Lærkelunden Camping in Denemarken (review)

door Claire
Lærkelunden Camping in Denemarken (review)

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke camping aan het Flensborg Fjord, in Zuid-Jutland? Wie weet is Lærkelunden Camping in Denemarken dan iets voor jullie! Wij verbleven er op 5 april een nachtje in een hytte van 25 vierkante meter. In dit blog artikel deel ik onze ervaring met je.

Over Lærkelunden Camping in Denemarken

Lærkelunden Camping wordt gerund door Henrik en Ruth. Het echtpaar nam de camping over van de ouders van Henrik. En wonen nu samen met hun kinderen op het terrein. Wat Lærkelunden Camping daarnaast heel bijzonder maakt is de prachtige omgeving aan het Flensborg Fjord. Zo is de camping zo ingericht dat je vanaf iedere staanplaats uitzicht hebt over het water. De verharde camper plaatsen staan zelfs vlak aan zee!

Het strand heeft een zwem- en aanlegsteiger en je kunt er in de zomer ook een roeiboot of kano huren om de ondiepe fjord te verkennen.

Bovendien is Lærkelunden Camping ook ideaal gelegen voor wandelaars, aangezien de populaire wandelroute ‘Het Gendarmenpad’ door de camping loopt.

Een downgrade

Een paar dagen voor aankomst ontving ik een mail van Henrik en Ruth dat ze ons helaas een kleiner huisje aan moesten bieden omdat honden niet welkom zijn in de luxere hytte van 30 vierkante meter. Kan gebeuren natuurlijk! Maar toen ons verzekerd werd dat de hytte van 25 vierkante meter ook geschikt was voor een gezin met 2 volwassenen + 2 kids + een hond, besloten we alsnog te gaan. Want hoe groot kan een verschil van 5 vierkante meter zijn, toch? 😀

Wij verbleven daarom in een hytte van 25 vierkante meter

Het huisje heeft een beeldschone veranda waar je heerlijk kunt genieten van de zon! Alleen… Regende het pijpenstelen toen wij op de camping waren, haha! Het huisje heeft 2 slaapkamers waarvan één met een klein tweepersoonsbed (en beeldschone ramen) en de ander met een klein stapelbed, een mini badkamer met toilet en douche, een compacte keuken en woon gedeelte waar een eettafel staat. En dat is alles!

Je kunt eigenlijk het hele huisje zien wanneer je binnenstapt. Zo klein is het.

Wel lag het naast een beekje en kun je de auto naast het huisje parkeren (dat is altijd fijn).

Hoe wij ons verblijf ervaren hebben

Er heerst een heerlijk relaxte sfeer op Lærkelunden Camping in Denemarken. Het uitzicht over het water en het strandje, is prachtig. Het water is zo schoon, dat de mosselen letterlijk te zien zijn. Ook het speeltuintje op de camping viel in goede smaak bij de kids. Net zoals de enorme plassen die de regen creëerde en waar ze heerlijk in konden springen.

Het ontvangst door Henrik was daarnaast hartelijk. Het is een hele veilige en gemoedelijke camping.

Qua verblijf hadden we eigenlijk gepland om hier 3 nachtjes te blijven. Maar de hytte was voor ons gezin echt veel en veels te klein. Ontzettend leerzaam! Want we hadden verwacht dat even terugschakelen voor ons geen probleem zou zijn. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Wij hebben echt meer ruimte en luxe nodig. Zoals een badkamer waar je gewoon heerlijk onbezorgd kunt douchen. En een bank waar je even met het gezin op kunt ploffen om samen te ontspannen. Vooral op de regenachtige dagen, die ook in Denemarken regelmatig voorkomen.

Daarnaast is de camping niet heel goed onderhouden. Zo zie je op veel plekken (en in het huisje waar wij verbleven) dat het of niet helemaal schoon is, of gewoon onderhoud nodig heeft. Zo zag ik wat roestplekken in de buurt van het zwembad en lag het strandje vol met zeewier en stenen. Waardoor het vrij onbegaanbaar was.

Wij besloten daarom dat één nachtje voor ons meer dan voldoende was.

De omgeving

Voor wat betreft de omgeving waar Lærkelunden Camping ligt; deze is prachtig! Wij vonden het super goed te doen om vanuit Nederland in één keer door te rijden naar deze camping toe. Ook is het fijn dat de camping nog zo dichtbij de grens van Duitsland ligt, zodat je goedkoop boodschappen kunt doen.

Daarnaast zijn er veel prachtige wandelroutes in de omgeving te vinden, mooie natuur en zijn er ook veel avonturen op het water te beleven. Voor wat betreft de omgeving gaan wij dan ook zeker nog een keer terug 😀 !

Want wist je dat Zuid-Jutland een regio is met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Vikingtijd? Zo bied de regio heel veel historische bezienswaardigheden, waaronder het Nationaal Museum Kongernes Jelling, Sønderborg Slot en Ribe VikingeCenter.

Eindconclusie

Lærkelunden Camping in Denemarken is gelegen op een beeldschone plek waarvandaan je heerlijk van de mooie natuur in Zuid-Jutland kunt genieten. Het is rustig, veilig en gemoedelijk. Wel heeft het wat TLC nodig en is het hier en daar verouderd, niet helemaal schoon en heeft het onderhoud nodig. Maar als je even een paar dagen back to basic wilt en niet teveel hangt aan luxe; is dit absoluut een hele bijzondere plek om te verblijven met het hele gezin!


Is Lærkelunden Camping in Denemarken iets voor jou en je gezin om te verblijven? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie onder dit blog artikel.

You may also like

1 reageren

Mandy 23 april 2024 - 8:46 am

Wat jammer dat het niet helemaal was waar jullie op gehoopt hadden. Toch ziet het er zo op de foto’s wel lekker knus uit. Misschien dat het er met zonneschijn net iets leuker uit ziet!?

Reageren

Laat een reactie achter