Monster Jam 2024: een onvergetelijk avontuur!

door Femke Berkvens-van Gulik
Monster Jam 2024 review

Maanden heeft hij er naar uit gekeken: Monster Jam 2024! En afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Met zorg werd er door mijn zoontje Kaya een gelukkige monstertruck uit zijn collectie geselecteerd die mee mocht om het spektakel live te gaan aanschouwen. Een paars model bleek de winnaar uit de privécollectie en ging met ons mee op weg naar het GelreDome, waar we vol spanning fantaseerden over wie de winnaar in de echte race zou gaan worden.

Voorpret op de iPad

Eerste stop op onze route was het ophalen van Mozes, een vriendje die mogelijk net zo gek is op Monstertrucks als mijn zoontje Kaya. Helemaal in stijl van de paarse truck stapt Mozes net zo opgetogen de auto in. De spanning is van hun gezichtjes af te lezen. Het GelreDome is een uur en een kwartier rijden voor ons. Onderweg mogen ze daarom een filmpje kijken op de iPad. Er hoeft niet lang nagedacht te worden natuurlijk wat ze gaan kijken; Monster Jam natuurlijk!

Zo vliegt de heenreis voorbij en duurt het niet lang voordat we bij het imposante stadion aankomen. Alweer een indruk voor de kleine mannen. Na wat parkeerperikelen arriveren we ruim op tijd in het stadion, waar ze in eerste instantie schrikken van de geluiden. Natuurlijk gaat daarom meteen de gehoorbescherming op terwijl we zoeken naar onze plaatsen.

Monsterlijk spannend

Wanneer ze goed en wel zitten, zien ze aan de andere kant van het stadion een serie van acht Monstertrucks op een rijtje staan. Daartussenin staan bekenden zoals de GraveDigger en Megalodon maar ook de favoriete Spiderman en El Toro Loco zijn van de partij tijdens Monster Jam 2024. Het grote stadion en de aanblik van hun favoriete speelgoed in reuze formaat is overweldigend. Zij zijn er stil van!

Gelukkig is de Monster Jam 2024 race nog niet begonnen en kunnen ze eerst wennen aan de drukte en geluiden. Eindelijk is het dan zo ver en gaan de eerste Monsters met elkaar de race aan. Het duurt niet lang of de gevaarlijk uitziende GraveDigger gaat al onderuit bij één van de eerste hindernissen. Dat vinden ze beide wel grappig en toch ook wel spannend. Zeker wanneer er een relatief klein takelwagentje aankomt om de grote Monstertruck weer op zijn wielen te krijgen.

Punten uitdelen als jury

Vol spanning kijken de twee, anders zo stoere mannen naar de Monster Jam 2024 wedstrijd. Het geluid is ondanks de gehoorbescherming imposant. De trillingen zijn namelijk goed voelbaar in het lijf dus dat maakt indruk. In tweetallen racen de trucks op het hardste. Ook El Toro Loco en even later Iron Man vallen om. Na de duo races volgt het onderdeel waar alle Monstertrucks hun skills mogen laten zien.

En het leukste van alles: het publiek mag daarvoor via de telefoon scores geven. Nu voelen de jongens zich weer helemaal het mannetje! Samen overleggen ze met het punten schuifje of Megalodon nou de vetste moves had of toch misschien Max-D? Megalodon blijkt de grote winnaar te worden, tot vreugde van de jongens.

Stuiter stuiter

Tijd om even bij te komen in de pauze met een ijsje. Dan gaan ze helemaal los. De adrenaline en spanning komt er waarschijnlijk uit en ze rennen en springen er op los. Ik weet niet zeker of ze precies weten wat het allemaal is (mama in ieder geval niet), maar ik hoor stoere taal over back-flips en andere race termen om mijn oren vliegen.

Na wat heen en weer gestuiter komen we weer het stadion binnen voor het tweede deel van de show. Wederom zitten ze vol spanning naar de show te kijken en de tijd vliegt dan ook voorbij. Voor we het weten is het alweer tijd om afscheid te nemen. Wanneer we de jongens weer in de auto zitten, zien ze er beide gesloopt uit. Ze hebben zich monsterlijk vermaakt maar zijn ook wat overprikkeld van alle actie en spanning.

Monster Jam 2024 krijgt een dikke 100 van ons!

De terugreis naar huis gaat ondanks de drukte rondom het stadion vrij voorspoedig. Natuurlijk stoppen we onderweg nog om een hapje te eten. Wanneer we dan aan de jongens vragen hoe leuk ze de show vonden op een schaal van 0 to 10, geven ze het beiden een 100! We kijken met z’n vieren terug op een uniek uitje wat absoluut grote indruk op ze heeft gemaakt en waarvan ik zeker weet dat ze Monster Jam 2024 nooit meer gaan vergeten!

You may also like

1 reageren

Melanie Hoogvliet 14 mei 2024 - 8:33 am

Ik ken weinig jongetjes of mannen die dit niet leuk vinden. Wat een feestje moet dit voor hun zijn geweest.

Reageren

Laat een reactie achter