Kinderexcursie bij Aloë vera kweker Dr. Green (incl. WIN ACTIE!)

door Claire
Dr. Green kinderexcursie Aloë Vera kweker

Woehoeee! Overal in het land is het meivakantie. Hoe leuk! Om dat te vieren deel ik vandaag een heel leuk uitje met je dat leuk is voor het hele gezin; namelijk de kinderexcursie bij Alöe vera kweker Dr. Green in Naaldwijk! Lijkt het jullie leuk om samen slijm te maken terwijl je meer leert over deze geneeskrachtige plant? Lees dan snel verder want ik geef 4 toegangskaarten weg die je kunt verzilveren voor een datum in mei of juni.

Dr. Green is dé Aloë vera kwekerij van Europa.

Dr. Green is een heel bijzonder bedrijf. Niet alleen omdat zij het enige glastuinbouwbedrijf in Europa zijn dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het kweken van Aloë vera maar ook omdat de gemiddelde leeftijd van al het personeel 16 jaar is. En dat is niet zonder reden, want Dr. Green wil het verschil maken! Op zowel het gebied van huid- en haarverzorging, als het zo klein mogelijk houden van hun ecologische footprint en als de manier waarop een bedrijf gerund wordt. En dat alles met een lach en heel veel positiviteit wat trouwens te zien is; van hun socials tot aan hun website tot in hun kassen. En dat vind ik super inspirerend!

Wat Aloë vera zo bijzonder maakt.

Aloë vera is een bijzonder krachtig plantje dat bestaat uit 400 verschillende soorten, die gemakkelijk als kamerplant de ruimte kunnen sieren. De gel die in het blad van de Alöe vera zit is daarnaast super geneeskrachtig. Zo kun je het gebruiken op je huid smeren wanneer je verbrand bent, last hebt van eczeem of andere huidproblemen maar bijvoorbeeld ook als haarverzorging kunt gebruiken.

Slijm maken van Aloë vera gel tijdens een kinderexcursie van Dr. Green!

Wat is er leuker dan slijm en de natuur? En juist deze twee componenten heeft Dr. Green gemixt! Zo kunnen kids tijdens een interactieve workshop kennis maken met de natuur en de tuinbouw in hun Aloë vera kwekerij. En ook als ouder ben je van harte welkom om mee te doen!

Zo ontvang je bij aanvang van de kinderexcursie een rondleiding door de kas waar duizenden Aloë vera planten te vinden zijn. En al deze planten mogen de kids zelf gaan bewonderen en ook is er alle ruimte voor het stellen van vragen of het maken van een selfie tussen de Alöe vera planten. En daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van slijm vanuit de Aloë vera planten!

Om het af te maken is er ook gedacht aan een lekkere gezonde snack met iets te drinken. En mag de gemaakte slijm natuurlijk mee naar huis genomen worden samen met een Alöe vera plantje. En ook aan de ouder(s)/verzorger(s) is gedacht! Want ook zij mogen een mooie Aloë vera plant meenemen. Hoe leuk!

Ben je enthousiast geworden? Dan heb ik leuk nieuws!

Lijkt het jou leuk om samen met je kids een bezoek te brengen aan de Aloë vera kassen van Dr. Green en zelf slijm te maken? Dan heb ik leuk nieuws! Ik mag namelijk 4 toegangskaarten weggeven! Neem een kijkje op de website voor meer informatie en de mogelijkheden qua data. Misschien dat je onder dit artikel wilt delen wanneer jullie een bezoek willen brengen met elkaar en met hoeveel personen? Uiteraard telt een ‘ik doe mee!’ ook. Volgende week woensdag ontvangen de winnaars een persoonlijke mail.


Hebben jullie weleens eerder een bezoek gebracht aan Dr. Green en worden jullie ook zo blij van samen slijm maken en Alöe vera plantjes? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie (hiermee maak je automatisch kans op de Dr. Green kinderexcursie toegangskaarten).

You may also like

9 Reacties

Nicole Orriëns 3 mei 2023 - 7:05 am

Wat een leuk en origineel uitje! Ik ken aloe vera van de pot die ik bij de Action heb gekocht. Het is fijn spul!

Reageren
Kirsten 3 mei 2023 - 9:14 am

Wat leuk! Ik doe graag mee. Ik weet zeker dat Pippa slijm maken héél leuk zal vinden 👍🏻

Reageren
Kirsten 3 mei 2023 - 9:19 am

Wat leuk! Ik doe graag mee! Ik denk dat Pippa het heel leuk vindt om slijm te gaan maken en ik ben wel benieuwd hoe dat daar werkt met de aloe!

Reageren
Eliane 3 mei 2023 - 12:34 pm

Hoe leuk is dit! Wat een toffe workshop zeg, lekker groen bezig zo.

Reageren
Kijkje in huis en tuin 3 mei 2023 - 4:59 pm

Wat een leuke ” groen to- do uitje” om met de kinderen te ondernemen.

Reageren
Patricia Heres 4 mei 2023 - 6:46 am

Wat een leuk uitje dit! Die ga ik zeker onthouden voor mijn zoon die heel erg geïnteresseerd is in de natuur en dergelijke.

Reageren
Tessa 4 mei 2023 - 5:37 pm

Wat een leuk uitje is dit. Veel succes voor iedereen die mee doet

Reageren
Mirjam Hart 16 mei 2023 - 8:18 am

Wat een leuk kidsproof uitstapje. Zou je niet direct verwachten in een plantenkas

Reageren
Sandra 1 juni 2023 - 7:58 am

Wat is dit een origineel uitstapje! Kinderen vinden die workshop vast geweldig!

Reageren

Laat een reactie achter