De magie van Disney On Ice, durf te dromen (review)

door Mandy
Disney On Ice review

Als je kan wensen, dan kan je ook dromen. En wie weet komen die dromen ook echt uit! Tijdens Disney On Ice, durf te dromen deelde Minnie deze wijzen woorden. Samen met Mickey nam ze ons mee door de mooie verhalen van Frozen, Viana, Aladdin, Coco die tot leven kwamen op het ijs. Een avond vol magische momenten, adembenemende kunstschaatsen en geliefde Disney-verhalen. Of het een herinneringen was om nooit te vergeten? Dat lees je in dit blog artikel geschreven door Mandy die namens op avontuur met kids samen met haar gezin te gast was tijdens dit evenement.

Een verrassing voor de kids

Samen met Roan, vriendlief en Rosalie, ons nichtje, waren wij te gast bij Disney On Ice, durft te dromen. Voor de kids was het een verrassing dat we gingen. En voor beide was het een droom die werkelijkheid werd! Onze familie is groot Disney fan, ik sprong dan ook een gat in de lucht toen namens op avontuur met kids aanwezig mochten zijn. Maar de glimlach op het gezicht van de kinderen tijdens de show (inclusief mijzelf) was echt goud waard!

Disney On Ice presenteert durf te dromen

750 verschillende kostuums, 200 verschillende props en 2005 lampjes op de koets van Assepoester.  Maar liefst 12 uur hebben ze nodig om de productie op te bouwen. Al die spullen reizen in 13 bussen van 16 meter van locatie naar locatie. Deze kerst is dat de Jaarbeurs in Utrecht.

Van 22 tot en met 30 december 2023 komen geliefde Disney figuren tot leven op het ijs.

Tijdens de betoverende show zie je hoe Miguel uit Disney Pixar’s Coco het feest Día de los Muertos op het ijs tot leven brengt. Dappere Vaiana en Maui brengen het gestolen hart van Te Titi terug. Anna en Elsa proberen samen de eeuwige winter te stoppen en Aladdin, Genie en Jasmine vliegen over het ijs naar een nieuw begin. Natuurlijk kunnen de Disney prinsessen en de geliefde Disney karakters als Mickey Mouse en Goofy niet ontbreken tijdens de Disney On Ice Durf te dromen show. Het is een show vol adembenemende kunstschaatsmomenten en geliefde Disney verhalen.

Dromen komen uit bij Disney On Ice, durf te dromen!

Elke dag komt er bij ons thuis wel iets van Disney voorbij, regelmatig vraagt Roan wanneer we weer naar Mickey Mouse gaan. 22 oktober was het zover. Nietsvermoedend zaten hij en zijn nichtje in de auto. Eenmaal aangekomen bij de Jaarbeurs keek hij zijn ogen uit (en hij niet alleen). “Mama, mama kijk, Mickey Mouse” roept hij met een glimlach van oor tot oor. Terwijl Roan het meest geniet van de ‘originele’ Disney figuren waaronder Goofy gaat zijn nichtje helemaal op in de verhalen van de Disney prinsessen. Vooral van Ariël. Zelf word ik nog meer verliefd op het prachtige sprookje Aladdin en we swingen bij Diep onder de zee van Sebastiaan.

Even zijn we allemaal (okey nuchtere Jordan iets minder) in fantasieland, we worden meegezogen in de Disney-verhalen en het adembenemende kunstschaatsen. Wat een show zetten ze neer, magisch voor jong en oud!

Even baal ik dat ik Elise (bijna 1,5 jaar) niet heb meegenomen, want ook zij is mega Disney fan. Ze zegt denk ik 10 woorden waarvan één Mouse is. Één keer raden wie ze daar mee bedoeld. Het tijdstip vonden wij alleen te laat.

Voor kleinere kinderen hebben ze ook een ochtend- en middagvoorstelling. Roan (3) en Rosalie (7) worden aan het eind ook moe, omdat het een groot spektakel is blijven ze wel wakker. Misschien komt het ook door de drukke dagen op school en omdat ze toe zijn aan vakantie.

De focus van de show ligt duidelijk bij de prinsessen verhalen

Alle klassieke Disney liedjes komen voorbij, het is voor mij en Rosalie een avond vol herkenning. Vrolijk zingen wij de liedjes mee, ondertussen vraagt Roan om Mickey. De rol van de originals is heel klein, ze komen af en toe het ijs op om de verhalen aan elkaar te praten en dan gaan ze weer. Wij (en met name Roan) hadden het nog leuker gevonden als ze ook een verhaal hadden. Donald duck was er niet eens. Zelf had ik meer van Tiana willen zien, naast dat ze een geweldige kunstschaatster blijkt te zijn vind ik het sprookje zo mooi. Andere sprookjes kregen meer tijd.

Wij werden helemaal blij toen Olaf opkwam. Wie wil er nou geen warme knuffels van de liefste en grappigste sneeuwpop uit Arendelle?

Een feest voor het hele gezin!

Kaarten zijn nog te koop via Disney On Ice en ik kan het iedereen aanraden! Disney On Ice, durf te dromen is zeer geschikt voor alle leeftijden. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis en mogen op schoot zitten. Ze zullen misschien niet het verhaal begrijpen, maar ze zullen zeker vrolijk worden van de vrolijke melodieën en kleurrijke karakters.

Goed om te weten…

De show duurt ongeveer anderhalf tot twee uur inclusief een pauze van 15 minuten. Goed om te weten is dat er tijdens de show gebruikt wordt gemaakt van special effects zoals theatrale mist en strobioscooplichten. Het geluid staat vrij hard, zelf kan ik hier slecht tegen door mijn niet aangeboren hersenletsel en gebruik dan ook oordoppen. Dit is voor kinderen ook wel aan te raden.

Tijdens auroa (Doornroosje) komt er een grote vuurspuwende draak. Met name Roan vond dit heel spannend. Het is een kunstschaatsshow, maar het is er helemaal niet koud. Kinderen tot 14 jaar mogen verkleed komen. Hoe leuk is het om daar te zitten in je mooiste prinsessenjurk!

Denk er wel even aan dat je geen rekwisieten die lijken op wapens mee mag nemen. Sweatshirts met (Disney) thema zijn wel toegestaan. Ik zat daar dan ook in mijn Minnie kersttrui. Wel zo toepasselijk. De show is in het Nederlands. Dat maakt het extra leuk voor kleine kinderen! Op zaterdag 23 december en donderdag 28 december is er een originele Engelstalige show.

Eindconclusie

Verrast waren de kinderen toen we er zaten, met open mond keken ze hoe Tiana zwierde over het ijs. Met een grote glimlach zwaaide ze naar Mickey als hij het ijs af glijdt. Disney On Ice, durf te dromen was een vrolijke show, een show vol herkenning en warmte. Je wordt ingepakt door de heerlijke liedjes en de Disney magie. Wij hebben als familie weer een mooie Disney herinnering gemaakt! Dankjewel op avontuur met kids! 


Staat Disney On Ice dit jaar ook op jullie wensenlijstje? Of zijn jullie al geweest? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust hieronder in een reactie 😀 .

You may also like

1 reageren

Yvonne 14 januari 2024 - 9:45 am

Super gaaf dat jullie hierbij konden zijn! Ik had ook gekeken om hier naartoe te gaan, maar “helaas” is het (dacht ik?) alleen in de Kerstvakantie en waren wij de hele vakantie in Marokko.. ook leuk, maar dit lijkt me heel tof. Ik kan me voorstellen dat de kinderen wel wakker bleven met dit spektakel en dat het een droom was die uitkwam.

Reageren

Laat een reactie achter