LEGOLAND® Hotel in Billund – Denemarken (review)

door Claire
LEGOLAND® Hotel in Billund review

Woehoeeee, Denemarken! Een bijzondere bestemming omdat een deel van mijn roots daar liggen maar ook gewoon een hele fijne plek om lekker thuis te komen. Wij besloten er met de jaarwisseling naartoe te gaan met ons hele gezin. En natuurlijk was ons eerste stop; LEGOLAND® park! De eerste 2 nachtjes verbleven wij in het LEGOLAND® Hotel in Billund. Benieuwd of dit een aanrader is? Ik deel het met je in dit blog artikel! 😀

Over LEGOLAND® Hotel in Billund

Van Piratenkamers met slingerde apen tot Adventurekamers met vliegende papegaaien en van kamers gevuld met Friends tot aan parkzicht. LEGOLAND® Hotel in Billund heeft het allemaal! En iedere kamer is kindvriendelijk, gedecoreerd met LEGO bouwwerken en beschikt natuurlijk over voldoende LEGO om mee te spelen.

En natuurlijk heet het LEGOLAND® Hotel niet voor niets het LEGOLAND® Hotel. Want ook in de rest van het hotel kun je werkelijk alles vinden dat is gemaakt van LEGO. Denk aan kamernummers,  levensgrote LEGO figuren, lampen gevuld met LEGO en nog veel meer. Er is zelfs een gigantische, stoom spuwende draak (gemaakt van LEGO)!

Ook is er een LEGO® winkel die 24/7 geopend is, kunnen kids naar hartenlust met LEGO® spelen en is er ook alle kans om de nieuwste Nintendo switch games uit te testen.

En wat het hotel extra bijzonder maakt is dat het een eigen ingang heeft tot het LEGOLAND® park (lees hier onze review over LEGOLAND® Billund: hét attractiepark in Denemarken!)! Super handig om lange wachtrijen te ontlopen en met kleine kindjes; even een middagdutje te doen op de kamer. En na een heerlijk dagje LEGOLAND® park kun je ’s avonds smikkelen van LEGO frietjes bij het buffet.

Een 5-persoonskamer met Parkzicht

Wij hebben 2 nachtjes geslapen in een 5-persoonskamer met Parkzicht. De kids waren helemaal weg van de kamer! Heerlijk vrolijk, gevuld met LEGO steentjes, terwijl je ondertussen uitzicht hebt op LEGOLAND® park.

Wij vonden het extra bijzonder om hier tijdens de jaarwisseling te zijn. Zo was het park nog helemaal gehuld in kerstsferen en konden we genieten van alle prachtige lampjes. Wat het geheel extra sprookjesachtig maakte.

Ook de kamer voldeed aan alle wensen. Zo was het ruim genoeg. Voorzien van een lekker tweepersoonsbed en een tweepersoonsbedbank. Een badkamer, koelkast en koffie- & theezetfaciliteiten. Daarnaast zorgde de tapijtvloer ervoor dat ook Jaimy heerlijk comfortabel lag.

Daarnaast is het ontbijt inclusief. En deze is intercontinentaal en super uitgebreid! De broodjes zijn hemels en er is voor iedereen meer dan genoeg keuze ook qua beleg. En als je er bent; vergeet de Deense pastries dan niet te proeven. HEMELS! Je mag mij er wakker voor maken.

Super kindvriendelijk en ook voor honden een magische plek    

Natuurlijk is Jaimy, ons hondenkind, ook lekker meegegaan op onze jaarwisseling roadtrip. En wat wij super leuk en verrassend vonden was dat honden enorm welkom zijn bij het LEGOLAND® Hotel in Billund. Zo is er ook een regel dat wanneer je gaat genieten van een dagje LEGOLAND® park je de hond ook mee moet nemen. En dat is absoluut geen straf! Jaimy had de tijd van zijn leven en werd ontvangen als een held en overal uitvoerig geknuffeld en geprezen.

En ook voor kinderen is dit een omgeving waar ze echt op en top kind mogen zijn (en papa en mama lekker mee doen).

Eindconclusie

Het LEGOLAND® Hotel in Billund is een magische plek voor jong en oud! Het bestaat al even en heeft hier en daar wat liefde nodig. Verwacht dan ook geen enorme luxe. Maar wat je wel mag verwachten is een fijn warm bad om in thuis te komen. Waar personeel ontzettend hartelijk is. Waar ruimtes zich vullen met lachende geluiden en blije gezichtjes.

Wij gaan zeker nog eens terug naar het LEGOLAND® Hotel in Billund, met de kids en hopelijk ook met ons hondenkind.


Hebben jullie weleens een bezoek gebracht aan het LEGOLAND® Hotel in Billund? Ik ben super benieuwd! Deel je ervaringen gerust hieronder in een reactie. En ook als je vragen hebt; stel ze gerust. Ik beantwoord ze met liefde!


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

4 Reacties

Eat Live Travel 16 januari 2024 - 4:38 pm

Wat een leuk verslag weer. Ik ga het onthouden voor mijn neefjes, die zullen het vast ook fantastisch vinden 🙂

Reageren
Jouvence 16 januari 2024 - 4:48 pm

Wat ziet het Legoland hotel er tof uit! Erg leuk ook om te zien dat ze dit ook tot op de kamers en badkamer hebben doorgetrokken. Fijn ook dat de hond mee kon.

Reageren
Tessa 17 januari 2024 - 3:54 pm

Het Lego hotel ziet er echt zo gaaf uit. Ik ben er nooit geweest, maar het staat wel op mijn wenslijst

Reageren
Elisabeth 18 januari 2024 - 9:58 am

Wat een vrolijk verslag. En wat fijn dat de hond ook als een gezinslid wordt beschouwd. Ik ben wel ooit in Denenmarken geweest, maar niet naar legoland.

Reageren

Laat een reactie achter