Almere met kids: een onvergetelijk dagje uit (10 tips!)

door Claire
Dierenpark Almere Jungle

Hoewel ik er niet meer zou willen wonen, heeft Almere toch een warm plekje in ons hart. Het is de plaats waar we getrouwd zijn, samen enorm veel avonturen beleefd hebben en nu ook met de kids regelmatig naartoe gaan om te genieten van een onvergetelijk dagje uit. Ben je benieuwd naar de avonturen die je in Almere met kids kunt beleven? Lees dan snel verder. In dit blog artikel heb ik onze 10 favoriete voor je verzameld.

Watersporten beoefenen in Almere met kids

Toen wij nog in Almere Poort woonde was ik vaste klant bij Sail-Today voor het huren van een supboard (en ook de plek waar ik heb leren suppen). En niet alleen volwassenen kunnen hun hart hier ophalen! Ook voor kids zijn er enorm veel avonturen te beleven! Zo kunnen ze hier leren zeilen, is er jaarlijks een leuke kinderwatersportdag en worden er in de zomer verschillende leuke zomerkampen in Almere met kids georganiseerd.

Een tussenstop maken op het strand

Eerlijk is eerlijk; het strand in Almere is niet zo mooi als bijvoorbeeld in Noordwijk. Het is ook niet erg gezellig, maar het is wel prima om even een tussenstop te maken in Almere met kids en samen mooie zandkastelen te bouwen of om met de bal te spelen. En wat wel heel bijzonder is, is dat Almere het grootste catamaranstrand van Europa heeft. Daarnaast kun je op zowel het zand als het gras zitten en is er bij Marina Muiderzand en Strandbad Duin ook een speeltuin te vinden.

Op zoek naar kabouters op het Kabouterpad

Bij Buitencentrum Almeerderhout kun je terecht voor een knapzak en een kabouterboek (€ 6,00 per kind) zodat jullie samen op zoek kunnen gaan naar de sporen van kabouters. Maar ook zonder deze items is het kabouterpad eenvoudig te vinden en erg leuk voor de allerkleinste. De route is trouwens wel vrij klein; 500 tot 1500 meter.

Almere met kids - kabouterpad

Speeleiland De Meridiaan

Speeleiland de Meridiaan vind je in Almere Buiten en is een plek van 1,5 hectare groot. Hier kun je spelen in de natuur op een speeleiland dat is gemaakt van stenen, water en hout. Kinderen hebben meegedacht over het ontwerp en dat maakt deze plek echt geschikt om een dag avontuurlijk te spelen. Zo kunnen ze de houten uitkijktoren beklimmen of water oversteken over de keien.

Vroege Vogelbos

Vooral in het voorjaar is het leuk om een bezoek te brengen aan Het Vroege Vogelbos in Almere met kids. Dit is één van de oudste bossen van Almere waar je een schaapskooi vindt. In en rond de Schaapskooi worden regelmatig workshops en activiteiten georganiseerd voor het publiek. Daarnaast is er een lammetjesfeest in het voorjaar en een oogstfeest in het najaar, in samenwerking met de Almeerse Wolunie, IVN Almere en het Eksternest.

Met water spelen in het Speelbos Zuiderzee

In Speelbos Zuiderzee van Staatsbosbeheer kun je in Almere met kids genieten van een water speelparadijs. Het speelbos bestaat uit vier speelplekken. Op de waterspeelplek kun je kliederen met water. Er zijn eilandjes, een trekpontje, een waterpomp en een half gezonken schip. Op de zandspeelplek klauter je over een half verzonken huisje. En zie je de vis die nog net met zijn kop boven het zand uitkomt? Dit is de natuuronderzoekplek, hier kun je bij de poel naar dieren speuren. Uitgespeeld? Dan is het lekker uitrusten en wat eten op de picknickplek.

Dierenpark Almere Jungle

Eén van onze favoriete plekken om naartoe te gaan in Almere met kids is Dierenpark Almere Jungle. Een super lieve en avontuurlijke plek waar vijf werelddelen zijn gecreëerd waarin zowel dier als plant samen komen. En waar ik heel blij van wordt; de dieren die in Dierenpark Almere Jungle wonen zijn stuk voor stuk gered en mogen bij Dierenpark Almere Jungle oud worden. Daarnaast wordt ook de flora collectie zelf gekweekt en geruild met andere botanische tuinen. Hierdoor dragen ze ook bij aan soortbehoud en natuurbescherming. Daarnaast steun je met je bezoek zowel de opvang van dieren als een leuke en zinvolle dagbesteding voor hun cliënten. Al met al; een echte aanrader om eens naar toe te gaan in Almere met kids!

Klimmen en overwinnen in Fun Forest

Fun Forest is het grootste zipline klimpark van Nederland. Het is een plek waar  je angsten kunt leren overwinnen, je krachten kunt leren kennen en samen leert werken. Een leuk uitje voor het hele gezin dus! Iedere route begint en eindigt met een tokkelbaan, waarbij je door de bossen en over het water zweeft.

Genieten van een mooie voorstelling

Eén van onze favoriete theaters in Nederland is Kunstlinie. Het is er heerlijk modern met super voorzieningen en het theater is eenvoudig te bereiken. Wanneer je gaat genieten van een dagje uit in Almere met kids dan kan ik je absoluut aanraden om eens een kijkje te nemen in hun agenda om te zien of jullie hier een voorstelling in kunnen plannen. Zelf hebben wij pasgeleden de Woezel & Pip voorstelling bijgewoond en Lana en Lyam waren niet de enige die dit een groot feest vonden 😀 !

Er is altijd iets te doen in de bibliotheek!

Ik ben dol op bibliotheken en de Nieuwe Bibliotheek in Almere is absoluut een pareltje. Niet alleen vanwege de mooie collectie maar ook omdat ze een enorm leuke activiteitenagenda hebben! Zo is er ook voor kids altijd wel een avontuur te beleven.


En dit was ‘m! Wat vindt jij van Almere? En welke avonturen beleven jullie hier graag samen met de kids? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀

You may also like

13 Reacties

Uniek overnachten 15 januari 2023 - 4:17 pm

Ben nog maar 1 keer in Almere geweest, maar moet toch nog eens terug blijkbaar. Dat dierenpark lijkt me wel leuk.

Reageren
Linda | Kijkje in huis en tuin 15 januari 2023 - 4:50 pm

Wat een leuke plekjes in Almere, een goede tip voor als je met je kinderen op pad gaat.

Reageren
Jouvence 15 januari 2023 - 4:53 pm

Ik ben nog nooit in Almere geweest, maar zo te lezen genoeg te doen/beleven.

Reageren
Krystle 16 januari 2023 - 6:48 am

Wat een leuke uitjes! Het kabouterpad vind ik zo leuk! Lekker buiten en ondertussen kabouters zoeken, geweldig!

Reageren
Annamarie 16 januari 2023 - 2:06 pm

Kleintjes zijn zo snel tevreden, en met deze creativiteit hebben ze de dag van hun leven!

Reageren
Tessa 17 januari 2023 - 6:42 pm

Ik moet bekennen: ik ben nog nooit in Almere geweest, alleen met de trein door gereden

Reageren
Nicole 18 januari 2023 - 8:11 am

Ben zelf vorig jaar voor het eerst echt naar Almere geweest. Zonder kinderen. Maar kom nog wel eens terug met. Leuk voor een weekendje weg ofzo…

Reageren
Melanie Hoogvliet 18 januari 2023 - 11:38 am

Het is lang geleden dat ik in Almere ben geweest en ik weet er niet meer zoveel vanaf. dat kabouterpad lijkt me super leuk om te bewandelen met jonge kinderen.

Reageren
Frederique 19 januari 2023 - 6:29 am

Wat grappig om dit zo te lezen. Ik zou nooit aan Almere denken om iets leuks te doen met de kinderen maar blijkbaar is er van alles te doen. Een achterhaald vooroordeel dus!

Reageren
Nicole Orriëns 19 januari 2023 - 10:16 am

Dat ziet er inderdaad heel leuk uit. En wat goed dat dit gewoon in Almere is en dus goed bereikbaar voor iedereen!

Reageren
Rory 19 januari 2023 - 5:35 pm

Ik ben benieuwd waarom je bent weg gegaan uit Almere. Met kinderen is het een ideale stad hoor ik vaak. Almere Jungle daar zou ik zeker graag eens naartoe gaan. De Nieuwe Bibliotheek is prachtig en Kunstlinie is fantastisch!

Reageren
Wanda 19 januari 2023 - 6:10 pm

Ik moet eerlijk bekennen dat Almere niet echt op mijn lijstje staat van steden waar ik naar toe willen in Nederland. Geen idee waarom hoor, heb mij nooit in deze stad verdiept, maar het is in ieder geval leuk dat er voor kinderen genoeg te beleven valt!

Reageren
De Orchideeën Hoeve- overdekt, tropisch uitje voor het hele gezin. - Thuisleven.com 28 maart 2023 - 9:06 am

[…] een dagje uit met kinderen in Almere […]

Reageren

Laat een reactie achter