons gezin winnen. Onze zoon die in een rolwagen zit is een enorme dierenliefhebber en vermits de activiteiten beperkt zijn voor hem is dit niet evident. Dus dit zou meer dan welkom zijn.

Reageren
marc de raden 26 oktober 2023 - 8:03 pm

nen nog nooit in mondo verde geweest, maar zou hier heel graag eens heen willen gaan

Reageren
Kristel Gubbels-Daemen 26 oktober 2023 - 8:05 pm

Super leuk om heen te gaan met ons gezin. Onze dochters zullen de panters geweldig vinden en de attracties. Hier op de kermis miste de botsauto’s dus dat zullen ze geweldig vinden. Zo leuk dierentuin gecombineerd met die attracties. Leuk voor iedereen.

Reageren
Heidie van der Steeg 26 oktober 2023 - 8:21 pm

Ja zeker maak ik graag kans. Het is al misschien 7 jaar geleden dat we er waren met de kinderen en ze hebben nog wel eens gevraagd, wanneer gaan we daar nog eens naar toe. De combinatie van de dieren met een paar leuke attracties maar zeker ook het eten en drinken 😜 vinden zij heel leuk.

Reageren
Tamara 26 oktober 2023 - 9:17 pm

Wat fijn, zo’n eerlijke recensie. We zijn benieuwd geworden en willen het nu ook zelf gaan beleven!

Reageren
Miranda 26 oktober 2023 - 9:21 pm

Lijkt me ook geweldig om met niet zo kleine kindjes te doen (14 en 21)

Reageren
Steven 27 oktober 2023 - 5:07 am

Oooh,
Ik die heel graag mee!

Reageren
Pamela damen 27 oktober 2023 - 7:03 am

Wij doen mee!!!! , toen onze andere kids klein waren zijn we er geweest toen we in valkenburg logeerden. Mondo Verde een hoop mooie tuinen,mooie dieren en meerdere speel gelegenheden.grote spring kussens een schommeboot. Op een vlot het water over en waanzinnige beelden is onze herrinnering. Nu onze kleine meid bijna 5 is staat Valken burg en Mondo Verde weer op planning wat is leuker als we er daar met haar heen gaan en nog meer mooie hertinneringen maken 🥰

Reageren
Melissa van haute 27 oktober 2023 - 7:57 am

Ik zou hier heek graag eens naartoe gaan met mijn gezin 🥰🥰🥰. Dus ik waag ook mijn kans ;D

Reageren
Julie 27 oktober 2023 - 4:42 pm

Ik doe mee, ik had graag de maki’s bezocht in het park, ook de rest van de dieren met combinatie attractie lijkt me leuk. Nu tijd genoeg met de vakantie in zicht! 🙂

Reageren
Suleika 27 oktober 2023 - 8:27 pm

Oh dit zou echt helemaal geweldig zijn! We zijn daar nog nooit geweest maar het leest als een zeer geslaagd dagje uit zonder onverwachtse kosten. Ik doe graag mee

Reageren
k v kammen 28 oktober 2023 - 3:31 pm

hier zouden mijn kinderen zich ook zeker vermaken.

Reageren
Linneke Crommentuijn 28 oktober 2023 - 8:39 pm

Ik heb hier laatst over gehoord, en nu lees ik er (weer) over, en ik ben enthousiast geworden. Hier wil ik graag met mijn gezin naar toe. Mijn ene zoontje zou heel graag in de treno willen, en de ander wil graag een kijkje nemen in het dierenpark. Daarnaast zijn de overige attracties ook erg leuk en spelen ze graag in de speeltuin. De perfectie combinatie voor een gezellige dag vol plezier!

Reageren
Anouska 29 oktober 2023 - 11:26 am

Nog nooit van gehoord, maar het klinkt als een park waar wij het heel leuk zouden hebben! Dus wij doen graag mee!

Reageren
Jouvence 29 oktober 2023 - 1:22 pm

Wat leuk zo’n combinatie van 3 verschillende parken in één!

Reageren
Stephanie 29 oktober 2023 - 4:14 pm

Dat zou super leuk zijn even eruit .

Reageren
Marieke 30 oktober 2023 - 4:39 am

Jaá super leuk ik doe graag mee voor onze kinderen. Gezellig met ons gezin erop uit

Reageren
Maaike van den Bliek 31 oktober 2023 - 9:02 am

Zou heel leuk met onze dochter van 7 jaar. De laatste keer dat wij er waren was ze nog niet geboren. Sindsdien is het zoveel mooier en groter geworden!

Reageren
Lonneke Vleugels 31 oktober 2023 - 9:02 am

Ow wat leuk! Een dagje genieten van attracties en dieren met ons gezin, daar zeggen wij geen nee tegen! Dus duimduimduim 🍀🍀🍀

Reageren
G.T. 31 oktober 2023 - 3:41 pm

Klinkt leuk! Wij houden van wat kleinere (attractie)parken. Hier zijn we nog nooit geweest. Ons budget voor pretpark uitstapjes dit jaar is op, dus kaartjes winnen zou wel heel tof zijn. Ik maak dus graag kans!

Reageren
Linda schrijft 't op 31 oktober 2023 - 4:37 pm

Wat een goede tip om naartoe te gaan, ik had nog nooit eerder van het park gehoord.

Reageren
Tessa 1 november 2023 - 6:07 pm

HIer ben ik in het verleden ook een paar keer geweest. Erg leuk vond ik dat toen der tijd

Reageren

Laat een reactie achter