Een dagje Madurodam (review)

door Marinka Bénit-Nahuys
Madurodam review dagje uit met kinderen

Nederland in het klein; dat kan maar één plek zijn! Gastblogger Marinka Bénit-Nahuys bracht samen met haar man en hun 5 kids, vorige week namens op avontuur met kids een bezoek aan Madurodam! Benieuwd of zij genoten hebben van hun dagje uit en welke avonturen je allemaal bij Madurodam kunt beleven? 😀

Entree

Na een uurtje in de auto parkeerde we deze in de parkeergarage en dan is het een klein stukje naar de ingang lopen.

Zodra je door de deuren gaat loop je het park op en heb je direct een prachtig overzicht over heel Madurodam

Er stond een vriendelijke fotograaf klaar om even een kiekje te nemen die je bij vertrek kunt kopen. Super leuk! En uiteraard doen we dat!

Madurodam review dagje uit met kinderen

Eerst een kopje koffie

Je bent een Hollander of niet, dus wij beginnen ons bezoekje met een kopje koffie.

Bij “ the taste of Holland” is er meer dan genoeg keuze om even te genieten van een lekkere versnapering.  Voor de kinderen is er een leuke hoek om te spelen terwijl wij even wat drinken.

Om te voorkomen dat we net 5 minuten buiten staan en 1 van de kinderen naar het toilet toe moet, doen we even een rondje en dan beginnen we aan ons miniatuur bezoek. 

Hollandse klompen

De grote gele klompen zijn direct een trekpleister voor de kids. Je kunt er in staan, in liggen, gekke bekken in trekken en kijken met hoeveel je er in kunt.  

Doordat je daar een mooi overzicht hebt over het terrein is het voor de kinderen ook leuk om te zien wat er allemaal te doen is. En wat direct opvalt? Er zijn heel veel plekjes waar genoeg interactiefs te doen is.

Zoveel interactiefs te doen

De kinderen beginnen op de bloemenveiling in Aalsmeer en voor een mooi prijsje wordt er een bosje tulpen gekocht. Maar ook het vijvertje met vissen vinden ze erg interessant.

Spelen in de speeltuin

De speeltuin kwam al snel in het vizier. Lekker ruim en voor alle leeftijden is er wel wat leuks te beleven. Onder andere een vuurtoren om te beklimmen waar je vervolgens vanaf kunt glijden.

Goed om te weten: als ouder kan je niet mee naar boven klimmen. Ik tenminste niet en of dat dan aan mijn lenigheid ligt laten we maar even in het midden….

Er is een groot schip waar je naar boven klimt en op het dek kunt spelen. Maar het allerbeste van de hele speeltuin vonden wij toch wel de hangmat en die is daar natuurlijk neergezet voor de ouders om even uit te kunnen rusten. Drankje erbij, zonnetje op je gezicht en een fijn boek. Oké, oké het zonnetje klopt. En voor de rest proberen de kinderen je zo hard mogelijk heen en weer te slingeren.  

Jij bent de DJ

Het is tijd om dit plekje te verlaten en door te wandelen naar het volgende stuk.

Daar is de dj plek van Armin van Buuren toch wel het hoogtepunt. Zelf aan de draaitafel staan terwijl er een groot publiek mee danst, erg leuk!

De mini kermis

We lopen langs de kermis waar je voor 0,20 cent de attracties aan kunt zetten. Ideaal, pinpas of telefoon erbij en geen contant geld nodig. Een ware attractie voor de kinderen om te zien hoe de achtbaan langzaamaan omhoog kruipt, de zweefmolen rondjes draait en al het lekkers dat wordt verkocht in de snoepkraam.

Oh oh Den Haag

We vervolgde het pad en kwamen terecht in Den Haag. Een mooi overzicht van het binnenhof en we komen langs leuke en pittoreske straatjes. Het is toch net echt als je je even op kinderhoogte begeeft. Wat een kunstwerken om te zien!

Via het pad dat ons omhoog leidde werden we verrast door opnieuw een leuke speeltuin en deze is helemaal in het Nijntje thema. Onze dochter van 3 wilde hier natuurlijk niet meer weg. De speeltuin ligt aan het panorama restaurant en het was lunchtijd. We bestelde een aantal stukken pizza en croissantjes, jaja, we zijn een dagje weg hoor. 

De Hollandse meesters

De kinderen hadden gezien dat er een soort binnen speelplek is waar ze graag heen wilde. Dus we vroegen aan de bediening waar we moesten zijn.

We waren dichterbij dan we dachten, want we hoefde alleen nog de trap af en naar binnen en daar liepen we de nieuwste attractie binnen: de Hollandse meesters.

Het binnen gedeelte is in ruimtes verdeeld waarin je de werelden inloopt van grote Nederlandse kunstenaars. 

Peter en ik speelde een spelletje “wie is het” van personages van oude schilderijen terwijl de kinderen op de enorme parels schommelde van het meisje met de Parel.

Voor de kinderen was het hoogtepunt om te springen in de sterrenballenbak onder de Sterrennacht, wat een feest!

En in de ruimte van Mondriaan verzonnen wij ons eigen spel om de muren aan te tikken van een bepaalde kleur.

Op naar Schiphol en meer

Tijd om weer naar buiten te gaan, want we hebben nog niet alles gezien. Nadat we kazen hadden gewogen liepen we door naar Schiphol om vervolgens water bij de sluizen weg te pompen. De kinderen kijken hun ogen uit en wat is het leuk dat er zoveel te doen is voor ze. 

Het is een frisse dag, maar we hebben enorm veel geluk want er is nog geen druppel regen gevallen. Maar het is fijn dat er ook binnen activiteiten zijn waardoor we eventueel langer binnen konden spelen. En anders is een extra kopje koffie drinken natuurlijk ook geen straf.

Een lekker ijsje toe

Met kinderen ontkom je er niet aan om nog even langs de souvenirwinkel te lopen. Veel te veel moois om te zien, maar altijd leuk om doorheen te struinen.

We besluiten deze leuke dag in Madurodam af te sluiten met een lekker ijsje.

Inmiddels is het tijd om de regenjassen aan te trekken en lopen we terug naar de auto.

En is het een aanrader?

Voor ons was dit dagje uit naar Madurodam een zeer geslaagde dag! Het was een fijn en gezellig gezinsuitje en zoveel meer dan alleen een terrein met miniaturen. En wat de kinderen het leukste vonden? Het indoor spelen was favoriet! Leuk om te spelen en te leren tegelijk, een beetje cultuur opsnuiven op dit leuke park in Den Haag.

Nog een aantal voordelen op een rij:

  • Je kunt de gratis Madurodam app downloaden. Ideaal, want dan heb je bijvoorbeeld de plattegrond bij de hand. Je kunt ook de park tour volgen, vragen beantwoorden en zo lees je meer achtergrond informatie.
  • Er is gratis wifi op het hele park en in de restaurants.
  • Madurodam is zeer goed bereikbaar met het OV. Trams en bussen stoppen voor het park.
  • Leuk voor jong en oud! Van spelen in de speeltuin en met water tot de geschiedenis van Nederland ontdekken.
  • Het park gaat al om 9 uur open en sluit om 18 uur. Genoeg tijd dus om al het leuks te bekijken en alle activiteiten te doen.

Eindconclusie

Wat ons betreft is Madurodam zeker voor herhaling vatbaar! Een super leuk uitje voor het hele gezin!


Wanneer heb jij voor de laatste keer een bezoek gebracht aan Madurodam? En wat zijn jullie favoriete attracties in Madurodam? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie 😀 !


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

8 Reacties

Nicole 4 november 2023 - 7:25 am

Het is al een tijd geleden dat wij er waren. Volgens mij was onze jongste nog geen 2. Hopelijk binnenkort weer heen!

Reageren
Jouvence 4 november 2023 - 4:06 pm

Madurodam lijkt me ontzettend leuk om eens te bezoeken, ben er nog nooit geweest!

Reageren
Tessa 4 november 2023 - 5:49 pm

Madurodam is echt zo leuk om te bezoeken. Ik ga er meestal om de paar jaar heen

Reageren
Linda schrijft ' t op 4 november 2023 - 6:05 pm

Madurodam hebben ze een tijd geleden opgeknapt en is nu een heel leuk park geworden.

Reageren
Wanda 5 november 2023 - 10:58 am

Wij zouden er ooit van de lagere school naar toe, maar uiteindelijk koos men toch voor iets dichterbij om de kosten te verlagen. Dus helaas nog nooit geweest, maar het lijkt mij zeker wel de moeite waard.

Reageren
Krystle 5 november 2023 - 7:17 pm

Nog nooit geweest. Ik denk dat mijn kinderen dit ook wel erg leuk zullen vinden!

Reageren
Sandra 6 november 2023 - 9:01 am

Nog nooit geweest, maar het lijkt me bijzonder leuk! Jullie hebben er duidelijk een heel leuke dag gehad!

Reageren
Eva 20 november 2023 - 5:33 pm

Het is al heel lang geleden dat ik hier was. Zo te zien hebben ze het wel verbetert. Leuk om een keer met mijn neefjes en nichtjes heen te gaan.

Reageren

Laat een reactie achter