Intuïtief reizen met kids; dat doe je zo!

door een gastblogger
gezin van vijf intuïtief reizen met kids

Renée Hammersley leerde haar man kennen in Australië. Hun liefde voor reizen loopt sindsdien als een rode draad door hun leven. Ook nu ze samen 3 kids hebben. Vorig jaar hebben ze zelfs besloten om Nederland voor een jaar te verlaten, een camper te kopen en samen met het hele gezin hun intuïtie te volgen en te zien waar zij samen terecht komen. In dit interview deelt Renée hoe het intuïtief reizen met kids er in de praktijk uit ziet inclusief haar tips.

Voelen wat goed is en daar op anticiperen

Al tijden merkte ik dat het land Portugal steeds op de raarste manieren op mijn pad kwam. Dan was er weer iemand daar net op vakantie geweest, dronken we een wijn die uit Portugal bleek te komen, zocht ik een websitebouwer en kwam ik in contact met iemand die bleek te werken vanuit Portugal. Meerdere keren per week kwam dit land op mijn pad. Ik had al aan mijn man laten doorschemeren dat ik voelde dat we hierheen moesten. Hij stelde toen de meivakantie voor. Iets van twee weken.

Maar toen las ik op 16 januari een berichtje van iemand op LinkedIn. Hij was net begonnen aan een inspirerende rondreis door Europa, met eindbestemming Portugal! Hij had alles verkocht, was het schoolsysteem in Nederland zat (wat ik zelf ook al tijden voelde), had een camper gekocht en vertrok samen met zijn gezin. Alles in mij schreeuwde ‘Ja dit wil ik ook!’.

Geen 2 weken naar Portugal, maar een jaar reizen

Ik stelde dit voor aan Toby. Hij was niet gelijk enthousiast over het intuïtief reizen, maar ik ken hem langer dan vandaag. En ik wist dat hij een aantal dagen nodig had om erover na te denken. Toen ik bij een vriend op de thee was, zag ik een aantal berichtjes binnenkomen van Toby. Ik was nieuwsgierig, want hij appt niet zo vaak en zeker niet onder werktijd. Hij stuurde mij allemaal Marktplaats advertenties van campers. ‘Wow, wij gaan het dus doen!’, was mijn gedachte. ‘JAAA, reizen door Europa!’

Eerst wilden we het samen concreet maken, voordat we het zouden delen met de kids. Maar dat voelde niet eerlijk. Ik wilde hun hier direct bij betrekken. Maar dat vonden wij wel spannend. Ze waren net van school gewisseld en dan weer zo’n grote verandering… Hoe zouden ze daar op reageren? Gelukkig waren ze direct mega enthousiast toen we het nieuws deelde! Ze sprongen door de kamer en wilde direct weten wanneer we zouden gaan. Na het schooljaar was ons  idee. Mijn man is ook leraar, dus dat vonden we wel zo netjes. Het schooljaar afmaken.

Binnen een maand kochten we een camper

En toen kwamen de voorbereidingen. Dromen over de landen die we gaan bezoeken. Pizza en ijs eten in Italië. Vikingen ontmoeten in Scandinavië. Naar Parijs om de Eiffeltoren te beklimmen. Inspirerende mensen ontmoeten. Ontdekken waarom Portugal aan mij trekt. Een jaar om te genieten van onze vrijheid en te ontdekken wat dan wel voor ons is weggelegd. Ontdekken wat voor andere scholen er zijn. Leven in het nu, samen met ons hele gezin.

Gewoon voelen, kijken als we daar zijn, waar we naartoe willen; intuïtief reizen

Op 1 augustus 2022 vertrokken we. We hadden globaal een lijst met landen die we wilden bezoeken en verder eigenlijk niks gepland met vooral de wens om te genieten van intuïtief reizen. De eerst week verbleven we nog op een camping in Nederland en toen zij wij vertrokken via Duitsland naar Denemarken en Zweden.

In het begin was mijn man nog wel bezig met plannen en willen weten waar wij heen zouden gaan. Maar ik wilde gewoon rijden, ontdekken en voelen. Intuïtief reizen. En ook bij de kids checken; wat trekt er vandaag aan ons? Dit was in het begin wel gek. Je bent zo gewend om alles te plannen, elke dag een doel te hebben en plots hadden we alle tijd. Geen ratrace meer. Dat was omschakelen. En zorgde soms ook wel voor frictie en ontploffingen in de auto. Zo vonden wij het in het begin zonde als we een dag op een plek hadden gestaan die eigenlijk niet zo aantrekkelijk was of waar we niks konden doen. Maar op een gegeven moment realiseerden wij ons dat we geen haast hebben. Dat we de dag erna gewoon kunnen vertrekken of juist besluiten om nog een dag ergens te blijven als het heel goed voelt.

Bijvoorbeeld door de leuke mensen die daar ook staan of omdat het heerlijk weer is en het strand zo goed bevalt. Het gebeurt ook dat we soms pas laat in de avond realiseren dat er geen fijne wildkampeerplek is en dat we kiezen voor een parkeerplaats. Het geeft ons in ieder geval heel veel vrijheid. En door juist ons gevoel te volgen, staan we vaak op hele gave plekken. Die hadden we nooit ontdekt als we ons gevoel niet hadden gevolgd. Het voordeel van intuïtief reizen.

Voor mij is intuïtief reizen heel ontspannend

Ik merk dat ik niet houd van dingen vooruit plannen en bewust intuïtief reizen. De kinderen vinden dat soms wat lastiger. Die houden wel van duidelijkheid en willen graag weten waar we de volgende dag naar toe gaan. We houden daar rekening mee. In het begin stonden we vaak maar één maximaal twee dagen op een plek. Dat is onwijs vermoeiend. Langzaam kwamen we er achter dat slow traveling ons goed ligt; een aantal dagen ergens verblijven als het goed bevalt of zelfs langer. Zo staan we nu al bijna 2 maanden op dezelfde plek in Portugal. We zouden een paar weken blijven, maar het bevalt hier zo goed. En het geeft ons ook rust en ruimte.

Wil je Renée beter leren kennen en meer te weten komen over intuïtief reizen? Neem dan ook een kijkje op haar website.


Is intuïtief reizen met kids ook iets voor jouw gezin? En heb je vragen aan Renée? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie. Renée zal ook meelezen om eventuele vragen te beantwoorden.

You may also like

9 Reacties

Linda schrijft 't op 22 februari 2023 - 12:30 pm

Ik kan me voorstellen dat het best wel even zoeken is, om van een ingevuld leven naar heel de dag ontspanning te gaan
Wat moet de reis een groot avontuur zijn geweest voor heel het gezin.

Reageren
Frederique 23 februari 2023 - 8:44 am

Leuk om te lezen, zo reizen wij ook het liefst. Ik zou niet anders kunnen.

Reageren
Nicole Orriëns 23 februari 2023 - 9:55 am

Wat een mooie manier van reizen. Het doet me denken aan de uitdrukking: Je neus achterna gaan : )

Reageren
Glamview 23 februari 2023 - 2:36 pm

Reizen hebben wij nu al aantal keer met onze zoon gedaan. Wat zijn het prachtige momenten om aan terug te denken. Wat een leuk vooral om te lezen trouwens.

Reageren
Tessa 23 februari 2023 - 3:54 pm

Deze manier van reizen zou echt niets voor mij zijn. Ik hou van plannen en weten waar ik aan toe ben

Reageren
Jouvence 27 februari 2023 - 10:54 am

Ik vind dit zo ontzettend tof, maar ik zou dit dus zelf nooit durven..

Reageren
Zo help je je kids om op hun intuïtie te leren vertrouwen. 2 maart 2023 - 7:18 am

[…] camper door Portugal heen. Vorig jaar besloten ze Nederland te verlaten om hun intuïtie te volgen. Hun verhaal deelde ze recent op de website van op avontuur met kids (super inspirerend, echt een aanrader om te lezen!). Ze gelooft enorm in practice what you preach […]

Reageren
Janet 3 maart 2023 - 12:25 pm

Wat een ontzettend mooie ervaring zeg. Het is ook voor mij nog eens een droom om lekker met een campervan rond te trekken.

Reageren
Kasia 31 maart 2023 - 1:24 pm

Het lijkt mij geweldig om gewoon een jaar lang lekker te kunnen reizen, verschillende culturen te mogen zien en te kunnen genieten van de natuur. Wie weet ooit, super tof dit!

Reageren

Laat een reactie achter