LEGOLAND® Billund: hét attractiepark in Denemarken! (review)

door Claire
LEGOLAND® Billund in Denemarken review

Ga je naar Denemarken toe met kids? Dan is de eerste stop natuurlijk; LEGOLAND® Billund! Het stond ook op ons wensenlijstje. En tijdens de jaarwisseling hebben wij deze wens werkelijkheid gemaakt. Benieuwd of wij LEGOLAND® Billund in Denemarken een aanrader vinden? Ik deel het met je in dit blog artikel! 😀

Over LEGOLAND® Billund in Denemarken

Zeg je Denemarken, dan zeg je natuurlijk LEGO en de kids; LEGOLAND®! Bij ons stond het al jaren op ons wensenlijstje en deze jaarwisseling maakte wij het werkelijkheid! 2 nachten lang sliepen wij in het LEGOLAND® hotel en 2 dagen lang vermaakten wij ons op en top in het LEGOLAND® Billund park.

En wist je dat dit bijzondere park al sinds 1968 bestaat? Het is ontstaan omdat begin jaren zestig LEGO®-producten zo succesvol waren dat jaarlijks ruim 20.000 gasten de fabriek in Billund bezochten. De vele gasten in de fabriek legden de eerste steen voor het eerste LEGOLAND®-park, dat het eerste jaar in Billund werd geopend met 625.000 gasten, en nu, ruim 50 jaar later, zijn er wereldwijd acht LEGOLAND-parken met miljoen gasten per jaar! Waaronder wij dus.

Een attractiepark voor jong en oud

Wat LEGOLAND® Billund in Denemarken zo ontzettend leuk maakt is dat het letterlijk een park voor jong en oud is. Zo zie je mensen van alle leeftijden met een glimlach van oor tot oor zich vermaken. Of het nu in Miniland is, het hart van LEGOLAND® Billund (hier staan tientallen prachtige LEGO bouwwerken) of in één van de vele attracties. In dit bijzondere park kan iedereen weer even kind zijn! Ook honden trouwens, want ook zij zijn van harte welkom in het park.

Heel veel attracties

Aan iedereen is gedacht! Zo is er voor de kleintjes een speciale DUPLO speeltuin maar ook attracties waar ze zorgeloos plezier kunnen hebben waaronder een prachtig aquarium gevuld met LEGO bouwwerken. En ook voor de grotere kids zijn er achtbanen zoals Flying Eagle, Dragen en X-treme Racers, die je aan het lachen en gillen maken. Daarnaast kun je je ninja skills verbeteren in LEGO NINJAGO®, je hart een oppepper geven in Ghost – The Haunted House en in LEGOTOP® genieten van het hele park.

Gemoedelijke sfeer

In veel attractieparken hangt de spanning in de lucht. Maar niet in LEGOLAND® Billund in Denemarken. Hier heerst vooral een gemoedelijke sfeer waarin iedereen geniet van quality time met zijn of haar gezin.

Wij hebben een bezoek gebracht tijdens de jaarwisseling en op dat moment stonden er overal in het park vuurkorven met bankjes eromheen. Zo was er altijd een plekje waar je even op kon laden, warm kon worden en ontprikkelen (als dat al nodig is).

Wat wel goed is om te weten is dat veel mensen hun eigen eten en drinken meenemen naar het park. En dat mag ook. Denemarken is absoluut geen goedkoop land en voor 2 kopjes warme cacao, betaal je gemakkelijk 15 euro. En voor even wat eten ben je al snel meer dan 40 euro kwijt. Wij vonden het waard omdat we er echt even uit wilde zijn. Maar voor de volgende keer nemen we ook zeker wat eten mee.

Tip: op 5 minuten rijden van het park zit de supermarkt Coop. Je kunt hier heerlijke Deense pastries en verse broodjes kopen.

Eindconclusie

Wij vinden LEGOLAND® Billund in Denemarken een ontzettende fijne, warme en gemoedelijke plek. Met toffe attracties en een fijne sfeer waar je je met gemak 2 dagen kunt vermaken. Wij zijn dan ook fan en gaan zeker nog eens terug!


Hebben jullie weleens een bezoek gebracht aan LEGOLAND® Billund in Denemarken? Ik ben super benieuwd! Deel je ervaringen gerust hieronder in een reactie. En ook als je vragen hebt; stel ze gerust. Ik beantwoord ze met liefde! 😀


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

6 Reacties

Nienke | Mamameteenwolkje 17 januari 2024 - 10:33 am

Wat lijkt me dit gaaf om eens te doen! Ik dacht altijd dat Legoland voor de ‘grotere’ kinderen was, maar je kunt er dus ook prima met kleintjes naar toe.

Reageren
Kijkje in huis en tuin 17 januari 2024 - 11:07 am

De buurvrouw is er ook met de kinderen naartoe geweest, zij vond het fantastisch.

Reageren
Eat Live Travel 17 januari 2024 - 3:27 pm

Wat een tof park. Vooral het aquarium lijkt me heel gaaf om te zien.

Reageren
Heleen Schrijvershof 17 januari 2024 - 3:54 pm

Wat fijn dat het er leuk is voor verschillende leeftijden. Dat is lang niet altijd zo bij pretparken.

Reageren
Jouvence 18 januari 2024 - 1:50 pm

Nog nooit in Legoland geweest, maar het lijkt me een ontzettend leuk park om naartoe te gaan een keer.

Reageren
Tessa 18 januari 2024 - 3:57 pm

Ik ben een groot fan van lego en het lijkt me geweldig om naar Legoland in Denemarken te gaan. Heb ook naar Legoland Windsor gekeken, maar dat is meer een attractiepark dan dat er veel lego is

Reageren

Laat een reactie achter