Buitenspelen bij De Spelerij in Dieren (review)

door Marieke
Buitenspelen bij De Spelerij in Dieren (review)

In november bezochten wij namens op avontuur met kids De Spelerij en Uitvinderij in Dieren met onze 2 kinderen van (toen nog) 4 en 6 jaar. Tijdens dit bezoek hebben we, vanwege het slechte weer, alleen de Uitvinderij kunnen bezoeken. Wat een feest dat de Spelerij ons opnieuw uitnodigde, zodat we ook de buitenspeeltuin konden ontdekken! Benieuwd of wij buitenspelen bij De Spelerij ook een aanrader vinden?

De Spelerij in de zon

We moesten een aantal maanden wachten, maar in de meivakantie scheen dan toch eindelijk de zon! 😊 We reserveerden direct ons bezoek aan de Spelerij. De kinderen, inmiddels 5 en 7 jaar, konden niet wachten om nog eens terug te gaan. Thuis bedachten ze al wat ze dit keer allemaal wilden ontwerpen.

Vanaf ons huis is het ongeveer een uur rijden naar Dieren. Met een gezellige luisterboek aan vloog de tijd voorbij. Daar aangekomen viel ons direct op dat er deze keer veel meer auto’s stonden dan de laatste keer dat we er waren. Met het mooie weer voelde de speeltuin een stuk gezelliger aan. De zon scheen flink, maar door de schaduw van de vele bomen was het een perfecte temperatuur om buiten te zijn.

Vreemde speeltoestellen

De kinderen konden niet wachten om de speeltoestellen te gaan uitproberen. Bij ieder speeltoetsel duurde het even voordat ze hadden ontdekt wat precies de bedoeling was en hoe je het in beweging moest krijgen. In zo’n speeltuin waren ze nog nooit geweest!

De speeltuin is heel divers. Je vindt er glijbanen, een klimwand, bootjes die kinderen vooruit moeten trekken aan touwen boven hun hoofd, hijskranen, mechanische fietsen om ballen in de lucht te verplaatsen, een muziektrap, heel bijzondere duwfietsen en nog veel meer.

Popcorn bakken

Tijdens het spelen trek gekregen en zin in een lekkere snack? Voor €4,50 kun je bij de entreekassa een pannetje kopen met mais. Je kunt dan zelf popcorn maken. Dat wilden we natuurlijk uitproberen! Erg leuk! Bij het pannetje krijg je ook een grote zak. Bij ons was 1 portie voldoende voor 2 kinderen.

Lunchen bij de Spelerij

Hebben de kids meer trek? Voor €6,- per persoon kun je ook broodjes bakken. Je krijgt dan een enorme emmer vol met broodjes op stokken die je zelf boven het vuurtje kunt bakken. Wanneer je geen zin hebt om zelf iets te maken is er ook een restaurant met een kleine lunchkaart. Je kunt hier bijvoorbeeld broodjes, pannenkoeken of poffertjes bestellen en wat te drinken.

Wij namen dit keer zelf onze eigen lunch mee. In het park zijn allerlei bankjes en zitjes waar je ook prima je eigen lunch kunt opeten.

De Uitvinderij

In het vorige blog artikel over de Spelerij heb ik uitgebreid verteld over de Uitvinderij. Deze keer zijn we hier ook nog een uur geweest. De kinderen vonden het opnieuw weer ontzettend leuk om van alles te maken. Ze waren een stuk zelfstandiger dan de vorige keer, doordat ze nu precies wisten wat ze konden maken en waar ze de materialen konden pakken.

Het is fijn dat de Uitvinderij niet al te groot is en heel open. Je kunt dus vanaf iedere plek de hele ruimte overzien. Op deze leeftijd hebben ze nog wel wat hulp nodig bij verschillende onderdelen (piepschuim zagen, figuurzagen en gaatjes boren), maar kunnen ze ook al steeds meer zelf voorbereiden, waardoor de werkstukken wel echt grotendeels zelfbedacht en zelfgemaakt zijn. Na een uur in de Uitvinderij gingen we weer naar buiten, met het idee om later nog verder te werken in de Uitvinderij.

Groter dan verwacht

Elke keer als we dachten dat we buiten alles gezien en gedaan hadden werden we weer verrast door een nieuw stukje van het park. Zo ontdekten de kinderen nog een grote fontein met waterorgel. Gelukkig hadden we droge kleding in de tas, want al vrij snel ‘zwommen’ ze in de fontein. Ook de fontein konden de kinderen zelf bedienen. Bij mooi weer is het dus slim om een handdoek en een extra setje kleding mee te nemen 😉.

Naast de fontein was nog een kleine speelplek waar je in de lucht op een bal kon fietsen. Op weg naar de uitgang vonden de kinderen ook nog een speelbos met allerlei tunnels en een soort kasteel waar je helemaal rond kon lopen. Tijd om nog terug te keren naar de Uitvinderij was er toen helaas niet meer. Deze sluit om 16 uur, een uurtje eerder dan de rest van het park. De kinderen vonden het niet erg, want buiten was echt genoeg te doen.

En is buitenspelen bij de Spelerij een aanrader?

Wij zijn in totaal ongeveer 4 uur naar de Spelerij geweest en toen wilden ze eigenlijk nog niet naar huis. De Spelerij is zowel met slecht als met mooi weer goed te bezoeken. We dachten door de vele auto’s dat het heel druk zou zijn, maar doordat de speeltuin heel groot is, merk je daar eigenlijk heel weinig van. Het was gezellig druk, maar we hoefden eigenlijk nergens te wachten.

Met mooi weer kun je er ook voor kiezen om alleen een kaartje te kopen voor de Spelerij en de Uitvinderij over te slaan. Een kaartje kost dan €15,50 (met de Uitvinderij erbij €19,50).

Met slecht weer kunnen kinderen zich ook uren vermaken in de Uitvinderij, want je kunt zoveel werkstukken maken als je zelf wilt en er hangt genoeg inspiratie aan de muren als je het zelf niet zo goed weet. We waren heel enthousiast in november en zijn dit zeker nog steeds.

We komen zeker nog eens terug in Dieren bij de Spelerij én de Uitvinderij!


Buitenspelen bij de Spelerij of binnen op ontdekking gaan bij de Uitvinderij; wat zouden jouw kids leuker vinden 😀 ? En zijn jullie ook zo fan? Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel. Ook als je vragen hebt aan Marieke over haar bezoek met het hele gezin.

You may also like

2 Reacties

Mandy 24 mei 2024 - 7:06 am

Ja zo leuk daar! Leuk geschreven.

Reageren
Kijkje in huis en tuin 24 mei 2024 - 3:36 pm

Wat een leuk rad om in te lopen/ spel, deze heb je ook bij Avifauna

Reageren

Laat een reactie achter