De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt in het Kinderboekenmuseum (review + WIN ACTIE!)

door een gastblogger
Annie M.G. Schmidt tentoonstelling in Het Kinderboekenmuseum

Zijn jullie op zoek naar een leuk uitje voor het hele gezin? Zoek dan niet verder want het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum is wat ons betreft altijd een feestje om naar toe te gaan! En wist je dat ze verschillende tentoonstellingen hebben? Voor peuters tot aan young adults en alles daartussenin! Tamara bracht samen met haar gezin namens op avontuur met kids een bezoek aan de Annie M.G. Schmidt tentoonstelling (voor kinderen tussen de 7 t/m 10 jaar oud). Benieuwd of dit ook een aanrader is? En mogen we jou blij maken met 4 toegangskaarten voor het Kinderboekenmuseum? Lees dan snel verder 😀 !

Over de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt tentoonstelling

In de tentoonstelling de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt kun je een wonderlijk avontuur beleven van de tegendraadse wereld van dé koningin van de Nederlandse jeugdliteratuur. In de tentoonstelling is van alles te doen en beleven. Stap in de lift van Abeltje voor een spannende reis, maak met Minoes een poezenvlog of bouw als een gedichtenmetselaar de mooiste versjes bij Ibbeltjes Gedichtenbouwplaats. De mooiste Schmidt-liedjes beluister je op de Annie FM. En lekker kliederen kan met Floddertjes woordmixer en de lettervermicelli, maar pas wel op dat soep voor Floddertjes zieke moeder niet ontploft…

Net als Schmidts werk zit De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt vol verrassingen, humor en taalspelletjes. Een feest voor jong en oud!

Alleen maar liefde voor het Kinderboekenmuseum in Den Haag

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is onwijs leuk om met kinderen en (jong) volwassenen naar toe te gaan! Zo zijn er verschillende voorstellingen en heb je voor peuters en kleuters de mooie Kikker tentoonstelling en voor Young Adults de prachtige Back Street tentoonstelling.

Het is dan ook een ontzettend leuk uitje om met het hele gezin naar toe te gaan en een goede manier om de liefde voor cultuur en onze taal met kinderen te delen.  Wij waren enorm verrast door het leuke museum en in het bijzonder de tentoonstelling van Annie M.G. Schmidt. Je hebt in een speciale ruimte bij het museumcafé een speciaal ingerichte ruimte met allerlei interactieve elementen in de tentoonstelling over alle kinderboeken van Annie M.G. Schmidt.

Over Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt is natuurlijk het meest bekend geworden met de kinderboeken van Jip en Janneke, Dikkertje Dap, Het Beertje Pippeloentje, Puk van de Petteflet en Abeltje. Heel veel Nederlanders kennen haar verhalen en gedichten en zijn ermee opgegroeid. Nu zijn deze liedjes, gedichten en kinderboeken samen in één speciale tentoonstelling te zien in het Kinderboekenmuseum.

Een interactieve tentoonstelling

De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt staan centraal in de interactieve tentoonstelling. Je kunt plaatsnemen in het groene busje en luisteren naar de speciale Annie FM-radio met liedjes van Op een mooie pinksterdag. Zo’n oude radio, waar je nog aan de knopjes mag draaien. Voor de peuter is gezellig sturen in het busje en luisteren naar de liedjes al een leuke ervaring.

Kinderen worden bij deze tentoonstelling uitgedaagd om zelf deel te nemen aan de verschillende activiteiten. Alles is mooi kleurrijk vormgegeven en daagt kinderen ook uit om actief mee te doen. Ook kun je op de groene lift drukken van Abeltje. Op de knop staat expliciet niet drukken, maar doe je dat toch, dan vlieg je boven Den Haag uit. Dit is echt een hit! Ook in deze tijd kun je een vlog opnemen met de poezen. Leuk om de foto’s te maken met je kinderen en het verhaal na te kunnen vertellen.

Onze ervaring

Op jonge leeftijd leren kids tegenwoordig al “swipen” van links naar rechts. Daar speelt het Kinderboekenmuseum goed op in. Bij binnenkomst in het museum krijg je namelijk een plastic polsbandje, die je kunt gebruiken om op de schermen de verschillende activiteiten aan te raken. Zo begint er muziek te spelen, kun je de favoriete soep maken met alle ingrediënten van Floddertje maken op het oude schoolbord, kun je woordjes en letters bij elkaar leggen van het telraam om te komen tot rijmpjes en kun je plaatsnemen in de oude brandweerauto.

Dit museum is leuk voor kinderen van zes jaar en ouder, die in groep 3 zitten, omdat ze dan al kunnen lezen en schrijven, maar ook voor peuters en kleuters is hier van alles te beleven. Ook de allerjongsten weten heel snel hoe ze de digitale spelletjes onder de knie krijgen.

Eindconclusie

De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt tentoonstelling is absoluut geen saaie tentoonstelling, maar lekker interactief. Zo komen de verhalen van Annie M.G. Schmidt echt tot leven en ook de allerjongsten kunnen ermee opgroeien. Je kunt daarna een lekker kopje koffie of thee drinken in het museumcafé met ook wat lekkers voor de kinderen. Zeker voor de druilerige herfst- en winterdagen is dit museum en deze tentoonstelling in het bijzonder leuk om naar toe te gaan.

En ook op de andere verdiepingen is genoeg te zie en beleven! Van nijntje, Kikker tot aan Peppa Pig en meer. Dus je kunt hier zo een paar uren zoet zijn met de kinderen. Zeker voor herhaling vatbaar; wij komen hier zeker nog eens terug! Een dag was te kort voor ons om alles te zien en beleven 😀 !

En wij hebben leuk nieuws… Win! 4 toegangskaarten voor het Kinderboekenmuseum in Den Haag!

Enthousiast geworden na het lezen van dit blog artikel van Tamara? Dan hebben wij super leuk nieuws! Van het Kinderboekenmuseum in Den Haag mogen wij namelijk één lezer blij maken met 4 toegangskaartjes. Hiermee kun je alle tentoonstellingen bewonderen en een onvergetelijk dagje uit beleven.

Mogen we jou blij maken met deze fantastische prijs? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel. Misschien dat je wilt delen naar welke tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum jullie het meest benieuwd zijn? Alles mag! Ook een ‘ik doe mee!’ telt.

De winnaar ontvangt volgende week maandag een persoonlijke mail van Claire met daarin de vraag wanneer jullie een bezoek willen brengen zodat het Kinderboekenmuseum jullie de toegangskaarten kan mailen.

Update 13-11-2023: Bedankt voor jullie leuke en enthousiaste reacties!! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Fijne dag!


Hebben jij en je kids weleens een bezoek gebracht aan het Kinderboekenmuseum in Den Haag? Of wordt dit, net zoals van Tamara en haar gezin, de eerste keer? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel (hierdoor maak je automatisch kans op de 4 toegangskaartjes)!


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

10 Reacties

Mandy 6 november 2023 - 8:22 am

Oh wat leuk! Toevallig staat dit hoog op ons to do list met de kinderen. Ze zijn zo gek op boekjes lezen!

Reageren
Ilona Zijlstra 6 november 2023 - 8:57 am

Wat een ontzettend leuk artikel en leuke actie.
Samen met mijn collega zijn wij verantwoordelijk voor de ‘ bibliotheek op school’

Graag zouden wij inspiratie komen opdoen bij de Annie M.G. Schmidt tentoonstelling en nemen we ook graag een kijkje bij de andere tentoonstellingen.

Ik ga duimen!

Reageren
Tess Visser 7 november 2023 - 3:29 pm

zo leuk! Heel graag met mn bonuskindjes en vriend, om samen mooie herinneringen te maken!

Reageren
Liesbeth 7 november 2023 - 8:35 pm

Dit zou geweldig zijn voor ons gezin! Onze oudste van 6 jaar is dol op alle verhalen van Annie M.G. Schmidt en onze jongste is groot Nijntje en Peppa fan!

Reageren
G.T. 7 november 2023 - 10:05 pm

Wat leuk! Mijn 8 jarige is dol op boeken. Ik heb diverse boeken van Annie MG Schmidt in de kast staan en ben heel benieuwd hoe het is om die verhalen interactief mee te maken.
We komen nooit in Den Haag, maar dit zou een goede reden zijn voor een trip die kant op. Ik maak graag kans.

Reageren
Jolijn 8 november 2023 - 2:56 pm

Een geweldig museum! Ik maak graag kans (:

Reageren
Maartje 11 november 2023 - 6:37 am

Super leuke blog. Ik ben er nog niet geweest maar wil graag een keer gaan. Het lijkt mij erg leuk. Met m’n kids, vooral m’n oudste houd van lezen! En m’n jongste geef ik graag de liefde alvast mee.

Reageren
Tessa 11 november 2023 - 6:38 pm

Ik ben met mijn opleiding Museologie hier geweest. Vond het erg interessant en leuk om te bezoeken

Reageren
Denise 13 november 2023 - 1:11 pm

Hier wil ik al zo lang graag een keertje met mij kids heen! Wat een toffe winactie 🙂 Zelf zijn we helemaal weg van Annie M.G. Schmidt, ik heb bijna haar hele oeuvre in de boekenkast staan. Wat zou het fantastisch zijn om deze te kunnen bezoeken en nóg meer van haar te kunnen zien!

Reageren
Charlotte Pfeiffer 13 november 2023 - 9:22 pm

Wowww superleuk en interresant!!!

Reageren

Laat een reactie achter