Hét ultieme speelgoed: een houten klimrek voor binnen!

door Claire
een houten klimrek voor binnen van Jindl

Dit jaar waren we voor kerst op zoek naar hét ultieme speelgoed voor onze kids. Onze eis? Urenlang speelplezier en wat ook nog eens mega goed voor hun ontwikkeling is. We kwamen uit bij een houten klimrek voor binnen van Jindl. Benieuwd naar onze prachtige aanwinst, de voordelen van een houten klimrek voor binnen en wat het ultiem speelgoed maakt? Ik deel het allemaal met je in dit blog artikel!

Allereerst; wat is een houten klimrek voor binnen?

Een houten klimrek voor binnen is een speeltoestel speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis. Het bestaat meestal uit verschillende platforms, ladders, glijbanen en andere elementen waar kinderen op kunnen klimmen, klauteren en spelen. Een houten klimrek voor binnen is verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat er altijd wel eentje is die bij jouw huis en de behoeften van je kind past.

Voordelen van een houten klimrek voor binnen

Een houten klimrek voor binnen biedt vele voordelen voor de ontwikkeling van je kind. Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet:

 • Lichaamsbeweging: Het gebruik van een klimrek vereist veel fysieke activiteit. Het helpt dan ook om de algehele conditie en gezondheid van kids te verbeteren. En… Lekker bewegen is daarnaast ook gewoon super leuk! 
 • Fysieke kracht en uithoudingsvermogen: Klimmen, schommelen en hangen aan het klimrek helpt bij het ontwikkelen van de spierkracht en uithoudingsvermogen. Dit gaat stapje voor stapje en spelenderwijs.
 • Coördinatie: Het klimrek helpt bij het verbeteren van balans en motoriek van kinderen. Hier hebben ze de rest van hun leven wat aan!
 • Zelfvertrouwen: Wanneer kinderen zichzelf uitdagen om het klimrek te gebruiken, kan dit hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde vergroten. Dit is een niet te onderschatten vaardigheid. Het zelfvertrouwen gebruiken ze namelijk niet alleen bij het klimmen. Het werkt ook door bij andere bezigheden.
 • Sociale vaardigheden: Een houten klimrek voor binnen is niet alleen leuk voor individueel spel, maar ook voor interactie met andere kinderen. Het kan helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden zoals samenwerking en communicatie.
 • Creativiteit en verbeeldingskracht: Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten terwijl ze spelen op een houten klimrek voor binnen. Het kan dienen als een ruimteschip, jungle of kasteel; de mogelijkheden zijn eindeloos!

Waar moet je op letten bij het kopen van een houten klimrek voor binnen?

Bij het kopen van een houten klimrek voor binnen zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Grootte: Meet de beschikbare ruimte in je huis voordat je een houten klimrek voor binnen aanschaft. Zorg ervoor dat het past zonder al te veel obstakels. Het is aan te raden om ongeveer anderhalve meter rondom het klimrek vrij te houden.
 • Veiligheid: Controleer of het binnen klimrek voldoet aan alle veiligheidsnormen. Let op stevige constructie, afgeronde hoeken en gebruik van veilige materialen.
 • Leeftijdsaanbeveling: Kijk naar de leeftijdsaanbeveling van het klimrek om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor je kind. Over het algemeen is een houten klimrek voor binnen geschikt voor kinderen van ongeveer 6 maanden tot 8 jaar oud.
 • Extra functies: Sommige binnen klimrekken hebben extra functies zoals een glijbaan, schommel of speeltent. Overweeg welke extra’s je kind leuk zou vinden.

Onderhoud en veiligheidstips

Zodra je een houten klimrek voor binnen hebt gekocht, zijn er een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je kind altijd veilig kan spelen:

 • Ondergrond: Plaats een houten klimrek voor binnen op een vlakke en stabiele ondergrond om te voorkomen dat het omvalt.
 • Toezicht: Houd altijd toezicht op je kinderen terwijl ze spelen op een houten klimrek voor binnen, vooral als ze jonger zijn.
 • Onderhoud: Controleer regelmatig of alle onderdelen van een houten klimrek voor binnen stevig vastzitten en in goede staat zijn. Repareer eventuele beschadigingen direct.
 • Schoonmaak: Maak een houten klimrek voor binnen regelmatig schoon om vuil en bacteriën te verwijderen. Volg de instructies van de fabrikant voor de juiste reinigingsmethoden.

Waarom wij kozen voor Jindl

Jindl is het verhaal van twee broers. Bjorn en Jasper. Ze verkopen de mooiste (handgemaakte) houten producten en speelgoed waaronder ook een enorm groot aanbod gecertificeerde klimrekken.

En wat de klimrekken van Jindl zo bijzonder maakt is dat ze niet alleen beeldschoon zijn, maar ook nog eens gemaakt zijn van hout (berkenmultiplex). Dat is een perfect houtsoort voor deze speeltoestellen omdat het mooi glad is en de kans op splinters minimaal is. Daarnaast zijn alle klimrekken uit te breiden en te combineren met elkaar. Zo kun je thuis eenvoudig je eigen klimpark bouwen!

Ons exemplaar

Wij hebben gekozen voor een Jindl klimrek kubus met glijbaan en klimhelling in pastel. Dit houten klimrek voor binnen is prachtig vorm gegeven in pastelkleuren. Het leuke van de kubus is dat je de accessoires zoals de glijbaan of ladder aan alle 4 de zijdes kunt bevestigen. Dat maakt het multifunctioneel. Dit houten klimrek voor binnen is daarom ideaal voor het trainen van de grove motoriek. Het biedt kinderen de mogelijkheid om vrij te klimmen en te bewegen. Iets waar onze kids dol op zijn!

Voor de extra veiligheid kozen wij wel daarnaast ook voor een beige speelmat/puzzelmat gemaakt van foam (een set van 8).

En is het een aanrader?

NOU EN OF! Met hoofdletters! Want dit is oprecht het mooiste en meest ultieme speelgoed wat onze kids hebben! Al sinds het houten klimrek voor binnen van Jindl staat, hebben ze er uren speelplezier van. Het is dan ook hoe ze hun dag beginnen en eindigen. En je merkt ook dat het ze ontzettend goed doet om hun energie lekker in beweging te kunnen brengen.

Het is leuk spel. Ze kunnen er alle kanten mee op; van klimmen, glijden, springen en doen tot aan verstoppertje spelen, winkeltje spelen en meer. Ultiem! Wij zijn er dan ook ontzettend blij mee en kunnen zowel Jindl als een houten klimrek voor binnen enorm aanraden 😀 !


Alleen maar liefde voor een houten klimrek voor binnen én Jindl dus! Heb jij ook al een mooi houten klimrek voor binnen in huis staan voor de kids? Of is het iets wat jullie overwegen? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust hieronder in een reactie. Ook als je nog vragen hebt.

You may also like

5 Reacties

Elisabeth 26 december 2023 - 10:12 am

Mooi speeltoestel. Niets zo belangrijk als klauteren, vallen en weer opstaan.

Reageren
nicole orriens 26 december 2023 - 10:31 am

Geweldig dit! En het staat ook nog eens mooi in de woonkamer. Dit lijkt me een hele leuke activiteit voor kinderen die ook nog eens gezond voor ze is in alle opzichten.

Reageren
Tessa 28 december 2023 - 3:33 pm

Wat leuk! Ik had als klein meisje een schommel in de gang. Geweldig vond ik dat

Reageren
Mitchel 30 december 2023 - 9:24 am

Wat fijn dat de kinderen al vele uren speelplezier hebben gehad met het houten klimrek.

Reageren
Evendelen.be 14 januari 2024 - 12:54 pm

Ja dat zie ik direct al zitten.
Als kind hadden we een schommel in de tuin staan. Ik was er gek op.
Meestal zag je me als een aapje in die schommel kruipen i.p.v. gewoon te schommelen.
Dus dit rekje zou perfect geweest zijn.

Reageren

Laat een reactie achter