Capfun Camping La Rivière (review)

door Claire
Capfun Camping La Rivière

Na een paar uur non-stop gereden te hebben in Frankrijk met de camper (inclusief heel veel stops), waren we allemaal toe aan lekker eten en een overnachting op een camping waar heel veel natuur zou zijn. Toen ik aan Google vroeg wat de dichtstbijzijnde camping was, kwamen we terecht bij Capfun Camping La Rivière. Een echte familiecamping, met heel veel ruimte en natuur. Maar of het nu echt een aanrader is? Dat lees je in dit blog artikel 😀 !

Over Capfun Camping La Rivière

Camping La Rivière maakt onderdeel uit van Capfun en staat bekend als dé ultieme camping voor mensen die ruimte zoeken. Het landgoed bestaat namelijk uit 16 hectare, waarvan 6 hectare natuurlijk bebost gebied zijn.

De camping verhuurt verschillende accommodaties en ruime kampeerplaatsen die onder andere uitzicht hebben op het mooie riviertje. Ook is er een waterpark met twee zwembaden, waarvan één overdekt, een peuterbad en meerdere waterglijbanen.

Wat je er in de omgeving kunt beleven

Voor ons was Capfun Camping La Rivière een doorreis camping waar we één nachtje overnacht hebben. Maar mocht je op zoek zijn naar een camping waar je langer kunt verblijven, dan zit je hier ook goed! De camping ligt namelijk in de Franse regio Vienne waar genoeg te beleven is.

Zo kun je op 30 minuten rij afstand van de camping een bezoek brengen aan het bijzondere pretpark Futuroscope en aan de Vallée des Singes en het Marais Poitevin. In de omgeving zijn er daarnaast volop buitenactiviteiten mogelijk. Zoals kanoën, kajakken, varen en wandelen. Ook kun je een bezoek brengen aan Poitiers en hier op ontdekkingstocht gaan met de kids, met als hoogtepunt de beroemde Notre-Dame-la-Grande.

En is het een aanrader?

Het was een verademing om na zo’n lange tijd rijden, weer even op te laden. Het welkom was helaas niet erg warm (maar wel erg Frans). Het was al na 17 uur. De camping was in mei ontzettend rustig. Toch betaalde we bijna €40 voor één overnachting terwijl we al geen gebruik meer mochten maken van de faciliteiten.

De medewerkers in het restaurant waren daarnaast alleen druk met voetbal kijken. Wij moesten daarom tot 19 uur wachten tot we iets mochten bestellen.

Maar dat mocht de pret niet drukken want als gezin hebben we hier intens genoten. In de tijd dat we moesten wachten, heb ik heerlijk gedanst met Lana en heeft Lyam lekker bij papa gesmikkeld van de knabbels die wij voor hem bij ons hadden.

De camping zelf was daarnaast heerlijk rustig en ontzettend sereen. Je hebt toegang tot een riante kampeerplek; op het gras met uitzicht op een lief rustig meertje. Ook hadden wij het geluk dat wij direct naast een speeltuintje geparkeerd stonden. Een feest voor Lana en Lyam!

Omdat het zo rustig was op de camping hebben de kids heerlijk ongestoord kunnen spelen en fietsen. Ook de zwembaden (de hele camping trouwens) zijn prachtig aangelegd! Helaas moesten wij in de ochtend alweer vroeg uitchecken, maar ik kon het niet laten om samen met Lana een plons te doen in het koude overdekte zwembad. En dit was heerlijk! De zwembaden worden enorm goed onderhouden.

Eindconclusie

Hoewel Roy niet kon wachten om weer te vertrekken, had ik best een nachtje langer willen verblijven bij Capfun Camping La Rivière. De omgeving is namelijk prachtig en de pitch waar wij mochten staan, was beeldschoon en ruim. Ook het waterpark is een feest!

De prijs/kwaliteitsverhouding is alleen niet fantastisch. De camping is namelijk veel te duur voor wat je er voor ontvangt (het is niet te vergelijken met Yelloh Village). En ook de vriendelijkheid van bijvoorbeeld het personeel is ver te zoeken.

Al met al, niet perfect dus. Ook al kijken wij als gezin wel terug op een heerlijk gezellig verblijf 😀 .


Ben jij weleens bij een Capfun camping geweest? En wat is jouw ervaring? Heb je daarnaast nog een tip voor een kindvriendelijke camping in Frankrijk? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie.


Affiliate-op-avontuur-met-kids

You may also like

3 Reacties

Saskia 12 augustus 2023 - 5:45 am

Soms wegen de pluspunten op tegen de minpunten 🙂 Leuk moet jet het toch zelf uiteindelijk maken

Reageren
Jessie 13 augustus 2023 - 7:05 am

Dat klinkt wel als een heerlijke plek voor een vakantie! Jammer dat de prijs/kwaliteit verhouding niet helemaal goed is. Die huisjes op de eerste foto en dat waterpark lijken met wel echt heel erg leuk!

Reageren
Tessa 16 augustus 2023 - 6:05 pm

Jammer dat de service niet echt top was voor die prijs

Reageren

Laat een reactie achter